Serien er solgt til amerikansk produsent

Det blir en fjerde sesong av «Skam»

Det kommer en ny sesong av den megapopulære ungdomsserien til våren.

  • Torgeir Mortensen

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi er i gang med å planlegge fjerde sesong nå, sier redaksjonssjef Håkon Moslet, i NRK P3 til NRK.

Mer vil han foreløpig ikke avsløre.

Samtidig er det klart at det kommer en amerikansk versjon av serien. Den er planlagt å komme allerede til neste år.

Det er produsenten Simon Fuller som skal amerikanisere den populære norske serien. Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment har signert en intensjonsavtale med NRK.

«Skam»-Josefine om deltidsjobben: – Jeg jobber som telefonselger

– Vi har hatt en fin dialog med Simon Fuller siden i sommer. At han vil produsere «Shame» i USA, er en stor fjær i hatten for Julie Andem og teamet, NRK og den norske TV-bransjen. Vi er utrolig stolte av at en serie rettet mot ungdom som tar opp temaer som seksuell identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtekt og spiseforstyrrelser, blir et internasjonalt fenomen, sier redaksjonssjef for TV i NRK P3, Håkon Moslet i en pressemelding.

FRA SERIEN: Her sitter Sana (Iman Meskini), Eva (Lisa Teige), Chris (Ina Svenningdal), Vilde (Ulrikke Falch) og Noora (Josefine Frida Pettersen) rundt et bord på Hartvig Nissen vgs. Det er nå klart at det kommer en fjerde sesong av den populære serien. Foto: NRK

Produsent Fuller har skapt store internasjonale TV-suksesser som «Idol», «So You Think You Can Dance», og var dessuten mannen bak pop-gruppen Spice Girls. Han planlegger å produsere den engelskspråklige versjonen av «Skam» i 2017, og er full av lovord om den norske serien.

– «Skam» er en viktig serie fordi den har et helt spesielt innhold, laget med ærlighet og integritet for et yngre publikum. Serien er ledende i hvordan den utforsker ulike kanaler og plattformer for historiefortelling, sier Simon Fuller i pressemeldingen.

Les også: Dette er danskenes herlige «Skam»-ordbok

Han mener «Skam» har potensiale til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika.

– Vi har ikke noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre «Skam» tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, sier Fuller.

Fikk du med deg? Danske lærere jubler over «Skam»-suksess

Serien har siden starten i 2015 oppnådd stor popularitet for sin måte å fortelle historien på ulike sosiale plattformer, og sesong 3 har hatt seertall på over 1,2 millioner ukentlige seere, melder NRK.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder