SPENNENDE FORHOLD: Advokat-partnerne Elea Bergen (Ellen Dorrit Petersen) og Erik Aber (Odd-Magnus Williamson) er kjernen i TV3s store advokatserie «Aber Bergen». Foto: Rune Bendiksen , TV3

Ny dramasatsing fra TV3: Fikk hjelp av stjerneadvokat

ASKØY (VG) Odd-Magnus Williamson (35) og Ellen Dorrit
Petersen (40) fronter TV3s nye, norske advokatserie – med profilerte John-Christian Elden som mentor.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De skarpskodde og rådyre advokatene fant kjærligheten sammen og bygget opp byens beste advokatfirma. Så raknet forholdet. Men jobbsamarbeidet fortsatte.

Slik er rammen for TV3s nye storsatsing – den mørke advokatserien «Aber Bergen» – som nå spilles inn på Askøy utenfor Bergen.

KORS PÅ HALSEN: Advokat Erik Aber har for sikkerhets skyld tatovert sannhetsløfte på halsen - her fremstilt av Odd-Magnus Williamson. Foto: HARALD VIKØYR ,

Hovedrolle: Komiker og skuespiller Odd-Magnus Wiliamson (35) – kjent fra både TV2-suksessen «Torsdag kveld fra Nydalen» og blant annet storfilmen «Kon-Tiki».

Spiller: Den kjappe, intelligente forsvarsadvokaten Erik Aber, som kommer fra enkle kår, og nå kjemper den lille manns sak iført skreddersydd åletrang dress og standsmessig Rolex, men med noen mystiske tatoveringer både her og der…

Se også: Odd-Magnus i Tørnquist-show

VAKKER, RIK OG BEHERSKET: Advokat Elea Bergen er rik, dyktig og behersket, her i Ellen Dorrit Petersens skikkelse. Foto: HARALD VIKØYR ,

Hovedrolle: Amanda-vinner Ellen Dorrit Petersen (40) er kjent fra blant annet

NRK-serien «Erobreren» og filmene «Blind» og «Villmark 2».

Spiller: Elea Bergen – datter av en gammel, rik bergensfamilie, vakker og elegant, også hun skarpskodd advokat, men mer lojal mot systemet enn sin partner og eksmann …

– Vi er ikke skilt, vi er separert, i henhold til ekteskapslovens paragraf 23 er vi separert i ett år med mindre en av partene har forsøkt å drepe ektefellen eller felles barn, forkynner Erik Aber/Odd-Magnus Williamson til VG.

Se også: Ellen Dorrit slår Keira Knightley på prestisjeliste

Britisk produksjonsselskap

I en industrihall på Follese har det store britiske produksjonsselskapet ITV Studios

DETALJER, DETALJER: Whiskybord med Ibux-eske på advokat Erik Abers kontor. Foto: HARALD VIKØYR ,

bygget opp det som skal forestille eksklusive advokatkontorer – fullt møblert med smakfull kunst, raffe interiørdetaljer, vinduer med regn på – og 30 meter svært foto av Strandkaien-fasadene i Bergen.

Williamsons rollefigur har etter bruddet flyttet ut fra hjemmet og inn på en suite på Hotel Norge midt i sentrum – det skulle bare være for kort tid, men nå har det gått ett år. Og slik er situasjonen mens advokatkontoret i hver ny episode får en vanskelig sak å løse. Og oppe i det hele kommer en fargerik bergensordfører i Hege Schøyens skikkelse.

Kan ikke heve stemmen

De to hovedrolleinnehaverne legger ikke skjul på at de har måttet legge mye arbeid ned i å tilegne seg advokatspråket og advokaters væremåte:

– Jeg tror også at serien vil sette rekord hva angår antall ord, manuset er ekstremt replikkrikt. Vi har hatt advokater her som har gitt råd blant annet om hvordan advokater opptrer overfor klienter og motadvokater, sier Ellen.

Se også: Ellen Dorrit i gyser

Hun har blant annet lært at en kvinnelig advokat aldri må heve stemmen eller bli sint, slik en mannlig advokat gjerne kan:

– Så jeg er kald, behersket, og fremfører argumenter.

Les også: Ellen Dorrit-skryt for innsatsen i «Villmark 2»

Elden ga råd

– Jeg har søkt hjelp hos advokat John-Christian Elden, fått tips og råd. Det er

RÅD OM RETT: Den norske stjerneadvokaten John Christian Elden har gitt tips og råd til TV3-serien "Aber Bergen". FOTO:HELGE MIKALSEN/VG Foto: ,

imponerende hvor til fingerspissen detaljerte noen advokater kan være i forbindelse med en rettsforhandling. Og vi har vært i tingretten og fulgt rettssaker, sier Odd-Magnus.

John-Christian Elden bekrefter overfor VG at de to brukte en lørdag på hans kontor og gjennomgikk en del forhold og detaljer for hvordan ting foregår i norske rettssaler:

– Folk må ikke se på amerikanske lov-og-rett-serier. Det blir helt galt, sier Elden til VG.

Liker ikke Bergen

Williamsons rollefigur er i utgangspunktet ikke spesielt fornøyd med at han måtte etablere seg i Bergen – hennes by, men fulgte kjærligheten som nå har fått et grunnskudd.

– Bergen er i Erik Abers hode full av nære bånd, med islett av berikelse av slekt og venner, noen omtaler Bergen som «vest for loven». Erik Aber hater ikke Bergen. Han er likegyldig, det er hakket verre enn å hate. Han mener på en måte at Bergen er Norges Boston, sier Odd-Magnus, med klart hint til den amerikanske seriesuksessen «Boston Legal».

Spenningen mellom de fraseparerte advokatpartnerne utgjør nerven og den lange linjen i serien, men også Bergen med sin historie, kultur og spesielle politiske forhold spiller en rolle i filmen, sier TV3s Linn Vee Hanum. Seriestart blir trolig til høsten, opplyser hun.

Les også: Nesbø skriver advokatserie for NBC

Mystiske tatoveringer

Hovedforfatter er Gjermund S. Eriksen – mannen som også skrev manus til

GRUMS OG MYSTIKK: Bak denne mystiske tatoveringen på advokat Erik Abers høyre hånd skal det ligge en hemmelighet. Foto: HARALD VIKØYR ,

«Mammon» for NRK. Regissør er Ole Endresen – som også regisserte NRK-suksessen "Lilyhammer".

Hverken Odd-Magnus eller Ellen kan røpe mye av manus, men Odd-Magnus sier:

– Mye av kjernen, av grumset i serien, kan oppsummeres i tatoveringene på mine fingre, sier han og viser tegnene «§», «1» og «8». Paragraf 18.

– Men du får ikke vite hvilken lov denne paragrafen tilhører, flirer Odd-Magnus Williamson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder