SISTE EPISODE: Den store gåten i krimserien «Det tredje øyet» er hva som har skjedd Christina Lust, datteren til seriens hovedkarakter Viggo Lust. Mandag fikk seerne vite hvem av karakterene som var involvert i hennes forsvinning. Foto: Bendik Stalheim Møller

SISTE EPISODE: Den store gåten i krimserien «Det tredje øyet» er hva som har skjedd Christina Lust, datteren til seriens hovedkarakter Viggo Lust. Mandag fikk seerne vite hvem av karakterene som var involvert i hennes forsvinning. Foto: Bendik Stalheim Møller

«Det tredje øyet»-synderen måtte gå i skjul på bussen

Hermann Sabado (32) jobbet hardt for å ikke avsløre løsningen i krimserien.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Løsningen på krimgåten, hvordan Christina Lust forsvant ble avslørt for TV-seerne i kveld. Det er feil å kalle Hermann Sabado «skurken» i tradisjonell forstand, men han var i hvert fall til stede da den lille jenta forsvant - og holdt tett om det ved hjelp av moren, politisjefen spilt av Trine Wiggen.

Hva synes du om løsningen på krimgåten? Si din mening her!

Les VGs anmeldelse av «Det tredje øyet» her!

Hermann Sabado spiller Jakob, og han har brukt forholdsvis mye krefter for å holde hemmeligheten skjult.

- Her om dagen var det et par gutter på 54-bussen som diskuterte hvem det kunne være. Da måtte jeg bare ta på meg solbrillene og skjule meg, haha. Heldigvis nevnte de ikke mitt navn, de snakket mest om Kårstein og Due, sier Sabado da VG treffer ham et par dager før løsningen blir avslørt.

Også overfor venner har skuespilleren kjørt på med noen hvite løgner.

- Ja, jeg har holdt det skjult for alle, og svart litt tilforlatelig på at jeg er med i serien som en slags flørt for Ida Elise Brochs karakter, humrer han.
I likhet med kollega Marte Engebrigtsen visste ikke skuespilleren selv at han skulle være «synderen». Men, nysgjerrig som han er la Sabado sammen to og to etter noen merkelige opplevelser på innspilling.

NÅ KAN HAN ENDELIG SNAKKE FRITT: Hermann Sabado har en mindre, men svært viktig rolle i TV-serien «Det tredje øyet». Foto: Trond Solberg


- Det var spørsmål jeg stilte om karakteren min som jeg ikke fikk svar på, uten at jeg helt skjønte hvorfor. Det var ikke fordi de ikke hadde noen svar, men fordi de ikke turte å gi meg dem i frykt for å avsløre noe de skulle holde hemmelig.

- Hva spurte du om?

- Det var rett og slett noen scener hvor jeg ikke skjønte oppgaven min. «Hvorfor er jeg her», scener hvor jeg bare skulle være i bakgrunnen. Jeg forstod hva som var på gang når det var så få personer i produksjonen som ville snakke med meg om karakteren min.

TV-serien får sin oppfølger, les mer om det her!

Et premiss i serien er at man må godta ledetråder som kommer i drømme for etterforsker Viggo Lust. Det «kjøpte» Sabado med en gang.

POLITIMANN MED HEMMELIGHETER: Hermann Sabado skjuler en tragisk historie i «Det tredje øyet». Foto: TV2

- Jeg har sett TV-serier med magiske grep før, jeg kjøper det. Dessuten er det ikke et ekstremt fokus på det, man glemmer på en måte at det er magi, man venner seg til det. Og jeg vil tro på slikt selv.

- Jeg blir skeptisk hvis folk kommer og sier «jeg er synsk». Men jeg vil være åpen for det. Jeg vil gjerne ha den egenskapen selv!

Krimgåten ble løst for «vanlige» TV-seere i kveld, men alle episodene har ligget tilgjengelig på TV2 Sumo på nettet i flere uker allerede. Det er noe kanalen kommer til å fortsette med, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV2.

- Å se alle episodene av en serie når du selv vil og i det tempoet du selv ønsker, blir bare mer og mer populært. Derfor ønsker TV 2 Sumo å tilby seerne både norske og utenlandske serier før de er vist i sin helhet på TV. Dette er bare starten - vi kommer med mye spennende innhold på TV 2 Sumo i tiden som kommer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder