Skuespillerne mobiliserer: – Ingen «Twin Peaks» uten David Lynch

Seriens stjerner med videoappell for å bringe originalregissøren tilbake

Skuespillerne fra «Twin Peaks» jobber nå beinhardt for å hente inn igjen David Lynch (69) som tidligere denne uken overraskende trakk seg fra regijobben til 25-årsjubileums-sesongen av legendariske «Twin Peaks».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På 25-årsdagen for premieren av den første sesongen av «Twin Peaks» – 8. april – postet Mädchen Amick, som spilte serveringsdamen Shelly Johnson i serien, en video på sin whosay-side der de aller fleste av seriens nøkkelpersoner sterkt appellerte til seriens produsenter, Showtime, og David Lynch om å bli enige.

Gjennomgangstemaet i videoen er setningen «Twin Peaks without David Lynch is like ...», hvorpå skuespillerne fullfører setningen med klar adresse til sine egne rollefigurer i serien.

Laura Palmer (Sheryl Lee) sier for eksempel at «Twin Peaks uten David Lynch er som en jente uten en hemmelighet», mens Mädchen Amick selv fremholder at «Twin Peaks uten David Lynch er som en serveringsdame uten uniform».

Datteren til David Lynch, Jennifer, avslutter hele videoen. Det var Jennifer Lynch som skrev spin off-boken «The Secret Diary Of Laura Palmer» som ble utgitt mellom sesong en og to av «Twin Peaks».

Den eneste av seriens hovedpersoner som ikke medvirker, er Kyle McLachlan – spesialagent Dale Cooper. Han er – ifølge en annen sentral rollefigur, Sherilyn Fenn (Audrey Horne) – også foreløpig den eneste av skuespillerne på kontrakt i den nye sesongen av «Twin Peaks».

VIL HA «FAR» TILBAKE: Sherilyn Fenn (til venstre) vil ha «Twin Peaks»-seriens far, David Lynch, tilbake i regissørstolen. Det samme vil hans kjødelige datter, Jennifer Lynch. Foto:,Ap

Det var Lynch selv som brakte nyheten om sin avgang på sin egen Twitter-konto. Årsaken var uenighet om penger. Da han og kompanjong Mark Frost innleverte manus til ni nye episoder, ble det raskt klart at den nye sesongen ville bli langt dyrere enn budsjettert.

Skuespillerne har nå startet egne kampanjer på sine Twitter- og Instagram-profiler, samt laget en egen Facebook-side og hashtag på Twitter – #savetwinpeaks. En underskriftskampanje er opprettet på change.org, men foreløpig er det ingen som vet hvordan David Lynch selv reagerer på all støtten og bønnene om å komme tilbake til «Twin Peaks»-settet.

Ifølge Variety skal Showtime ha forsøkt å forhandle seg frem til en løsning med David Lynch ved blant annet å foreslå kutt i regissørens inntekter i etterkant, noe Lynch skal ha avslått.

Likevel skriver Variety at Showtime fremdeles er i forhandlinger med Lynch, og at alt håp muligens ikke er ute likevel.

Men alle fans av «Twin Peaks» vet jo hva som må til; FBI må hentes inn for å løse saken, fortrinnsvis via spesialagent Dale Cooper.

Servér han en «damn fine cup of coffee – black as midnight on a moonless night» – og alt burde gå greit ...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder