Eilev kuppet «Farmen»: – Kunne gjerne ha gjort mer faenskap

Marte etter nederlaget: – Ikke bitter

Etter 11 intense uker på «Farmen» kan Eilev Bjerkerud (27) endelig slippe jubelen løs. Han beholder hytta, men selger bilen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

27-åringen klarte ikke holde på tårene da den siste episoden ble vist på finalefesten på Mesh i Oslo. Det gjorde heller ikke konkurrenten Marte Søreide (23), som ble snytt for seieren i siste sekund.

– Det er så mange inntrykk. Man er glad for at ting er over, glad for alle du er blitt kjent med, og, ja... forklarer hun.

Vant to kamper

Eilev slo først Øystein Hetland (25) i melkespann. Deretter knuste han Marte Søreide (23) i kunnskapskonkurransen. I tillegg sikret Eilev seg stemmen fra de andre deltagerne.

– Det aller deiligste var faktisk å slå Øystein i semifinalen. Jeg var en skikkelig «underdog», og så vant jeg! Det føltes spesielt godt, sier «Farmen»-vinneren når VG treffer ham i Oslo.

SEIERSCHAMPIS: Farmen-vinner Eilev Bjerkerud (27), som har pyntet seg i Kryllingbunaden hans mor har sydd, feirer seieren med champagne på utestedet Mesh i Oslo. – I kveld blir det en real fest, lover han. Her sammen med finalist Marte Søreide (23), som ble snytt for seieren i siste sekund. Foto: Helge Mikalsen , VG

Alle bortsett fra to av deltakerne er til stede på den store finalefesten søndag kveld. De to som mangler er Stig Granheim (33) som ligger på sykehus på grunn av brudd i ryggen, og Mads Fosdahl (27) som denne uken ble dømt til ett år og syv måneders fengsel i bedragerisaken som gjorde at han måtte forlate gården.

– Litt kjedelig

Finaleuken hadde tappet Eilev for krefter, og det var stort nervespenn før hver konkurranse.

– Jeg gledet meg veldig til å bli ferdig. Selvsagt var jeg sinnssykt glad for å vinne, men det var litt kjedelig å se at mens jeg jublet, så gråt Marte. Men sånn er det jo, det kan bare stå igjen én vinner.

SEIERHERREN: Eilev Bjerkerud var et eneste stort glis da programleder Gaute Grøtta Grav (t.h.) sprettet champagnen. De andre deltagerne gledet seg på Eilevs vegne. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 ,

Eilev seilte gjennom «Farmen» uten å havne i en eneste tvekamp. Det er han glad for, men på en annen side skulle han ønske at han hadde skapt mer temperatur.

– Jeg kunne gjerne ha gjort mer faenskap. Det er jo TV! Når jeg har sett på episodene selv, så er det veldig gøy når folk stjeler mat og sånn. Men strategien min var å komme overens med alle, og det fungerte. Flere ganger var jeg fristet til å sabotere, men så turte jeg ikke. Heldigvis var jeg med på å lage litt drama på slutten.

Oppdatert? Sannheten om «Farmen»-bråket

INTENST: Marte og Eilev før det endelige oppgjøret. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 ,

Mangler hyttetomt

Da Eilev kom hjem etter innspillingen, betrodde han seg kun til én kamerat.

– Jeg har ikke sagt noe til foreldrene eller søsknene mine, så nå er det godt at hemmeligheten er ute.

VGTV sendte direkte fra finalefesten: Se klippene nederst i denne saken!

Eilev kommer til å sette opp hytta.

– Jeg har ikke tomt, men skal fri til noen grunneiere hjemme på Norefjell. Faktisk driver jeg et hytteservice-firma med en fetter, og det kommer godt med. Har jeg mulighet til å beholde hytta selv, gjør jeg det. Men bilen selger jeg nok.

Skrur av mobilen

Eilev har vokst opp på gård og er utdannet lærer. Han har lært mye av TV-innspillingen, ikke minst at materielle goder ikke er det viktigste i livet.

LÆRER: Eilev Bjerkerud jobber som lærervikar i Oslo, men er på jakt etter fast lærerjobb. Foto: JAN P. LYNAU Foto: Jan Petter Lynau , VG

– «Farmen» har vært med på å sette ting i perspektiv når det gjelder livskvalitet. Jeg har lært hvor behagelig det er med det enkle livet uten telefon og TV. Det er så mye snakk om psykisk helse i dag, og jeg er helt sikker på at et sånt liv er bedre.

Spesial: Alt om «Farmen»

Da mørket senket seg på gården, samlet deltagerne seg rundt bordet og snakket sammen.

– Det var et høydepunkt. Nå hender det at jeg bare skrur av mobilen et helt døgn for å nyte roen. I starten etter at jeg kom ut, ble jeg stresset av mye mennesker og trafikk.

MELKESPANN: Eilev knuste Øystein i semifinalen. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 ,

Fra brudd til ny flørt

Eilev har vært populær blant damene inne på «Farmen». Selv var han nysingel etter et tre år langt samboerskap da han flyttet inn på gården. Faktisk var det eksen som meldte ham på, og det siste 27-åringen hadde planer om, var å flørte foran kamera.

– «Farmen» var en veldig fin måte å komme over bruddet på. Inne på gården grubler man mest på om man blir mett under neste måltid.

FLØRT: Eilev Bjerkerud og Charlotte Jacobsen. Foto: SKJERMBILDE/TV 2 ,

Mot slutten av innspillingen oppsto det likevel litt varme følelser mellom Eilev og Charlotte Jacobsen (22).

Lest denne? Derfor kysset han henne ikke

Begge to har innrømmet overfor VG at de er «svært gode venner» og bruker mye tid sammen. Men de er ikke kjærester – ennå.

De to har imidlertid vært på ferie sammen i ettertid av «Farmen».

Charlotte lei av ryktene: Sannheten om sydenturen (VGTV)

Da Charlotte måtte forlate gården tidligere i finaleuken, var det etter å ha blitt slått av nettopp Eilev.

– Som «Farmen»-kjekkas får du vel mange henvendelser fra TV-seere?

– Ikke så mange, faktisk. Det var jo Øystein som var den store «Farmen»-kjekkasen. Egentlig var det behagelig, for da slapp jeg å få det stempelet, flirer Eilev.

– Jeg får noen meldinger, men det er bare koselig. Jeg prøver å svare alle. Noen sender meg blikk på gata og vil bli tatt bilde med, men det er helt greit.

«Farmen»-Øystein fikk eksperthjelp: Nysgjerrig?

Savnet mer fest

Eilev koste seg veldig den ene gangen deltagerne ble bedt på dugnad og fikk smake øl og edle dråper fra en av statistenes lommelerke.

– Var det for lite alkohol på gården?

– Ja! Vi ventet hele tiden på den store festen som aldri kom. Vi håpet hver eneste uke. Dugnaden var det nærmeste vi kom en fest. Vi jobbet og fikk en time rundt et matbord, men vi var kjempefornøyd fordi vi fikk litt variasjon og møtte nye folk, ler Eilev.

BLE SLÅTT: Marte Søreide holdt koken helt til innspurten, men ble slått av Eilev på målstreken. Foto: ALEX IVERSEN/TV 2 ,

Friskus

VG har tidligere skrevet om at han som barn brakk armen tre ganger på fire år – og at han som 15-åring krasjet i en busk utenfor alpinbakken og endte opp med en 14 cm lang kvist inn i hodet.

– Jeg har roet meg litt, da. Men jeg måtte opp på den hesten i «Farmen», selv om jeg ikke kan ri. Jeg ble kastet av tre ganger, ler han.

SEMIFINALISTENE: Eilev Bjerkerud, Marte Søreide og Øystein Hetland. Foto: ALEX IVESEN/TV 2 ,

Eilev bor på Bislett i Oslo, men er ofte på besøk hjemme i Noresund. Nå jobber han som lærervikar i hovedstaden mens han søker på jobber i ungdomsskolen.

– Hva slags lærer er du?

– Jeg tror jeg er litt streng. Men jeg legger vekt på å behandle alle på en måte som får dem til å føle seg vel.

– Blir det mer TV i fremtiden?

– Jeg har ikke planer om mer reality, men jeg er åpen for alle muligheter som byr seg.

– Hvor er du om ti år?

– Jeg vet ikke, men jeg håper jeg er gift og har barn, og at jeg bor på landet, svarer Eilev.

Provoserer: Refser Gaute-galoppen

NUMMER TO: Marte Søreide etter tapet. ALEX Foto: IVERSEN/TV 2 ,

Marte: - Litt surt

Marte Søreide (23) husker ikke selv at det kom så mange tårer fra henne. – Jeg vet ikke om jeg gråt så mye. Egentlig var jeg bare glad for at alt var ferdig. Men selvfølgelig er det ikke kjekt å tape. Det er litt surt å bli slått på målstreken. Jeg har jo konkurranseinstinkt, sier hun til VG.

Hun forklarer at det ikke var selve konkurransen som betød mest.

– Der og da brydde jeg meg i hvert fall ikke så mye om det. Jeg visste at Eilev var en sinnssykt stor konkurrent, og at det ville bli vanskelig å slå ham i en finale. Jeg hadde en magefølelse på at det ikke ville gå min vei. Men jeg er absolutt ikke bitter, selv om jeg innrømmer at jeg har gått gjennom spørsmålene i hodet i ettertid og tenkt «Hvorfor svarte jeg ikke det?».

Selv om seieren glapp, er Marte sjeleglad for alt hun har vært med på.

– Jeg ville virkelig ikke vært denne opplevelsen foruten.

VG besøkte Marte hjemme på familiegården: – Håper å få treffe Mads i Oslo

Oppdatert? Han ville adoptere «Farmen»-hunden – fikk nei

Gått glipp av noe? Alt om «Farmen»

Diskuter: Hva synes du om «Farmen»-finalen? Kjør debatt i kommentarfeltet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder