MOTPARTER: Kommunikasjonsdirektør i Telia, Henning Lunde, og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand. Foto: Telia/Eivind Senneset, TV 2

TV 2 om Telia: – Dette går faktisk ikke an

Telia hevdet å ha kontaktet TV 2 med et tilbud, men TV-kanalen sier de ikke fikk tilbud før etter at Telia hadde varslet media – og kaller det en kjempebrøler.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Nesten en halv million nordmenn mistet TV 2s kanaler forrige helg, da Telia-eide Get og TV 2 ikke klarte å komme til enighet om en ny avtale. Den gamle avtalen utløp nemlig 31. mai.

Oppdatert? Les om bakgunnen for konflikten her

Siden forhandlingsbruddet har situasjonen virket svært anstrengt. Fredag kveld tilspisset konflikten seg, mens skjermene fortsatt er svarte.

les også

TV 2-direktør om Telia-forhandlingene: – Dette kan ta lang tid

Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør i Telia melder i en e-post til VG fredag ettermiddag at de i dag har meddelt TV 2 at de mener det vil være til kundenes beste at de inngår en avtale basert på dagens prisnivå med et noe lengre tidsperspektiv enn hva TV 2 foreslo onsdag.

– Det vil gjøre at kundene våre igjen kan se på TV 2s kanaler samtidig som partene kan snakke videre for å finne frem til en varig langsiktig løsning, sier Lunde i en e-post.

TV 2: – Har avslått vårt tilbud

TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier imidlertid på telefon til VG at de ikke har mottatt noen henvendelse fra Telia.

– Dette går faktisk ikke an, skriver Willand i en e-post til VG.

– Jeg ble ringt opp av journalister som ville ha kommentarer om at vi hadde kommet til enighet med Telia. Jeg tok kontakt med forhandlingsutvalget, som ikke hadde hørt noen ting, forklarer hun.

– Så leser jeg i media at Telias kommunikasjonsdirektør sier at de har «meddelt TV 2» at de vil inngå en avtale basert på dagens prisnivå. De hadde ikke medelt oss noe som helst. Først 45 minutter etter kommer beskjeden til oss. Og det er noe helt annet enn enighet. De har avslått vårt tilbud, sier Willand.

– Kjempebrøler

Hun peker på at de for noen dager siden ga et tilbud om en forlengelse av dagens avtale med dagens betingelser, for at seerne skal få tilbake TV 2-kanalene slik at vi kan forhandle på bakrommet.

– Det Telia har gjort i dag er enten en kjempebrøler – eller bevisst mediestrategi. De har uansett avslått tilbudet som ville gitt seerne TV 2-kanalene tilbake. Og så har de sagt noe annet til media.

Lunde fastholdt overfor VG at tilbudet var sendt, og at det skulle befinne seg i innboksen til TV 2s spesialrådgiver John Robberstad.

Telia skylder på teknisk feil

Da VG kort etter konfronterte ham med TV 2s reaksjon, forklarte Lunde at det «dessverre ser ut til at e-posten med forslaget hengte seg opp i systemet», med det resultatet at den ikke ble mottatt rett etter at de sendte den.

– Det ble raskt ordnet opp i, og vi ser nå frem til å få en tilbakemelding fra TV 2 når de får sett på forslaget, sier Lunde.

Han legger til at han håper TV 2 bruker mer tid på å studere tilbudet og finne en løsning sammen med dem i stedet for «å krangle og komme med anklager i media».

– Lærdommen får være at man ikke alltid kan stole på de de digitale verktøyene, men det viktigste for kundene nå bør være at vi finner en god løsning sammen, sier Lunde.

– Skuffet

På spørsmål fra VG om hvordan de forholder seg til det tilbudet Telia hevder å ha kommet med, svarer Willand:

– Akkurat nå er vi skuffet på seernes vegne – at Telia velger å forhandle med svarte skjermer i stedet for å slå på signalene og forhandle på bakrommet. Vi har ikke hørt fra Telia siden tilbudet ble sendt onsdag. Så kommer dette medieutspillet tre kvarter før vi mottar noe som helst.

TV 2-sjefen sier at de allerede nå kan se at dette er «noe helt annet enn en enighet».

– De har avslått vårt tilbud, og kommet med et nytt forhandlingsutspill. Vi skal selvfølgelig gå gjennom tilbudet og svare ordentlig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SVARTE SKJERMER: Dette var meldingen på tv-skjermene til 480.000 Get-kunder som mistet TV2s kanaler. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

TV 2 s tilbud til Telia tidligere i uken gikk ut på en forlengelse av avtalen i seks måneder, på samme vilkår som i dag. Tilbudet skulle stå i en uke, og Willand uttalte at en slik forlengelse kunne gi rom til å komme til enighet.

Telia-sjefen skriver i sin e-post til VG at hovedårsaken til at de mener seks måneders forlengelse blir for kort tid, er at avstanden mellom partene har vært for stor i forhandlingene.

– TV 2s ønske om en forlengelse på kun seks måneder vil bare føre til ny frustrasjon blant TV-seerne, mener han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BRUDD: Telia og TV 2 har kranglet i en uke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

les også

Har trukket seg fra «Farmen kjendis»

Lunde mener at en kort forlengelse innebærer risiko for at en ny konflikt kan oppstå om kort tid.

– Og det er ingen tjent med.

– Godt håp

Lunde sier de har godt håp om å løse konflikten med TV 2.

– Får vi nå på plass en avtale med noe lengre varighet, burde TV 2 kunne skru på TV-signalene igjen. Dette vil være bra for Gets kunder, og særlig for TV 2, fordi vi ser at stadig flere seere flytter seg over til andre kanaler og tjenester, sier Lunde.

Telia-sjefen vil ikke kommentere overfor VG hvor lang forlengelse Telia ønsker ut over de seks månedene TV 2 la frem som forslag.

– Vi ønsker ikke å kommentere detaljer i forslaget, sier Lunde.

Les også

 1. Ingen løsning på konflikten mellom Telia og TV 2

  Mye tyder på at nesten en halv million nordmenn går inn i helgen med svarte TV 2-skjermer.
 2. Ingen enighet mellom TV 2 og Telia i TV-konflikten

  Sarah Willand, kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier til VG at kanalen er svært interessert i å komme til en løsning i…
 3. Brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Telia

  Telia-eide Get og TV 2 har ikke klart å komme til enighet om ny avtale.
 4. Nesten en halv million nordmenn kan miste TV 2s kanaler

  Avtalen mellom TV 2 og Telia-eide Get utløper 31. mai. Dersom forhandlingene ikke kommer i mål innen det, vil mange…

Mer om

 1. TV 2
 2. Medier
 3. Telia
 4. GET

Flere artikler

 1. TV 2-direktør bryter avtale om hemmelighold: - Nå må vi si det som det er

 2. Fortsatt steile fronter mellom Telia og TV 2

 3. Fortsatt full krangel mellom TV 2 og Telia: Slik er kampen i kulissene

 4. TV 2 spår langvarig konflikt med Telia: – Vi har gitt opp å finne en midlertidig løsning

 5. Kommunikasjonsdirektør: Aldri opplevd maken i TV 2s historie

Fra andre aviser

 1. TV 2 innstilt på langvarig konflikt med Telia/Get

  Bergens Tidende
 2. Telia beskylder TV 2 for «falsk pressemelding»

  Bergens Tidende
 3. TV 2 innstilt på langvarig konflikt med Telia/Get

  Aftenposten
 4. Ingen kontakt mellom TV 2 og Telia i helga

  Fædrelandsvennen
 5. Massiv kritikk mot Get og TV 2 for svarte TV-skjermer: – Vet ikke hvem vi skal tro på

  Bergens Tidende
 6. Massiv kritikk mot Get og TV 2 for svarte TV-skjermer: – Vet ikke hvem vi skal tro på

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no