SKJELLETTER I SKAPET: Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen dykket etter kamskjell i Lofoten, da de spilte inn en episode av «Truls á la Hellstrøm» i 2017. Foto: TV 2

Truls Svendsen innrømmer kamskjelljuks i «Truls à la Hellstrøm»

Først fortalte Eyvind Hellstrøm hvor lett det var å finne kamskjell. Så hoppet Truls Svendsen uti vannet for å dykke etter skjellene produksjonen hadde plassert ut.

I en podkast innrømmer TV 2-profil Truls Svendsen at de jukset under innspillingen av «Truls à la Hellstrøm» da de var i Lofoten i 2017.

Truls Svendsen skulle dykke etter kamskjell, men det skulle vise seg å ikke bli fullt så vanskelig og tidkrevende som det i virkeligheten kan være.

– Produksjonen hadde lagt ut kamskjellene på forhånd, forteller Truls Svendsen i P3-podkasten «Heia fotball»

Innrømmelsen kommer i forbindelse med at Truls Svendsen forteller om sine opplevelser under innspillingen av den populære programserien.

– Jeg burde kanskje ikke sagt det og jeg hater å innrømme det. Men vi hadde en veldig stram produksjonsplan på dette programmet, sier Svendsen.

GRUNT DYKK:: Eyvind Hellstrøm i båten og Truls Svendsen i gang med dykking etter utplasserte kamskjell i «Truls à la Hellstrøm». Foto: SKJERMDUMP TV 2

les også

Hellstrøms nye liv: – Jeg har jo fått en gave fra himmelen

Pluss content

– Wow, har bare kryr det

I starten av den aktuelle episoden av «Truls à la Hellstrøm», som fortsatt er tilgjengelig på TV 2 Sumo, ror de to ut i en trebåt for å dykke etter kamskjell. Episoden ble første gang sendt 15. november 2017.

– Kråkeboller og skjell er fantastiske og, ikke minst, eksklusive produkter. Dessverre er Truls, i likhet med svært mange nordmenn, ikke klar over hvor enkelt det er å finne disse skattene. Jeg tar derfor med meg Truls ut på sjøen, innleder Eyvind Hellstrøm.

Når de har rodd et stykke og kommet til en bukt, følger han opp:

– Wow, her bare kryr det. Det er fantastisk å se. Her lever det som bare det, sier Hellstrøm.

Svendsen får på seg dykkerutstyret og spør om ikke man egentlig får kjøpt sånne i butikken.

– Det er mye artigere å hente det selv, svarer Hellstrøm.

Mageplask

Svendsen kaster seg uti med et mageplask, og dykker ned på det som ser ut som noen meters dyp inne i en bukt.

– Er det kamskjell? spør Svendsen når han kommer opp med det første skjellet som er plassert ut av produksjonen.

– Jeg vet det ligger mer der borte. Hvorfor vet jeg det? Fordi jeg har sett dem, sier Hellstrøm.

Deretter kommer Svendsen opp med flere skjell – etter hvert ganske mange.

– Det var en stor opplevelse, sier Hellstrøm etterpå.

– Det var kjempegøy. Vi fikk jo tak i mye, også, svarer Svendsen.

– Jeg er kjempeimponert, sier Hellstrøm.

les også

Truls Svendsen avslører kjønn og babynavn

– Pleier ikke jukse

Til VG forteller Truls Svendsen at de aldri pleier å jukse på denne måten.

– Vi trenger vanligvis ikke å ta slike snarveier, men vi kunne fort brukt et par døgn på dette og det hadde vi ikke anledning til denne gangen. Hovedmålet var å vise hvordan man finner slike skjell, sier Svendsen.

Han er opptatt av å understreke at «Truls à la Hellstrøm» er et underholdningsprogram.

– Mye av humoren ligger i all knotingen med dykkingen. Jeg visste ikke hvor kamskjellene lå. Så jeg måtte dykke og lete. Vi fant også noen fine kråkeboller, sier Truls Svendsen.

TV 2 påpeker også at det var travelt.

– På grunn av en tett dagsplan, og tidspress før selve matlagingen, valgte produksjonen å legge ut kamskjellene slik at Truls rakk å gjennomføre dykket under dette opptaket i 2017. Det viktigste her var at vi fikk illustrert selve dykket, som en naturlig del av episoden, sier Anne Martha Leidland, som er presseansvarlig for «Truls à la Hellstrøm» i TV 2, til VG.

Eyvind Hellstrøm avkrefter at de prøver å finne enkle løsninger i «Truls à la Hellstrøm».

– Da hadde vi ikke behøvd å reise til New York for å lage Hamburgere, til Napoli for pizza eller Hong Kong for dim sum, skriver han i en epost til VG.

Hellstrøm føler heller ikke at de lurer noen ved å gjøre det på denne måten.

– Kamskjell og andre skjell finnes langs hele Norskekysten. Akkurat i den bukta i Lofoten hvor location fant sted måtte vi «plante» dem, men det var jo dykket etter dem et annet sted uten at det ble filmet.

Det er viktig at de skal være «i øyeblikket og holde spontaniteten i møte med mennesker og situasjoner», fortsetter han.

– Hele poenget med sekvensen var å vise seerne kamskjell i sin beste form rett opp fra havet. Vi kunne gjort dette i fiskebutikken i Bogstadveien, men da hadde det ikke blitt så artig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder