KLARE FOR NY RUNDE: Skuespillerne Line Verndal (Marit) og Terje Skonseng Naudeer (Roland) har vendt tilbake til øya Ylvingen og pensjonatet. Det er mer enn et år siden de var her sist. Foto: Geir Otto Johansen

Kim er helt borte

«Himmelblå»-sirkuset tilbake på Ylvingen

YLVINGEN (VG) Endelig: Marit og Roland er tilbake på «Himmelblå»-øya Ylvingen. Det de nå foretar seg bak lukkede dører på pensjonatet, får du se på TV til vinteren.

  • Hans Kringstad
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Om jeg har sett Kim her? Ha-ha-ha.

Slik svarer Marit, alias skuespiller Line Verndal (37).

Hun og resten av «Himmelblå»-gjengen vokter Kims skjebne som en dyrebar skatt. Hemmeligheten blir avslørt først når sesong tre av NRK-dramaet ruller over skjermene i januar.

Les også:Piner «Himmelblå»-fansen

I forrige uke spilte teamet inn de aller første scenene ute på øya etter noen innledende dager i Brønnøysund. Tirsdag fylte man opp kafeen, der Marit og Roland møtte en ufordragelig svenske og andre eksotiske turister. Deretter var det duket for malejobb på fjøsveggen hos bonden Johan (Sigmund Sæverud) - fortsatt uten spor etter Kim.

Men sjarmøren Roland vendte nok en gang tilbake i skikkelsen til Terje Skonseng Naudeer (35).

Glemte serien

FORSVANT: Edward Schultheiss spilte Kim i den første sesongen, men det er en stor hemmelighet om han dukker opp igjen. Foto: NRK

- Det er over ett år siden jeg var på øya sist. Det er godt å være her igjen. Dette stedet, og folkene her, betyr mye for meg etter hvert, sier Skonseng Naudeer.

De forrige opptakene tok slutt 4. mars 2008. Episodene fra den økten gikk sin seiersgang med seertall på opptil 1,3 millioner i vinter. Nede på den vesle brygga på Ylvingen gyver nå skuespillere, statister og teknikere løs på en ny runde Himmelblått.

- Det er fint å være tilbake. Da jeg kom nå, var det som å få rollen som Marit gratis, sier Line Verndal.

Terje Skonseng Naudeer hadde nesten glemt serien etter innspillingen av første sesong.

- Det tar jo lang tid før det vi gjør kommer på TV. Ingen i hele verden hadde trodd at «Himmelblå» skulle bli en slik suksess. Men folk er kanskje lei pistoler og dop, tror skuespilleren, og haster inn til opptak - uten Kim.

Er Kim død?

Et helt folk lurer på hva som skjedde med ham. Også blant de ekte menneskene på Ylvingen går spekulasjonene.

- Så dere Kim? spør pensjonist Per Holand (71) da VG banker på.

Holand var statist inntil et fall under innspilling gjorde ham avhengig av krykker.

- Jeg kjenner fire på Ylvingen som har druknet fra båt. Hvis de følger virkeligheten, er Kim død, fastslår han.

Men dette er film.

- Jeg tror han dukker opp. På en holme kanskje, flirer fisker Thor Olsen (65), som både er statist og låner ut huset sitt til opptak.

Der bor Rakel, kjæresten til Roy.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder