Her er det liv, ja!

TV

Stor gul buss, solskinn, godt humør, labert humør, åpenhjertige karakteristikker, krangel om middag og total stemmesprekk - det er noen av ingrediensene i kveldens D.D.E.-première på TV 2.

Publisert: Oppdatert: 10.05.05 09:30

TV-première:«Her blir det liv»

I seks episoder fremover skal vi være med smørbukksexsymbolet Bjarne Brøndbo og hans menn på turné (i fjor) i dokumentaren «Her blir det liv».

Se kveldens TV-guideD.D.E. på VG-lista

Etter å ha sett første episode, kan vi fastslå at den folkelige utstrålingen til D.D.E. v/primærleverandør Bjarne B. så absolutt er til stede også på video fra transportetappene på lange norske landeveier.

Men, får vi vite, unge Brøndbo (40) er ikke bare en evigvarende solskinnsunge. Han har sine luner, som f.eks. sterk irritasjon hvis ikke middagen blir servert MINST fire timer før konsertstart.

Som kjent hopper Brøndbo mye opp og ned, og det er således naturlige årsaker til at han gjerne vil ha lungemosen/lapskausen/pytt i panne/biffsnadderet/ sommerkotelettene/fiskegratengen/kebaben noe lenger ned enn strupehodet før han åpner gapet og rister løs på scenen.

- Det med maten er driiitviktig for meg, uttaler Brøndbo.

- Han er en sutrat liten unge når han ikke er i form, kommenterer manager Bosse.

Men nok om det: Det er evnen til å formidle glede og livslyst som særpreger kamerattruppen fra Namsos - som i 1992, etter en periode som semiimpotent coverband, bestemte seg for å erobre hjemlandet med rytmisk rai-rai-og-gladrumpe-musikk.

I kveld blir vi med D.D.E. på tur til Arendal og Tromøya, der stemmen til Brøndbo slår seg aldeles, fullstendig vrang - hvilket får låtskriver og kollega Viken (50) til (litt surmulende) å slå fast at «vi burde træff, når vi jobber to måneder i året og har ti måneder fri ...».

Gutta sparer altså ikke på kommentarene, hvilket gir den nye dokumentaren en sjarmerende, røff grunntone - som står i stil med det som presenteres på scenen (med unntak av konserten).