DORTHE PÅ ISEN: Dorthe i fritt svev med dansepartner Janusz Komendera under fredagens direktesendte premiere på «Isdans» (TV 2).Foto: Frode Hansen

463.000 så «Isdans»

(VG Nett) TV 2 er fornøyd med premieren på «Isdans», selv om den ikke slo «Skal vi danse?».

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
«Isdans» - TV 2

463.000 skuelystne nordmenn benket seg foran TV 2 fredag kveld for å se kjendisene i sving direkte fra Manglerud Ishall i hovedstaden.

GODT TAK: Per Christian Ellefsen klar til dyst med dansepartner Marianne Fjørtoft. Paret fikk færrest poeng under premieren og må jobbe ekstra hardt for å henge med videre. Foto: Frode Hansen

- Vi har all grunn til å være godt fornøyd med, starten sier presseansvarlig i TV 2, Jørund Rasdal Unneland, til VG Nett. Han legger til at premieren kunne skilte med en markedsandel på 34,9 prosent.

Slo ikke «moder'n»

Til sammenligning samlet fredagspremieren på modershowet «Skal vi danse?» i fjor høst 484.000 seere og sikret kanalen den gangen en markedsandel på 36,9 prosent.

I fredagens program fikk alle de seks kjendisene og dansepartnerne vist seg fram uten å ha engstelsen for å bli stemt ut hengende over seg. Først neste fredag vil ett par ryke ut av dansen.

Fikk færrest poeng

Per Christian Ellefsen og hans dansepartner Marianne Fjørtoft må ligge ekstra i hardtrening fram til neste fredag. De fikk nemlig færrest stemmer under premieren og må dermed starte med ett minuspoeng fredag.

Leder

Pål Anders Ullevålseter og Anna Pouchkova høstet størst jubel og flest poeng.

Hver uke skal deltakerne fremføre én dans på isen. De to parene som får lavest score når de fem dommernes og seernes poeng er talt opp, må ut i omløp. Deretter er det opp til dommerne å bestemme hvilket av de to parene som får bli - og hvilket som må ut.

Her er parene:Sandra Lyng Haugen danser med Aleks Sunde Iversen
Pål Anders Ullevålsæter danser med Anna Pouchkova
Anette Bøe danser med Aleksandr Smokvin
Jim Martinsen danser med Kaja Hanevold
Dorthe Skappel daner med Janusz Komendera
Per Christian Ellefsen danser med Marianne Fjørtoft

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder