Sjokkert over nett-hetsen

Idol-Sandras far angrer på at hun fikk delta

OSLO/MOSJØEN (VG) Den yngste «Idol»-finalisten Sandra Lyng Haugen (16) er fortvilet over å ha blitt skjelt ut av rasende TV-seere på Internett.

Publisert:

- Sandra tar dette tungt og er lei seg. Som far trodde jeg ikke det var mulig at det skulle komme slike reaksjoner. Dette er ekkelt, forteller pappa Jan Roger Haugen.

- Vi synes det er ille. Jenta tåler ikke dette, legger moren Merete til. I går fikk 16-åringen støtte hos tanten som bor i Oslo-området, og ville ikke selv snakke med VG om Internett-sjikanen.

- Hadde vi visst dette, så hadde ikke Sandra fått være med på «Idol», sier faren.

Hets-stemning

Foreldrene til den yngste «Idol»-finalisten er sjokkert over alle debattinnleggene, blant annet på VG Nett, der Sandra får gjennomgå.

- Jeg har sittet på Internett en time og lest det som skrives om Sandra og «Idol». Det er helt forferdelig. Det råder en hetsstemning, sier Jan Roger Haugen til VG.

Sandras bestevenninne Astrid Holtermann (16) er også opprørt over de stygge debattinnleggene om Sandra på VG Nett.

- Jeg snakket med henne i går, og selv om hun ikke hadde lest det som står på nettet, hadde hun fått høre noe. Hun blir fort lei seg. Jeg råder henne til ikke å lese det som står og til ikke å bry seg om det hun hører. Det folk skriver er tåpelig, mener Astrid, som går i samme klasse som Sandra i Mosjøen.

Jan Roger Haugen og kona Merete Lyng Haugen har tidligere vært hos datteren i forbindelse med TV-sendingene, men denne helgen var de på en utenlandstur som var planlagt for lenge siden. Nå er de fast bestemt på å reise fra Mosjøen til Oslo hver gang Sandra skal synge.

Hard kost

- Det er ikke så morsomt å sitte i Mosjøen nå, mens Sandra er i Oslo. Heldigvis har vi familie der nede som støtter henne, men fra nå av vil vi reise ned foran hvert program, støtte henne så godt vi kan og hjelpe henne.

- Var dere forberedt på at noe sånt kunne skje?

- Nei, hadde vi vært forberedt på det, så hadde hun aldri fått være med. Hun ble meldt på «Idol» både av venner og av mammaen sin. Vi trodde alle at dette skulle være en artig og positiv opplevelse for Sandra. Nå sitter hun i Oslo og har det ikke bra, sier Jan Roger.

De forteller at det også var hard kost for datteren å se at hun fikk terningkast én i Dagbladet. Jan Roger Haugen mener at også mediene må ta noe av skylden for at datteren hetses på Internett.

- Det ble veldig mye fokus på at det var favoritten Anh som røk ut. Dette har nok fått fart på debatten på Internett om hvem som egentlig burde ryke ut. Det er ikke Sandras feil at hun har gått videre. Og husk: Hun er ikke voksen, hun er bare 16 år.

Jan Roger Haugen understreker at TV2 har gjort en god jobb med å støtte Sandra.

- Hun fikk tilbud om å reise hjem til Mosjøen i helgen, men da var vi bortreist. Støtteapparatet rundt «Idol» virker veldig bra, sier Haugen.

Skrev innlegg

Bestevenninnen Astrid har selv skrevet debattinnlegg for å forsvare Sandra.

- Jeg måtte forsvare henne litt. Hun er yngst av finalistene og utrolig nervøs, og alt dette gjør det ikke noe bedre. Det virker som om folk synes det er urettferdig at hun har fått så mye PR og derfor skriver så mye stygt. Jeg skjønner ikke hvordan folk kan skrive alt dette uten at de vet hvordan hun egentlig er. Hun fortjener å få bevise at hun kan synge, sier Astrid.

- At Anh ble stemt ut var ufortjent, men at det skal gå ut over Sandra blir ikke rett, sier Astrid.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder