TALKSHOW-DRONNING: Ellen DeGeneres, her på GLAAD Media Awards for en tid tilbake.
TALKSHOW-DRONNING: Ellen DeGeneres, her på GLAAD Media Awards for en tid tilbake. Foto: Richard Shotwell / TT / NTB Scanpix

Gråtkvalt Ellen Degeneres snakket om farens død

Publisert: Oppdatert: 12.01.18 10:03

Del saken på:

Lenken er kopiert
TV

TV-stjernen Ellen DeGeneres (59) tok farvel med faren tidligere denne uken.

Det ble følelsesladet da talkshow-veteranen under torsdagens innspilling av «Today Show» innviet publikum i sitt eget privatliv.

Ikke bare er TV-stjernens hjem rammet av det voldsomme jordskredet i California, for få dager siden døde faren hennes.

– Han ble 92 år og hadde et langt,godt liv, sa en tydelig preget DeGeneres.

Hun fortalte videre om at faren, som het Elliot, var veldig stolt av henne.

– Han elsket showet mitt. Pappa var en snill og tolerant mann. Det fantes ikke et fnugg av fordømmelse i ham, forklarte DeGeneres - som mener at hun og broren har arvet sin humor nettopp fra faren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

This week, at the age of 92, my father, Elliott DeGeneres, passed away. He lived a good long life. It wasn’t unexpected. I was able to say goodbye.

Hun betrodde også til forsamlingen at familien kun var på én ferie sammen i oppveksten:

– Det var til dette stedet, til Warner Bros. Pappa elsket denne businessen. Vi ble guidet rundt. Nå jobber jeg her og har min egen scene med navnet mitt på.

DeGeneres fikk tatt avskjed faren før han døde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Da jeg forlot denne bygningen etterpå, så jeg regnbuen over Warner Bros. Det var det jeg så etter å ha snakket med ham. Ti minutter senere døde han. Jeg fikk en regnbue før han døde, sa en DeGeneres mens hun kjempet mot gråten.

Instagram, der hun har over 50 millioner følgere, har TV-verten det siste døgnet postet flere bilder og videoklipp til minne om faren. Hun viser også frem bilde av regnbuen over bygget, der en stor plakat av henne pryder veggen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DeGeneres forklarte i TV-studio at faren aldri brukte medisin og aldri gikk til legen.

– Jeg har ikke fått en eneste vaksine, og fikk aldri medisiner i oppveksten.

Farens bortgang kommer mens DeGeneres er evakuert fra sitt hjem. 17 mennesker har mistet livet og ytterligere 17 er savnet etter jordskredet i den amerikanske delstaten.

Oprah Winfrey også rammet: Fikk leirraset i hagen

I Montecito, hvor DeGeneres bor, omkom flere mennesker da jordmasser skylte ned fra en åsside. I tillegg er minst 25 personer skadet. Lokale myndigheter sier over 100 hus er ødelagte, flere av dem er helt knust.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

My neighborhood in Montecito has been devastated by mudslides. Please keep your thoughts and prayers coming, and thank you to my neighbor Oprah for helping me show what's going on. Watch tomorrow.

DeGeneres, som er gift med skuespiller Portia De Rossi (44), har på Instagram også postet videoklipp og bilder fra det raserte nabolaget sitt. På Twitter har hun forklart at hun ikke vet noe om tilstanden til sitt eget hus:

«Hjertet mitt er knust med tanke på Montecito og familiene som har mistet noen av sine kjære. Jeg er takknemlig for redningsarbeiderne. Vær så snill å sende kjærlighet til Montecito.»

Flere hundre redningsmannskaper har siden tirsdag jobbet på spreng for å finne overlevende. Fortsatt er 25 prosent av området ikke blitt gjennomsøkt.

Denne artikkelen handler om