Nye par i Dagsrevyen

Dagsrevyen skifter ansikt. Til høsten blir det slutt på at Nina Owing og Ingolf Håkon Teigene presenterer Dagsrevyen hver for seg. Nå skal de to bli et av Dagsrevyens tre TV-par.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

De to andre parene blir Ingvild Bryn og Einar Lunde, Gry Blekastad og Christian Borch.

- Nei, vi startet med å teste ut forskjellige par som programledere - i alt 35-40 stykker - i Dagsrevyen lenge før TV 2 kom med sin nye aktualitetstime. For oss er det viktig å ta vare på Dagsrevyen som NRKs flaggskip på nyheter. Dagsrevyen skal være den største og viktigste nyhetssendingen i Norge, sier Dagsrevyens nyhetsredaktør.

- Er det egentlig så viktig å forandre på vinnerformelen til Dagsrevyen, som helt siden TV 2 kom i 1992 har danket ut TV 2-Nyhetene?

- Seervanene endrer seg. Dagsrevyens seertall har gått sakte nedover, men har snudd det siste halvåret.

Med sine nye TV-par følger Dagsrevyen en lang nyhetstradisjon fra de store nyhetskanalene i USA og England, som i en rekke år har hatt flere programledere i sine nyhetssendinger.

- Slike TV-par vil gjøre sendingene ledigere. Programlederne vil få mer å spille på. Det vil bli flere gjester i studio, og flere direktesendinger fra arenaer der aktualitetene foregår, sier Viggo Johansen.

Han mener også Dagsrevyen vil endre litt karakter med at det blir flere nyhetssendinger og nyhetskanaler døgnet rundt.

- Blir det færre og grundigere nyheter når Dagsrevyens hovedsending starter klokken 19.00?

- Ja, det kan fort bli resultatet. Men vi sitter ikke på noen fasit. Vi må se hvordan det går og eventuelt justere sendingene, sier Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder