Her er de første bildene fra «Game of Thrones»-slutten

Er du blant dem som nesten ikke klarer å vente på at sesong åtte skal komme på skjermen? Her får du noen gløtt.

TV-kanalen HBO slapp onsdag kveld 14 bilder fra den kommende og aller siste sesongen av den prisbelønnede serien. Se stor bildespesial øverst i artikkelen.

Uvisst rundt Hivju

Det har vært spekulert heftig på hva som kommer til å skje med karakterene. Ut fra de nye bildene å dømme, ser det dårlig ut for Tormund Giantsbane, spilt av norske Kristofer Hivju (40). Hans rollefigur havnet midt i den dramatiske sesongavslutningen i 2017, og han glimrer med sitt fravær i den ferske bildeserien.

les også

Kristofer Hivju har funnet dobbeltgjenger

– Ingen er trygge, sa han i et intervju med VG for snart to år siden.

Klart ut fra bildene, er det at danske Nikolaj Coster-Waldau (48) dukker opp igjen i rollen som Jaime Lannister.

Fått med deg? «Game of Thrones»-stjernen i bitter pengestrid

Iain Glen (57), som spiller Ser Jorah Mormont, uttalte i 2017 at han vet hvordan sesong åtte slutter. Han er heller ikke med i den nye bildeserien.

les også

Netflix bladde opp 850 millioner kroner for «Friends»

Lang ventetid

Tilhengerne av eventyrsagaen har måttet smøre seg med en solid dose tålmodighet. Avslutningen skulle opprinnelig gått på lufta i fjor vår, men ble utsatt et helt år.

Ennå må fansen vente et par måneder før de får et gjensyn med skikkelsene. «Game of Thrones» får USA-premiere 14. april. I Norge vil den nye sesongen være tilgjengelig fra klokken 03 natt til 15. april.

Lengre episoder

Den avrundende sesongen byr på totalt seks episoder og blir dermed den korteste runden i «Game of Thrones». Hver episode vil til gjengjeld være på 90 minutter, og ikke 60 som tidligere.

Interessert? «Game of Thrones» for dummies

les også

«Game of Thrones»-stjerner giftet seg

Islenderen Hafþór Júlíus Björnsson (30) ble verdenskjent over natten da han i rollen som The Mountain knuste hodet til en av karakterene i serien. Nylig besøkte han Norge. VG møtte «kjempen» – og han kunne fortelle at den nye sesongen har vært den mest krevende mentalt for ham å spille inn.

Serien har fått flere gode terningkast i VG siden oppstarten i 2011.

les også

Game of Thrones-skuespiller: – Jeg vet hvordan sesong åtte slutter

«Game of Thrones» er basert på George R.R. Martins bestselgende romaner om maktkamper mellom rivaliserende klaner i syv oppdiktede kongedømmer.

Mens du venter på sesong åtte, kan du her mimre litt til tidligere sesonger:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder