DØDE TORSDAG: Kristin Johnson ble 78 år gammel Foto: Helge Mikalsen

Kristin Johnson er død

En av NRKs mest kjente kanalverter, Kristin Johnson, er død. Hun ble 78 år gammel. Hun døde med familien rundt seg torsdag. Det bekrefter datteren Cecilie Hartsang.

Det er NRK som melder dette.

Hun døde med familien rundt seg torsdag. Johnson har de siste årene hatt alzheimer. Hun har hun bodd på Fagertun sykehjem og har hatt det godt der, skriver NRK.

les også

Hva gjør du nå, Solfrid Rørlien Saue?

Pluss content

Kristin Johnson begynte i NRK som kanalvert i 1966 og sluttet første gang i 1998 for å begynne i Knut Bjørnsens shoppingkanal TV-butikken. Men da denne gikk konkurs etter kort tid, vendte hun tilbake til NRK og jobben som kanalvert. En stilling hun hadde frem til hun pensjonerte seg i 2004.

les også

Ragnhild Sælthun Fjørtoft går fra NRK til TV 2

Kristin Johnson var datteren til Lauritz Johnson. Eller «Onkel Lauritz» som han ble kalt og som først og fremst var kjent for å ha ledet både NRKs radio- og TV-programmer for barn gjennom en årrekke.

– Min far ga meg mottoet «Vis deg ikke begrenset, jenta mi!» Jeg har måttet kjempe litt med det, for jeg har ikke akkurat hatt den store selvtilliten. Men jeg tok utfordringene, ikke minst i starten, da jeg var programleder ved flere anledninger. Det var fantastisk morsomt, uttalte Kristin Johnson til Bergens Tidende i da hun ga seg 2004.

Da hun begynte i jobben, var kanalvertene blant landets fremste kjendiser. «Alle» kjente ansiktene deres og visste hvem de var.

At hun hadde trivdes i NRK, var det liten tvil om.

les også

Kanalvert Ingvild Helljesen (45): – Alene om juleopplevelsen

Pluss content

- Dette er en fantastisk arbeidsplass. Alle er utrolig hyggelige og blide, sa hun da hun sluttet og gikk av med pensjon i 2004.

Hennes siste dag i NRK ble markert med gaver, blomster, kaker og gode ord fra kolleger.

- Kristin er blitt et slags varemerke for NRK, hun og et par til, sa daværende sendeleder Aage Andersen den gang, og beskrev hennes om en «NRK-logo».

les også

Hva gjør du nå, Terje Sølsnes?

Pluss content

Men hun var ikke bare et landets mest kjente og kjære ansikter, hun hadde også en av landets mest kjente stemmer på en annen «plattform». Nemlig som stemmen til Telenors legendariske «Frøken ur» som hun spilte inn første gang allerede i 1992.

LEGENDARISK KANALVERT: Ragnhild Sælthun Fjørtoft minnes Kristin Johnson som flink, glad og utadvendt. Foto: Anne Liv Ekroll / Digitalkamera

En annen av NRKs legendariske kanalverter, Ragnhild Sælthun Fjørtoft minnes Kristin Johnson som en flink og godt likt kanalvert.

– Hun tok jobben alvorlig og jeg husker henne som en glad og utadvendt dame som var flink til å snakke med mennesker . Vi var kolleger i veldig mange år. Hun begynte i 1966, jeg begynte i 1969 og vi jobbet sammen i 30 år. Det å være kanalvert er en ensom jobb, sånn sett jobbet vi aldri sammen. Men vi var jo kolleger og vi møtte hverandre i sosiale sammenhenger og på møter i forbindelse med jobben, sier hun til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder