GØY PÅ LANDET: Årets «Farmen»-gård ligger på Tangen i Stange kommune - cirka en halvtime fra Hamar. Foto: KIM ALEXANDER MELLAND-ORERØD/TV 2

Her er den nye «Farmen»-gården

TV 2-programmet «Farmen» blir spilt inn i Hedmark denne sommeren.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Produksjonsselskapet bak realityserien har nemlig valgt Li gård på Tangen i Stange kommune som kulisse for den tiende sesongen av «Farmen».

Etter planen skal deltakerne flytte inn på gården i slutten av juli.

- Gården er veldig nasjonalromantisk, og vi er på mange måter midt i Alf Prøysen-land denne gangen, sier produsent Kim Alexander Melland-Orerød i Strix, som produserer «Farmen», til VG.

Strix begynte jobben med å lete etter en ny «Farmen»-gård allerede desember i fjor, og flere gårder har vært oppe til vurdering.

- Det er en ganske lang prosess. Men for oss er det viktigste at gården er isolert fra folk, har dyrkbar mark og er delvis intakt, sier han.

IDYLLISK: Den nye «Farmen» ligger isolert fra omverdenen. Foto: KIM ALEXANDER MELLAND-ORERØD/TV 2

Hvem som blir deltagere i TV 2-programmet er ikke bestemt ennå, men Melland-Orerød kan avsløre at realityserien kommer til å bli bygd over samme lest som tidligere år.

- Folk forvente seg mange utfordringer og varme TV-opplevelser. Men det avhenger jo så klart hvilke deltakere vi har med, sier han.

I fjor var det trønderen Morten Heggdal som gikk helt til topps i «Farmen» og dermed stakk av med hytte og bil. Før han ble med i programmet, så hadde han øvd på øksekasting hjemme i hagen i Namsos, noe han også dro nytte av under finalekonkurransene.

«Farmen»-produsenten tror derimot ikke nye deltakere har noen store fordeler ved å ha sett tidligere sesonger av realityserien.

- Mange vet nok hva de kommer til. Men vi passer bestandig på at vi har noen nye ess i ermet som skal overraske, sier Melland-Orerød.

Jubileumssesongen av «Farmen» har premiere en gang i løpet av høsten 2014, opplyser TV 2. Gaute Grøtta Grav er programleder også denne sesongen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder