VANT MANDAGSKAMPEN: Eyvind Hellstrøm slo Petter Northug i kampen om seerne mandag, samtidig som det ble en bekreftelse på at flytting av «Hvem tror du at du er» har vært vellykket.
VANT MANDAGSKAMPEN: Eyvind Hellstrøm slo Petter Northug i kampen om seerne mandag, samtidig som det ble en bekreftelse på at flytting av «Hvem tror du at du er» har vært vellykket.

Hellstrøm vant, Trond-Viggo tapte

TV

Alt tyder på at flyttingen av «Hvem tror du at du er» fra søndag til mandag har vært et vellykket trekk fra NRK1s side.

Publisert: Oppdatert: 02.11.13 13:17

Mandag var det 797.000 som fulgte Eyvind Hellstrøm i hans jakt på sine røtter. Det er flere seere enn snittet på alle søndagssendingene av denne populære programserien vinteren 2011.

Onsdag tapte Trond-Viggo Torgersen 163.000 seere fra det ene programmet til det andre.

Lover godt

- Dette er et høyt seertall som lover godt for resten av sesongen av «Hvem tror du at du er», sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG Nett.

Les også: Hellstrøm om mor og far

- Vi tror at vi ved å flytte «Hvem tror du at du er», får godt allmennkringkasterinnhold på mandager, uttalte NRKs TV-sjef Arne Helsingen til VG i forrige uke.

Vellykket strategi

Det er åpenbart en strategi NRK1 ser ut til å lykkes med. Konkurrenten til «Hvem tror du at du er» på TV 2 var jo ingen ringere enn Petter Northug som fanget interessen til 559.000 av seerne. Noe TV 2 var svært fornøyd med.

Fornøyd i TV 2

- Vi var spente på hvordan dokumentarserien skulle møte konkurransen fra NRKs sterke konsept, og er veldig godt fornøyd. Nesten 600.000 på en mandag er et formidabelt tall. Sammen med oppslutningen om «Hver gang vi møtes» gir dette oss en veldig positiv start på det nye året, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til Kampanje.

LES OGSÅ: Dette mener VGs anmelder om Northug-dokumentaren

Sterk konkurranse

- For vårt vedkommende blir ikke seertallet noe dårligere av at konkurransen fra TV 2 var så sterk, sier Tolonen.

Det første programmet i årets sesong av «Hvem tror du at du er» ble sendt første nyttårsdag og populære Linn Skåber endte opp med 1.020.000 seere.

Den største TV-dagen

- Et høyt tall, men kanskje ikke så overraskende all den stund 1. nyttårsdag er den dagen i hele året hvor nordmenn ser mest på TV, sier Tolonen.

Fullt så bra går det ikke for Trond-Viggo Torgersen og gjensynet med ungdommene fra «Nesten voksen». Onsdag kveld raste seertallene fra 749.000 til 586.000.

Ingen åpenbar grunn

- Det er ingen åpenbar grunn til at «Nesten voksen» skulle miste såpass mange seere. Det er ingenting i konkurransesituasjonen som skulle tilsi det. Derimot hadde NRK2 412.000 seere på hoppsendingen sin og det påvirket nok. Riktignok vil seertall også øke noe når vi får med de som ser programmet i opptak, samtidig som dette nivået er ganske normalt for denne sendetiden, sier Kristian Tolonen.

«Nesten voksen» hadde for øvrig 671.000 seere på det første programmet som ble sendt 2. juledag.