Wilborn vrakes av TVNorge

Aamodt / Kjus tar over etter Ylvis-brødrene

TV

Frithjof Wilborn (48) er ute av TVNorges programlederkabal til høsten.

Publisert:

Det bekrefter kanalens programdirektør Eivind Landsverk (48) overfor VG.

Wilborn gjorde comeback i «Hvem kan slå Ylvis» i fjor, men er byttet ut med Henriette Brusgaard (28) når kanalen nå relanserer konseptet med de to tidligere toppalpinistene Kjetil André Aamodt (38) og Lasse Kjus (39).

- Knalltro

- Aamodt og Kjus er to av Norges største idrettsikoner, og de har i mange år vært idrettens radarpar nummer én. Jeg har knalltro på at det humøret, kjemien og ikke minst konkurranseinstinktet de har sammen.

- Vi fant også ut at en ung, kvinnelig programleder ville stå godt mellom de to gutta, og valget falt derfor raskt på Henriette Brusgaard. Hun begynte i det små, og har etter hvert blitt en av våre dyktigste programledere, sier Landsverk.

Les også:Frithjof Wilborn gjør TV-comeback med Ylvis-brødrene

- Hva er grunnen til at Frithjof Wilborn ikke får fortsette som programleder?

- Wilborn hadde en kontrakt med oss i forbindelse med dette prosjektet med Ylvis-brødrene i fjor. Den har nå gått ut. Vi har fortsatt et utmerket forhold, og dette skiftet er ikke noe mer dramatisk enn at TV 2 bytter ut programlederne i «X Factor» og «Idol», sier han.

Ylvis fortsetter

Landsverk forteller at Bård og Vegard Ylvisåker fortsatt er i kanalens programlederstall, men at nye satsinger fra dem ikke kommer med det aller første.

- Vi har satt i gang et nytt utviklingsprosjekt med dem. Men det er for tidlig å si hva slags programmer det kommer ut av dette samarbeidet ennå, sier han.

Les også:Seersuksess for Ylvis

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VG møtte Aamodt og Kjus til bowlingkamp på Solli Bowling denne uken. Duoen la skiene på hyllen for rundt fire år siden, og gleder seg stort til å konkurrere mot andre igjen.

- Det har vært et savn å sette folk på plass i full offentlighet. Det er vel grunnen til at vi takket ja til dette. Men det er så klart litt spesielt å være på lag. Vi har jo bestandig konkurrert mot hverandre ute i løypa. Likevel føler jeg lagånden er blitt bedre etter at vi begynte å spille ishockey sammen, sier Aamodt.

Både han og Kjus innrømmer at musklene er blitt mindre og formen dårligere etter at de sluttet med alpint - men at innsatsviljen og konkurranseinstinktet fortsatt er til stede.

- Jeg har mistet noen kilo muskler etter at jeg la opp. Men min 40-årskrise har vært å begynne med Birkebeineren. Derfor kommer jeg nok til å ta det fysiske i programmet. Kjusern har derimot tatt ut den 40-årskrisen i å fly småfly, og det er jo litt det samme som å være taxisjåfør, så han får ta de intellektuelle oppgavene, smiler han.

Frithjof Wilborn har ikke besvart VGs henvendelser.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN