BLIR TYRKISK: Tyrkisk TV har kjøpt rettighetene til å lage en egen versjon av den siste sesongen av «Forbrytelsen», hvor Sofie Gråbøl gjorde stor suksess som Sarah Lund. Foto: DR

Sarah Lund flytter til Tyrkia

Stadig flere land kjøper den danske suksess serien «Forbrytelsen». Sist ut er Tyrkia som vil lage sin egen versjon, en såkalt «remake». Dermed er mulighetene store for at Sarah Lund flytter til Tyrkia.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det er Danmarks Radio, som melder dette i en pressemelding og det er ikke første gang at et annet land kjøper rettighetene til å lage å spille inn sin egen «Forbrytelsen».

Amerikanerne har allerede gjort det og da fikk Sofie Gråbøl til og med en rolle i serien og fikk spille mot sin egen rollefigur fra den danske serien.

Flere land vil kjøpe

Selv om det i denne runden bare er Tyrkia som har undertegnet kontrakt på «remake» har både russisk og indisk TV meldt sin interesse.

LES OGSÅ: Han var morderen

- Interessen for å lage «remakes» er generelt litt større nå enn tidligere og vi har også hatt en del tilbud fra utenlandske selskaper som vil lage egne versjoner av våre eldre serier som for eksempel «Borgen» og «Livvaktene», sier Helene Aurø, salgssjef i DR Salg.

Vil prøve ut i egne markeder

Hun tror at noe av årsaken til den økende interessen fra utlandet, ligger i at TV-selskaper og produksjonsselskaper har sett at disse seriene fungerer godt i originalversjonen og at andre land derfor vil prøve dem ut i egne markeder.

Lokalt tilsnitt og lokale skuespillere

- Mange ganger av disse landene også vist de Danmark Radios versjon og så vil de gjerne lage en egen med lokal tilsnitt og lokale skuespillere. At publikum kjenner handlingen fra før av, ødelegger ikke for historien, fortsetter Aurø.

Også Piv Bernth som både er dramasjef i DR og selv har vært produsent for «Forbrytelsen» gleder seg over at Sarah Lund nå blir tyrkisk.

LES OGSÅ: Gråt da hun var ferdig med Sarah Lund

Kompleks historie

- Dette er spennende. I den amerikanske versjonen av «Forbrytelsen» så vi et eksempel på hvordan de kulturelle forskjellene kommer frem i dramatisk form. Det blir enda mer spennende i en tyrkisk versjon. Hvordan vil de fortelle den komplekse historien om Sarah Lund og konsekvensene av drapet på en ung pike, sier Piv Bernth.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder