TRAVEL HELG: Tone Damli Aaberge er vant med høyt tempo. Denne helgen er ikke noe unntak. Her er hun på Idol-nachspiel fredag kveld. Søndag står ny TV-galla for tur. Foto: ESPEN BRAATA

Tone om å slutte med «Idol»: - Trist

Tone Damli Aaberge (25) har blandede følelser etter finalen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Nå er oppdraget som «Idol»-dommer over for Tone. Og skulle det bli mer «Idol» på TV 2, så blir det ikke med det første. TV-kanalen går i neste runde i gang med «The Voice» - med et helt annet dommerpanel .

Da VG snakket med Tone på nachspielet i går- etter at Siri Vølstad Jensen (17) var blitt kronet som vinner - la hun ikke skjul på at hun var litt lei seg.

- Rart

- Det er litt vemodig å skulle være ferdig med «Idol» nå. Jeg vet jo ikke helt hvordan det føles ennå før neste fredag, men det kommer til å bli rart ikke å skulle jobbe med «Idol» lenger. Jeg kjenner at det er litt trist, forklarte artisten.

Hun presiserte at hun er takknemlig for at hun har fått lov å være med med.

- Jeg er utrolig glad for den muligheten. For meg har det vært et eventyr - som nå dessverre er slutt.

I NORSK DESIGN: Tone Damli stilte i spesialdesignet kjole fra TSH på Idol-finalen i Oslo Spektrum fredag kveld. Foto: NTB SCANPIX

Det Tone har satt mest pris på med å jobbe med talentkonkurransen - åtte år etter at hun selv endte på andreplass - er alle folkene hun har blitt kjent med.

- Vi har blitt som en familie og jeg er blitt i glad i dem alle sammen.

SPESIAL: «IDOL»

SE BILDENE FRA NACHSPIELET

Litt mer «Idol»-sprell blir det imidlertid på Sogndal-stjernen denne helgen før hun setter punktum. Hun er nemlig blant trekkplastrene under søndagens direktesendte PLAN-galla «Idol gir tilbake» på TV 2. Der entrer hun scenen med sin svenske MGP-makker Erik Sederstedt (29) - for første gang på norsk jord. De to skal fremføre nettopp «Hello Goodbye», som de prøvde lykken med i svenske Melodifestivalen tidligere i vår.

- Jeg gleder meg så utrolig mye til det norske folk får høre denne låten. Jeg er jo veldig stolt av den, men her hjemme er det få som har hørt den. Det blir kjekt at Eirik får oppleve min arena her i Norge, og han får se og høre mitt publikum på hjemmebane. Vi bytter litt roller nå.

DOMMERPANEL: Gunnar Greve (f.v), Tone Damli Aaberge, Esben «Dansken» Selvig og Kurt Nilsen. Foto: TV 2

Tone gleder seg også til ta fatt på nye prosjekter. Snart er hun aktuell med ny single - «Perfect World».

- Optimalt sett skulle jeg jo gjerne fremført den nye singlen min søndag, men det får komme i neste rekke.

Om bruddet

I går kunne TV-seerne se og høre Tone snakke om det tunge bruddet med skuespillerforloveden Aksel Hennie (37). Da Tone besøkte «Senkveld» utdypet hun for første gang hva hun har gått gjennom.

- Jeg følte meg som en utstillingsdukke. Du vil jo helst være usynlig. (...). Det var helt forferdelig, men jeg hadde ikke mulighet til å sette inn noen vikar. Det finnes jo bare en Tone Damli Aaberge. (...) Det er kjempeprivat, og jeg får klump i halsen av å prate om det. Jeg har ikke lyst å dele noe, men jeg har jo valgt å være en offentlig person, forklarte popstjernen i TV-intervjuet.

TOR MILDES DOM: ... og vinneren er BLIPP

LES OGSÅ: Slik forklarer Eirik «nakenbildet»

ALT OM FINALEN I VG DIREKTE

BILDESPESIAL: Idol-finalen

BILDESPESIAL: Idol-nachspielet

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder