VG anmeldte kveldens låter: «Hver gang vi møtes»: – Det fineste vi har hørt fra Lene

VGs musikkjournalist Stein Østbø anmeldte låtene under Thom Hells kveld i «Hver gang vi møtes», og trillet tre femmere på terningen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Lørdag var det Thom Hell som satt i enden av bordet som hedersgjest, og som fikk høre nye versjoner av sine egne låter i «Hver gang vi møtes».

HYLLES: I kveldens episode skal Thom Hell og hans albumkatalog hylles. Foto:,TV 2

Silje Nergaard sang «Love Is Easy», OnklP sang «All Good Things», Lene Nystrøm sang «So You're Leaving», Inger Lise Rypdal sang «Over You», Jonas Fjeld oversatte og sang «Tired», mens Bjarne Brøndbo gjorde samme med låten «Take Me Over».

Les også:Thom Hell om sønnen: – En forbedret utgave av meg

SILJE NERGAARD BLE FOR LITE VÅGAL, mente VGs anmelder. Foto:,TV 2

Silje Nergaard: «Love Is Easy»

VG:s terninger viser 3 prikker

En allerede florlett låt får fjærvekt i Siljes tilnæming. Problemet er at hun knapt nok våger å gjøre sin egen versjon, tvert imot, hun legger seg litt for nær originalen, og jeg lurer; er hun lat her? Den inderlige fortryllelsen i originalen er bevart, Siljes vokal er godt nok bevis på det, men her er Hells egen maskuline falsett (!) å foretrekke.

FINESTE VI HAR HØRT, mener VGs anmelder om Lene Nystrøms versjon av «So You're Leaving». Foto:,TV 2

Lene Nystrøm – «So You’re Leaving»

VG:s terninger viser 5 prikker

Igjen Lene; et fantastisk valg! Thom synger jo knapt denne live, rett og slett fordi eksen hans, Marte Wulff, synger og eier denne låten, men Stevie Nicks-tilnærmingen her er perfekt. Lene tar – som vanlig – en utfordring på strak arm og omskaper denne balladen til et enda mer inderlig ønske om å bli hørt. Bokstavelig talt. Det fineste vi har hørt fra Lene hittil i «Hver gang vi møtes»!

MIDT PÅ TREET, synes VGs anmelder om OnklPs låt i kveld. Foto:,TV 2

OnklP - «All Good Things»

VG:s terninger viser 3 prikker

Aldri har Thom Hell kommet nærmere ikonene i 10CC på denne låten, kanskje er det derfor onkelen går løs på den.Fordi det er en rak motsetning. Han greier det ikke så bra; hakkete ska-vers som ikke er blant hans bedre, oversatte tekster, og ganske så masete med kjeller-rølp-røsten frem mot refrenget. Ikke OnklPs lyseste øyeblikk, dette, men han er fremdeles svigermors kommende drøm…

Inger Lise Rypdal – «Over You»

VG:s terninger viser 5 prikker

Thom Hells største hit, og Inger Lise krever eiendomsskap umiddelbart! Modig, vakkert og selvsikkert! Inger Lise forvandler jo Hells kanskje største hit til en hymne – hadde det ikke vært for en generell tekst, ville jeg tatt denne for en julesang, en vakker en, må sies. Høytideligheten til side; her viser Inger Lise hvilken spennvidde hun har i uttrykket sitt – hun fortjener å gjenoppdages!

KONGEN AV KONNERUD, kaller VGs anmelder Jonas Fjeld. Foto:,TV 2

Jonas Fjeld – «Tired»

VG:s terninger viser 4 prikker

Oversettelsen av tittelen blir selvfølgelig «Blå», for her skaper Jonas Fjeld nok en gang inntrykket av at denne låten er skrevet spesielt for han – dette er jo Jonas Fjeld! Han er da de facto en melankoholiker: dempet og innbydende, men litt for preget av at Texas-Jensen denne gangen har funnet en god melodi, men ikke en original vri. Men nåde den som protesterer mot varmen til kongen av Konnerud!

TOPPFORM, mener VGs anmelder om Bjarne Brøndbo. Foto:,TV 2

Bjarne Brøndbo – «Take Me Over»

VG:s terninger viser 5 prikker

Ah, deilig forløsende med rock-takter – endelig! Og dette er jo – som vanlig er med Thom Hell – en ballade, men her har høgger’n fra Namsos pekt på gitaristen og forlangt Dire Straits, gjerne med en avsluttende Knopfler-solo. Og bandet adlyder med finesse! Hell selv påstår at Brøndbo med tamburin er et sjeldent syn, men han har kanskje ikke vært på så mange DDE-konserter… Bjarne med tamburin betyr iallfall toppform. Som her – hva hadde denne mannen vært uten kronisk halskatarr?

STEIN ØSTBØ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder