HYLLEST: Den kommende «Black Panther: Wakanda Forever» blir for flere sett på som en hyllest til den avdøde skuespilleren Chadwick Boseman.

Dette kommer i Marvel-universet

Disse TV-seriene og filmene fra Marvels MCU er på vei til deg den nærmeste (og noe fjernere) tiden.

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Simen Barstad Buset
Publisert:

Marvel-tilbudet blir stadig større, og på Comic Con i San Diego ble det lansert ytterligere nye titler. Den etterlengtede «Black Panther: Wakanda Forever» vil i høst konkludere «fase fire» av Marvel-universet, før fase fem og seks skal ta fansen gjennom en rekke film og TV-serier de neste tre årene.

Samtidig annonserte også Marvel et større paradigmeskifte. Filmuniverset tar farvel med historien som Marvel har omtalt som «The Infinity Saga», og innholdet i fase fire til seks har fått navnet «The Multiverse Saga».

Fasene refererer til alle produksjoner fra Marvel Studios som har premiere i en bestemt tidsperiode.

Her er en foreløpig oversikt over hvilke TV-serier og filmer som er planlagt fra det kontinuerlig ekspanderende Marvel-universet.

Som alltid kan premieredatoene og lanseringsvindu bli skjøvet på av ulike årsaker.

Her er det vi vet når kommer:

10. august på Disney+: «I Am Groot»

En serie med individuelle fortellinger i form av fem kortfilmer som viser Groots oppvekst. Fem andre kortfilmer er også i produksjon. Vin Diesel gjentar sin rolle som Groot, og skal spille sammen med Bradley Cooper som vaskebjørnen Rocket.

17. august på Disney+: «She-Hulk: Attorney at Law»

Tatiana Maslany spiller She-Hulk/Jennifer Walters i denne komiserien om en advokat som er spesialist på superhelt-saker. Disney opplyser at vi får et gjensyn med flere Marvel-figurer i serien, som Mark Ruffalo som Hulk og Tim Roth som the Abomination.

Allehelgensaften på Disney+: Halloween-spesial uten tittel

31. oktober er det halloween i USA, noe Marvel markerer med en egen spesial. Så langt vet vi lite om hva den vil inneholde, eller hete, men ifølge ComicBook skal Gael García Bernal spille en versjon av Werwolf by Night. Det går også rykter om at Macabre Man-Thing kan dukke opp i spesialen man antar vil være rundt én time lang.

11. november på kino: «Black Panther: Wakanda Forever»

Under Comic-Con fikk etterfølgeren av 2018-suksessen «Black Panther» sin første trailer. Etter at T’Challa/Black Panther-stjerne Chadwick Boseman døde av kreft i august 2020, bestemte Marvel seg for å ikke skaffe en ny skuespiller til rollen. Ryan Coogler skal tilbake i registolen, og det er ventet at T’Challas søster Shuri (Letitia Wright) får en mye større rolle enn i den første filmen. Vi får også et gjensyn med eksen og kriger Nakia (Lutita Nyong’o), Jabari-leder M’baku (Winston Duke) og lederen for den kvinnelige spesialstyrken i Wakanda Okoye (Danai Gurira).

Wright ble skadet under et stunt på innspillingen og filmingen måtte ta en pause, men Disney oppgir at 11. november nå er planlagt premiere. Lanseringen vil være slutten på den såkalte fase fire av Marvels kinounivers.

Desember 2022 på Disney+: «The Guardians of the Galaxy Holiday Special»

James Gunn står for regien på denne spesialen også. 16. mai tvitret han flere opplysninger til fansen. Som svar på et spørsmål med en fan-plakat for spesialen, røpet han blant annet at den utspiller seg et sted mellom den fjerde Thor-filmen og den tredje Guardians-filmen. Gunn skrev også at programmet vil inneholde noen «viktige nye elementer» i Guardian-historien, at det vil følge med et lydspor inkludert originalmusikk og at ikke alle figurene på fan-plakaten er med i TV-spesialen.

17. februar 2023 på kino: «Ant-Man and the Wasp: Quantumania»

Den tredje filmsatsingen til de lille heltene Ant-Man og Wasp vil være introduksjonen på fase fem av Marvels kinounivers og skal ta opp tråden der «Loki» sluttet. En trailer skal ha blitt vist på Comic Con, men har enda ikke blitt lansert for offentligheten. Den skal blant annet ha vist filmdebuten av superskurken Kang the Conqueror, som vi trolig får se mye av i de neste årene. De to superheltene må kjempe mot Kang the Conqueror, og ifølge Screen Rant er det sannsynlig at vi får se både multiverset og tidsreise, slik at filmen vil gi ettervirkninger i MCU.

NY RUNDE: Fra «Ant-Man and The Wasp» fra 2018.

5. mai 2023 på kino: «Guardians of the Galaxy Vol. 3»

Under Comic-Con ble den første traileren til den kommende «Guardians of the Galaxy»-filmen vist, men er per nå ikke lansert på nett. Ifølge IGN får vi blant annet en titt på den telepatiske hunden Cosmo, som skal spilles av «Borat 2»-stjernen Maria Bakalova.

Innspillingen av den tredje og angivelig siste filmen om Guardians-gjengen ble nylig ferdig, og manusforfatter og regissør James Gunn delte både nyheten og lokket med at en «ikke navngitt skuespiller» kom til å dukke opp i filmen. Vi vet lite om handlingen så langt, men vet at skuespillere som Vin Diesel, Bradley Cooper, Sylvester Stallone og Will Poulter er på rollelisten.

FORRIGE GANG: Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt) og Drax (Dave Bautista) i «Guardians Of The Galaxy Vol. 2» fra 2017.

Vår 2023 på Disney+: «Secret Invasion»

Denne krysningsserien har Samuel L. Jackson som Nick Fury og Ben Mendelsohn som skrull Talos, to rollefigurer som først møttes i «Captain Marvel». Serien handler om en gruppe skrull-vesener som kan skifte form og som har infiltrert jorden i en årrekke.

Tidlig 2023 på Disney+: sesong 2 av «What If ...»

Animert serie der Guardians of the Multiverse ble engasjert for å stoppe Infinity Ultron. I sesong to kommer The Watcher tilbake.

28. juli 2023 på kino: «The Marvels»

Det at denne filmen har byttet plass med «Quantumania» kan ifølge Screen Rant innebære store endringer for Captain Marvel og at «Ant-Man»-handlingen vil påvirke dette. Siden Danvers er tilbake på jorden, er det logisk at historien vil forankres i resten av Marvel-universet. Så langt vet vi lite om handlingen i den andre Captain Marvel-filmen, annet enn at vi vil møte trioen Captain Marvel (Brie Larson), Ms. Marvel (Iman Vellani) og Monica Rambeau (Teyonah Parris).

FØRSTE: (f.v.) Korath (Djimon Hounsou), Att-Lass (Algenis Perez Soto), Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson), Bron-Char (Rune Temte) og Minn-Erva (Gemma Chan) i «Captain Marvel» fra 2019.

Sommer 2023 på Disney+: sesong 2 av «Loki»

Retur for serien med Tom Hiddleston som Loki i Marvel-fortellingen som fikk fem på terningen av VG.

ORIGINAL: Tom Hiddleston som Loki i første sesong av «Loki».

Sommer 2023 på Disney+: «Echo»

Serie med Alaqua Cox som Maya Lopez, den døve gjenglederen vi så i «Hawkeye». I denne nye serien må hun ta et oppgjør med fortiden sin.

NY SERIE: Alaqua Cox som Maya Lopez i «Echo»

Høst 2023 på Disney+: «Ironheart»

En serie med Dominique Thorne som Riri Williams. Han er en genial oppfinner som skaper den mest avanserte rustningsdrakten siden Iron Man.

Høst 2023 på Disney+: «X-Men ’97»

En animert serie som utforsker nye historier fra 90-tallets originale serie.

3. november 2023 på kino: «Blade»

Nær 20 år etter forrige film om vampyrjegeren Blade, kommer en med Mahershala Ali. Vi har allerede fått et glimt av ham i rollen på slutten av «Eternals». Nå har filmen fått en bekreftet dato til 2023, samt at den trolig bli del av MCU sin fase fem.

BLADE: Mahershala Ali har rollen som vampyrjegeren Blade, og tar over for Wesley Snipes som spilte rollen i 1998 til 2004.

Vinter 2023 på Disney+: «Agatha: Coven of Chaos»

Serie med Kathryn Hahn som rollefigurene hun spilte i «WandaVision».

3. mai 2024 på kino: «Captain America: New World Order»

Åtte år etter den siste filmen med Captain America som hovedfokus, blir den nye filmen den første med Anthony Mackie som den titulerte superhelten. Etter at Chris Evans ga seg i rollen som den patriotiske kapteinen i 2019, har Mackie tatt over kapteinsbindet siden serien «The Falcon and the Winter Soldier». Denne filmen skal regisseres av Julius Onah, og skal etter rapportene utforske hva som gjør noen til «Captain America». Det går også rykter om at Oscar Isaacs Moon Knight kan dukke opp.

NY KAPTEIN: Anthony Mackie tar over kapteinsbindet i «Captain America: New World Order»

Vår 2024 på Disney+: «Daredevil: Born Again»

Daredevil gjør offisielt retur i 2024 med en helt ny serie som tar plass i fase fem av Marvels filmunivers. Det er annonsert hele 18 episoder av serien, der Charlie Cox og Vincent D’Onofrio returnerer.

«Daredevil»-serien som ligger på Netflix ble kansellert i 2018, og Netflix skal ha hatt en klausul i kontrakten som forhindret at figurene fra serien kunne opptre i andre prosjekter i to år etter dette.

NY RUNDE: Charlie Cox som «Daredevil» i Netflix-serien.

26. juli 2024 på kino: «Thunderbolts»

En helt fersk gjeng med «helter» skal få søkelyset når filmen «Thunderbolts» avslutter fase fem av MCU i 2024. Det er lite informasjon om filmen akkurat nå, men fra ifølge IGN tar tegneserien som filmen er basert på for seg en gjeng superskurker som forkler seg som helter for å fremme sine egne mål.

8. november 2024 på kino: «Fantastic Four»

Fase seks av Marvels kinounivers skal etter planen begynne med en ny filmatisering av «Fantastic Four» i høsten 2024. Produksjonen av filmen begynner neste år. Det er lite annet som er vist om filmen. Vi fikk et glimt av John Krasinski som Reed Richards i «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», men om Krasinski spiller Richards i 2024-filmen er fortsatt ikke bekreftet. Regissør på de tre siste «Spider-Man»-filmene Jon Watts trakk seg nylig fra regijobben på den fjerde filmversjonen for Fantastic Four og den første siden Disney kjøpte opp Fox som eide franchisen.

2024 på Disney+: «Spider-Man: Freshman Year»

En animert serie som følger Peter Parker på veien mot å bli den Spider-Man vi kjenner fra MCU. Stilen skal ifølge Disney hylle figurens tegneserierøtter.

KOMMER: Animert serie.

2. mai 2025 på kino: «Avengers: The Kang Dynasty»

To nye filmer i «Avengers»-serien er annonsert, men noe mer informasjon enn tittel og lanseringsdato har vi ikke fått. Tittelen bærer samme navn som en tegneserie fra tidlig på 2000-tallet som omhandlet Avengers kamp mot Kang The Conqueror.

7. november 2025 på kino: «Avengers: Secret Wars»

Den andre annonserte filmen i «Avengers»-serien bærer navnet «Avengers: Secret Wars». Filmen vil være slutten på fase seks samt historien «The Multiverse Saga» som da har gått over tre faser fra 2020 til 2025.

Disse titlene har så langt ikke premieredato:

«Armor Wars» (Disney+): En serie om hva som kan skje om Tony Starks teknologi kommer i feil hender. Vi skal blant annet få se Don Cheadle som James Rhodes.

«Deadpool 3» (kinofilm): Ifølge filmdatabasen IMDb ryktes det at denne filmen vil ha med en annen gruppe fra X-Men-universet: X-Force. Den forrige filmen fikk terningkast 5 i VG.

SERENADE: Ryan Reynolds i «Deadpool 2».

Flere «Spider-Man»-oppfølgere (kinofilmer): Som kjent er Spider-Man-figuren delt mellom Sony og Disney, som også har samarbeidet. Sony operer innenfor SSU (Sonys Spider-Man Universe) og Disney innenfor MCU. Kevin Feige har bekreftet at Marvel Studios og Sony jobber med minst én oppfølger. Produsent Amy Pascal sa i november til Fandango at de ser for seg tre nye filmer i MCU.

«Marvel Zombies» (Disney+): En animert serie som er en «nytenkning» av Marvel-universet der en ny generasjon helter kjemper mot en zombie-landeplage.

Wakanda-serie (Disney+): «Black Panther»-regissør og med-manusforfatter Ryan Coogler skal ha regien på denne serien som utspiller seg i Wakanda.

«Shang-Chi 2» (kinofilm): Oppfølgeren til filmen fra september 2021 som markerte seg på kinomarkedet. Simu Liu spiller Shang-Chi.

PS: Om du lurer på hvorfor Marvel-prosjekter som «Kraven the Hunter» og «Madame Web» ikke er med på denne listen, er det fordi de hører til SSU, og ikke MCU.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. «Multiverse of Madness» med kinorekorder

  «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» startet med årets sterkeste åpningshelg, og er Sam Raimis mest…
 2. Marvel-nykommer hetset på sosiale medier

  Xochitl Gomez (16) får sin store filmdebut i «Doctor Strange in the Multiverse of Madness».

Mer om

 1. Marvel
 2. Disney+
 3. Superhelter
 4. MCU
 5. Spider-Man
 6. X-men
 7. Film

Flere artikler

 1. Ny «Spider-Man»-versjon på kino

 2. Pluss content

  Muslimsk Pippi Langstrømpe

 3. Pluss content

  TV-tips: Store stjerner på skjermen

 4. Pluss content

  TV-tips: Dette kan du glede deg til i sommer

 5. Bønnfalt castingen om rolle i «Stranger Things»

Fra andre aviser

 1. Han står bak noen av verdens største filmsuksesser: – Var aldri min plan å revolusjonere sjangeren

  Aftenposten
 2. Muslimsk superhelt med high school-problemer

  Aftenposten
 3. Usjarmerende og kjedelig voldsporno

  Aftenposten
 4. «Obi-Wan Kenobi» bygger bro mellom «Star wars»-filmene

  Aftenposten
 5. Evan Rachel Wood spiller nå Christina. Hun er en onlinedesigner i fremtiden, altså i «Westworld».

  Aftenposten
 6. Anne Dorthe (20) blir historisk: -En liten drøm som går i oppfyllelse

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no