TV-STJERNE: Lena Dunham (29) under Hollywood Reporters Women in Entertainment Breakfast i desember. Foto: Danny Moloshok , Reuters

Snart slutt for «Girls»

Lena Dunham: – Føles som rett tidspunkt

HBO har bestemt å runde av «Girls», og det synes Lena Dunham er helt greit.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Like før sesong fem har premiere, kommer nyheten om at sesong seks blir den aller siste av HBO-serien.

E! News var først ute til å melde at de har vært i kontakt med kilder som hevder at enden er nær for Lena Dunhams «Girls. Nå skriver Hollywood Reporter at samtidig som det kunngjøres at det kommer en sesong seks, så bekrefter HBO nå i kveld at det blir den endelige sesongen. Fansen må altså belage seg på å ta farvel med Hannah, Shoshanna, Marnie, Caroline og resten av karakterene.

TV-giganten bekreftet de siste døgnenes intense spekulasjoner under Television Critics Association. Sesong seks skal sendes i 2017, men så er det over og ut.

– Lena Dunham og hennes dyktige samarbeidspartnere, inkludert Judd Apatow og Jenni Konner, har gitt HBO en signaturserie med humor og intelligens. De er eksepsjonelle talenter. Jeg kan ikke vente med å se hva de har på gang for sluttsesongen, og vi gleder meg til å jobbe med dem på fremtidige prosjekter, lyder det fra TV-kanalen.

KONTROVERSIELL: Lena Dunham lanserte boken «Not That Kind Of Girl,» i 2014. Foto: Joel Ryan , Ap

– Ikke for pent

Dunham har også kommet med en uttalelse via TV-kanalen. Der takker hun blant annet for friheten og støtten HBO har gitt henne og kollegene.

– Staben er virkelig som familie for meg. Jeg ga liv til «Girls» da jeg var 23, nå er jeg snart 30. Nå føles det som rett tidspunkt å avslutte. Vi gleder oss til å lage sjette sesongen, sier hun og legger pirrende til:

– Og tradisjonen i «Girls»-universet, ender ikke ting for pent.

Det har vært klart at dette var en nyheten fansen med rette kunne frykte. Produsent Jenni Konner uttalte til velrenommerte Hollywood Reporter i fjor at det i løpet av sesong fem ville bli klart for staben hvor veien går videre – og om den går videre.

– Kanskje snakker vi om ett år til, kanskje setter vi sluttstrek etter sesong seks. Det kommer an på. Vi skal ikke kjøre showet i senk, tvert imot vil vi avslutte på en verdig måte. Og vil ønsker å fullføre historien, noe som betyr at vi snart må begynne å lade opp til slutten, kreativt sett, forklarte hun ved utgangen av sesong fire.

Diskuter: Hva synes du om nyheten? Si din mening i kommentarfeltet.

Omstridt

««Girls» tar tempen på en generasjon. I endetarmen, skrev VGs anmelder og serverte terningkast fem da serien hadde norsk premiere på NRK3 i 2013. Siden har serieskaper og hovedrolleinnehaver Lena Dunham (29) seilt opp som publikumsyndling, samtidig som hun er kontroversiell og gjerne provoserer med sin frittalenhet. Hun har blant annet lansert en omstridt biografi.

Fikk du med deg denne? Naken på Emmy-utdelingen

Nylig valgte «Girls»-stjernen å forlate Twitter etter å ha fått en rekke hetsende kommentarer.

– Jeg sjekker ikke Twitter lenger. Jeg twitrer, men gjør det gjennom noen andre. Jeg setter veldig stor pris på at noen følger meg i det hele tatt, og derfor ville jeg ikke fjerne all tilknytning til det, men det var virkelig ikke et trygt sted for meg, fortalte Lena Dunham i et intervju med Kara Swisher i podcasten Re/code Decode i fjor høst.

Klar tale: Lena Dunham vil ikke gifte seg før alle kan gjør det

Startskuddet for sesong fem av«Girls» går på HBO Nordic og C More 22. februar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder