MØTER KRITIKK: Fredrik Skavlans intervju med den svenske partilederen Jimmie Åkesson ble sett av over 1,1 millioner seere. Foto:NRK,

Frp-topp og Kringkastingsråds-medlem: – Skavlan med politisk «grillfest» av de sjeldne

Generalsekretær i Fremskrittspartiet og medlem av
Kringkastingsrådet, Finn Egil Holm (46), mener Fredrik Skavlan (48) gikk over streken da han intervjuet Sverigedemokraterna-lederen.

Marcus Husby
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Du kan ikke først invitere en person som er sykmeldt for psykisk sykdom til et i utgangspunktet «tilbakelent» talkshow som dette for deretter å sette i gang med en politisk «grillfest» av de sjeldne, sier Holm til VG.

Han er en av flere medlemmer i Kringkastingsrådet som er kritiske til Skavlan-intervjuet med den svenske partilederen Jimmie Åkesson i fredagens sending.

Flere mente han ble behandlet på en dårlig måte og det er spesielt de kritiske spørsmålene fra Skavlan som har fått både norske og svenske TV-seere til å reagere.

MEDLEM I KRINGKASTINGSRÅDET: Finn Egil Holm overtok som generalsekretær og stabssjef i Frp etter Geir Mo i 2012. Foto:NTB SCANPIX,

Hittil har over 3100 nordmenn klaget inn intervjuet til NRKs eget etiske råd, noe som er ny rekord.

Holm forstår klagernes frustrasjon og synes ikke Skavlan behandlet Åkesson med den respekten man kunne forvente i et slikt TV-program.

– Når denne grillingen i tillegg blir gjennomført på en måte der Skavlan med hele sitt kroppsspråk viser hvor negativ han er til sitt eget intervjuobjekt, fremstår det hele ufint, sier Holm.

Frp-politikeren synes også det er spesielt at NRK-programlederen selv ikke angrer på noe fra intervjuet etter at programmet ble sendt.

– Alt ligger til rette for et svært interessant møte i Kringkastingsrådet 23. april, avslutter Holm.

Skavlan om kritikken:– Ikke vår hensikt å trakassere Åkesson

Det var mandag Skavlan uttalte til Sveriges Television (SVT) at det er uaktuelt å beklage overfor Åkesson.

– Jeg forstår ikke hva vi skal gi en beklagelse for. Vi stilte helt legitime spørsmål om hans helse og at han nå skal tilbake i rollen som partileder, sa Skavlan.

Han understreket samtidig at det var Åkesson som tok kontakt og initiativ til å få være gjest i programmet, etter at Skavlan-redaksjonen tidligere hadde bedt om et intervju med ham når han var klar til å ta fatt på politikken igjen etter sykmeldingen.

Fredrik Skavlan sier via NRKs kommunikasjonssjef, Hilde Ebeltoft-Skaugrud, at han ikke ønsker å kommentere Holms uttalelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder