TOPP HUMØR: – Lykkebarometeret er sprengt, skrev Katarina Flatland på sin Instagram-konto etter at hun forlovet seg for en uke siden. Senere i år leder hun sin tredje utgave av TV2s «Jakten på kjærligheten». Foto: Trond Solberg VG

Nyforlovet Katarina Flatland: – Jeg er litt rusa på kjærlighet for tiden

LIER (VG) Katarina Flatland (26) mener det er perfekt timing å lede «Jakten på kjærligheten» nå som hun er nyforlovet selv.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Timingen er kjempegod! Jeg må jo innrømme at jeg er litt rusa på kjærlighet for tiden. Jeg reiser rundt og føler at jeg er i hundre hele tiden på grunn av forlovelsen, og jeg har jo lyst til at disse flotte menneskene skal få oppleve de samme følelsene som jeg, sier Katarina Flatland til VG.

LES OGSÅ: Slik det sist med «Jakten»-bøndene

Senere i vår skal hun lede sin tredje sesong av «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Selv fant hun den med Harald Dobloug for godt over fire år siden, og for en uke siden ga han Katarina et lite gledessjokk på ferie i New York, noe som er årsaken til den for tiden sprudlende utgaven av programlederen.

– Det skjedde på hotellet på morgenen. Egentlig var det jo jeg som skulle overraske han, ettersom det var fødselsdagen hans. Men der tok han meg virkelig på sengen, smiler Katarina Flatland, og holder opp en praktfull diamantring.

– Jeg tør ikke tenke på hva den kostet ... Jeg har hatt den på inne i fjøs denne uken, og har vært inne på tanken at en slik ring kanskje ikke passer i et fjøs, men jeg kan jo ikke ta den av!

– Når blir det bryllup?

– Det vet vi ikke ennå, men det blir en stund til. Det er mye som skal planlegges, dessuten har vi lyst til virkelig å nyte den tiden og den tilværelsen det er å være forlovet, sier hun.

HUSKER DU DENNE? Katarina Flatland: – Det tøffeste året i mitt liv

Forrige sesong av «Jakten på kjærligheten» førte til at to bønder trakk seg underveis. Flatland håper ikke det samme skjer i år.

– Vi har pushet dem veldig i castingprosessen, blant annet på at de må svare på absolutt alt i følelseslivet, og for å finne ut om de er skikkelig motiverte og ikke blir skremt fra å bli med videre når programmene begynner å gå, sier Katarina Flatland.

ÅRETS BØNDER: Fra venstre Martin Vågsæter, Axel Tobias Sanderud, programleder Katarina Flatland, Erland Haugland, Sondre Stubrud, Audun Øygaard og Arnhild Lillemoen Nedrestøl. Foto: Trond Solberg VG

Det første programmet – selve presentasjonsprogrammet av de seks bøndene, der de fire som får flest brev blir fulgt videre – sendes den 18. mai. Etter dette kan friere begynne å skrive brev til bøndene.

Som i forrige sesong, er det også denne gangen kun én kvinne blant de seks bøndene, Arnhild Lillemoen Nedrestøl fra Skurdalen i Geilo.

Hun meldte faktisk på seg selv.

LES: Derfor ble det bare én kvinnelig bonde i «Jakten på kjærligheten»

– Jeg hadde nok aldri trodd at jeg skulle gjøre det, men det var en spontan tanke som dukket opp. Så jeg tenkte gjennom det, og her står jeg. Målet er selvfølgelig å finne seg en kar, sier Arnhild Lillemoen Nedrestøl, før hun smilende legger til;

– Det startet egentlig som en fleip. Det datt ned i hodet mitt da jeg hørte at skolen i Skurdalen kanskje måtte legges ned. Vel, så får jeg melde meg på her da, og gjøre mitt for befolkningsveksten i Skurdalen! Så opprinnelig meldte jeg meg på for å bidra til at skolen ikke blir lagt ned, og nå får jo Skurdalen en viss oppmerksomhet iallfall. Det er bare positivt, sier hun.

Dette er årets bønder i «Jakten på kjærligheten»:

Navn: Erlend Haugland

Alder: 33

Bosted: Haugland i Bryne

Gårdsdrift: Sau og slaktekylling

Erlend er en sprudlende, sosial og livsglad person med en stor omgangskrets. Han ler mye og er drevet av sitt positive syn på livet. På gården driver Erlend med sau, slaktekylling og gressproduksjon, men er svært åpen for at hun som ønsker seg det gode liv på Haugland også kan starte opp noe eget. Erlend har en sønn på 8 år og farsrollen er noe som betyr veldig mye for ham. Nå mangler bare den rette damen å dele livet med.

Navn: Sondre Stubrud

Alder: 29

Bosted: Øyer i Gudbrandsdalen

Type drift: Melkekyr, sau og gressproduksjon

Sondre er en blid, utadvendt og omgjengelig bonde, med lidenskap for faget, naturen og ikke minst langrenn. Som bonde beskriver Sondre seg selv som både pasjonert og rasjonell, han elsker dyra sine, men sier at de er kommet hit for å gjøre en jobb og sånn er det. Men, de får usedvanlig mye kos på veien og Sondre kunne aldri tenke seg å ha det på noen annen måte.

Sondre tok over gården for et par år siden, men har allerede rukket å bygge et stort fjøs og gjenoppta melkekuproduksjonen på gården. Sondre håper på mange brev og at den rette skal skrive til ham.

Navn: Arnhild Lillemoen Nedrestøl

Alder: 35

Bosted: Skurdalen i Geilo

Gårdsdrift: Sauebonde

Arnhild er en skikkelig godjente hvor latteren sitter løst og hun elsker å snakke med folk. Alle i Skurdalen veit hvem den blide jenta fra Nedrestøl er. Arnhild er en ekte livsnyter og etter en lang dag i fjøset står hun gjerne på kjøkkenet med gode venner og lager det hun kaller hverdagsgourmet, og champagnen er aldri langt unna. Gården ligger i Skurdalen ved Geilo, helt inntil Hardangervidda, så nært fjellet som du kan komme. En liten svipptur med snøscooter så er du på toppen av fjellet, der Arnhild har en seter. Hit vil Arnhild ta med mannen hun drømmer om å møte i «Jakten på kjærligheten».

Navn: Axel Tobias Sanderud

Alder: 43

Bosted: Singsås

Gårdsdrift: Driver med ammekyr, skog og lakseturisme

Axel Tobias er en positiv og omgjengelig bonde. Han bor på Bogen søndre gård i Singsås. Her driver han med ammekyr, skog og lakseturisme.

Axel Tobias vokste opp i Trondheim, men allerede som liten gutt hadde han en stor drøm om å bli bonde. Drømmen ble virkelighet da han som 16-åring kjøpte gård. Siden den gang har han restaurert alle husene på gården, og turister fra hele verden kommer for å fiske hos han i lakseelven, som renner rett nedenfor gården. Nå nyter han livet på gården sammen med hundene Sara og Rambo, og sønnen på 12 år, som bor hos han annenhver uke. Men livet på gården er ikke komplett før han har en dame ved sin side.

Navn: Audun Øygaard

Alder: 40

Bosted: Lomen, Valdres

Gårdsdrift: Rakfisk

Audun bor i idylliske Valdres, der han driver oppdrett og produksjon av rakfisk på heltid i familiebedriften. Audun er fjerde generasjon på familiegården og har stor kjærlighet til yrket og ikke minst plassen han bor på. Han er en aktiv kar som spiller fotball, går langrenn og padler kano. Han brygger også eget øl på gården sammen med vennegjengen. Når dagens arbeid er unnagjort tar han ofte turen opp på setra og nyter stillheten og naturen, og leser en god bok. Audun setter familien, venner og hunden Ludo høyt. Nå er han klar for å ta imot den jenta han kan dele sin kjærlighet med på gården.

Navn: Martin Vågsæter

Alder: 22

Bosted: Stranda

Gårdsdrift: Storfe og gris

Martin er en svært driftig ung bonde med stort ansvar på gården for mange dyr. Han bestemte seg alt da han var liten gutt at det var bonde han ville bli, selv om han ikke hadde odel på gården. Han sier selv at da han var seks år og oppdaget at han ikke hadde odel på gården ble så skuffet at han gråt seg til odelsretten.

Nå ånder og lever Martin for gården sin, som ligger midt i Sunnmørsalpene med et steinkast til Geiranger og i bunnen av spektakulære Strandafjellet.

Martin bruker så mye tid på gården at han ikke har hatt tid til å finne seg en kjæreste.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder