Over 1,3 millioner så Agnete knuse rivalene

«Hver gang vi møtes» slått sønder og sammen

Agnete Johnsen kuppet MGP-finalen, og NRK rappet seerne.

Agnete Johnsen (21) og «Icebreaker» knuste konkurrentene i lørdagens MGP-finale. Allerede tidlig i avstemningen var det klart at det nesten ville bli umulig å slå henne.

VGs finaledom: Sjekk alle terningkastene

NRK på sin side slo knockout på alle rivalene og plasserer seg øverst på listen over helgens mest sette TV-program. 1,313 millioner seere fikk med seg showet, og statskanalen kan skilte med en markedsandel på hele 71,1 prosent.

Til tross for at mediene har hatt rekordlav dekning i forkant av MGP-finalen, og til tross for at NRKs radiokanaler med få unntak har nektet å spille årets låter, demonstrerer altså det norske folket at de fortsatt liker å samle seg rundt familieprogrammet.

I BRESJEN: Ny musikkansvarlig for MGP, Jan Fredrik Karlsen (42). Foto: Christian Clausen , VG

Lykkelig Karlsen

Jan Fredrik Karlsen (42), ny MGP-general av året, innrømmer til VG at han har vært spent på seertallet.

– En ting er at MGP står veldig sterkt, for det merker man jo at det gjør. Det handler ikke bare om å innfri, men også om at folk skrur på TV og er interessert. I år har vi ikke hatt de mest velkjente navnene, men jeg har likevel ikke kjent meg igjen i det bildet som VG og Dagbladet har tegnet i forkant, sier Karlsen og sikter til dekningen av nettopp den labre dekningen.

Kommentar: Når NRK glemmer sitt eget kalas

Derfor er MGP-generalen nå svært fornøyd.

– Jeg kan bare si tusen takk til de over 1,3 millioner seerne. Hvis man ikke kan glede seg over dette, så kan man aldri glede seg over de tingene man jobber med, sier han entusiastisk.

LYKKELIG VINNER: Agnete Johnsen (21). Foto: Fredrik Solstad , VG

Storeslem

NRK har de syv øverste plassene på helgens TV-topp. Under MGP finner vi «Mesternes mester» med over 1,1 millioner seere foran «Nytt på Nytt» med litt over 1 million. Vi må helt ned på åttendeplass, under både «Norge Rundt» og «Anno», for å finne «Senkveld» (TV 2) med 669.000 seere, men de kan til gjengjeld skryte av å ha slått «Skavlan» (NRK) og hans 658.000.

Nedtur

«Hver gang vi møtes» på TV 2 ble slått ned i støvlene av MGP og «Mesternes mester» – og runder av sesongen med å droppe ut at listen over de 20 mest sette programmene i helgen. Kun 379.000 seere så duettprogrammet. «Debatten» (NRK) ligger på 20.-plass med 422.000 seere. TV 2 depper likevel ikke.

– Vi er kjempefornøyd med årets sesong av «Hver gang vi møtes». Til tross for beinhard konkurranse, seiler sesongen opp som en av de mest sette, og det sier mye om artistene. De har virkelig bydd på seg selv og imponert stort musikalsk. Musikkanmelderne har vel aldri før gitt så gode tilbakemeldinger på musikken som i år, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

TV 2 kan for øvrig slå i bordet med av at 1,8 millioner seere i helgen var innom sendingene fra X Games i Oslo. På det meste fulgte 314.000 seere finalene fra Big Air på Tøyen.

Rekordåret

Vi må tilbake til Aleksander Rybak-året 2009 for å finne tidenes høyeste seertall på en norsk finale. Da benket over 1,5 millioner seere seg foran skjermen. Alle de tre påfølgende årene holdt interessen seg høy – med henholdsvis nærmere 1,4 millioner, 1,3 millioner og 1,2 millioner seere. I 2013, derimot, raste tallet nedover og landet under millionen, nærmere bestemt på 980.000 seere.

I 2014, hvor NRK droppet delfinalene til fordel for en intensiv finalehelg over flere dager i Oslo, var det kun 761.000 som lot seg lokke til selve finaleoppgjøret.

I fjor fikk arrangementet på ny en opptur, uten delfinaler, og med kun én sending som i år. Godt over 1,2 millioner skuelystne samlet seg.

SHOWETS DRONNING: Agnete Johnsen (21) . Foto: Fredrik Solstad , VG

Agnete om psykiske problemer

For bare to uker siden snakket en åpenhjertig Agnete ut i VG om at hun hadde gått på en ny psykisk smell. Det førte til at hun måtte trekke seg fra «71 grader nord». Samtidig forklarte hun at hun utredes for bipolar lidelse. Likevel var hun fast innstilt på å gjennomføre MGP:

– Musikken er som medisin for meg. Når jeg får lov til å stå på en scene eller lage musikk, så er det virkelig terapi. Jeg bare opptrer og nyter. Ingenting kan slå den følelsen. Så jeg føler meg trygg på at jeg kan gjennomføre det. Riktignok har jeg gått noen runder med meg selv og tenkt at jeg kanskje burde ta langfri og bare fokusere på behandling. Men da blir jeg så veldig låst i det å være syk. Og jeg har lyst til å gjøre det jeg elsker å gjøre, nemlig å synge foran mange mennesker, uttalte stjernen 14. februar.

Nå venter Eurovision Song Contest i Stockholm og potensielt mange hundre millioner seere på 21-åringen fra Finnmark.

Agnete dagen derpå: – Har ikke landet helt ennå

Startet som barnestjerne: Eventyrlig suksess på kort tid

COMEBACK: Jahn Teigen (66) fikk stående applaus fra Oslo Spektrum. Foto: Fredrik Solstad , VG

Stor overraskelse

Lørdag hadde NRK samlet unge og «gamle» stjerner. Hvis Agnete fikk konkurranse av noen i løpet av kvelden, var det fra MGP-kongen over alle – Jahn Teigen (66). Han dukket overraskende opp på scenen i skjelett-kostyme – 40 år etter at han konkurrerte med låten «Voodoo».

– Det var så gøy at ingen visste det. Det var et modig valg, synes jeg. I det hele tatt har dette vært et modig år, og da er det så gøy at folket valgte å være med på reisen, sier Jan Fredrik Karlsen til VG.

– Og ingenting er morsommere enn å hedre noen som har betydd så uendelig mye for norsk populærkultur som Jahn Teigen, legger han til.

Rørt Jahn Teigen til VG: – Mye som foregår oppe i hodet mitt nå

Det var første gang på to og et halvt år at Teigen opptrådte offentlig. Til vanlig lever han en tilbaketrukket tilværelse i Skåne.

Jostein Pedersen: – NRK må slutte å være flaue

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder