TOMMEL OPP: Mathilde fikke mye skryt av dommerne for valg av låter. Foto: TV 2 Foto: ,

Mathilde vant «Idol Junior»

Mathilde Spurkeland (12) fra Seim stakk av med seieren i «Idol Junior».

  • Jennifer Bråthen
Publisert:

Mathilde Spurkeland (12) fra Seim utenfor Bergen har blitt kalt balladedronning og har flere ganger høstet stående applaus fra dommerne, og gitt dem gåsehud. Hun har også fått dem til å gråte. I dag ble hun endelig kåret til årets Idol Junior-vinner.

– Jeg er kjempeglad! sa en sjokkert vinner da programleder Ida Fladen slapp nyheten. Dette er første gangen det er blir kåret en vinner i konkurransen.

Mathilde var i finalen med Tobias Myrvang (13) fra Harstad. Selv om han har sunget og sjarmert stort gjennom hele sesongen og dommerne har skrytt masse av ham, var det altså ikke nok til at det var han som ble kåret til årets «Idol Junior»-vinner.

Finalistene sang to sanger hver. Mathilde overrasket med poplåten «Classic» av MKTO og «Almost is never enough» av Ariana Grande.

– Dette var helt rått - nå er du der. jeg er så fan av deg. Nå sprudlet du på scenen, og ga oss de siste fem prosentene vi har trengtr fra deg, sa Margaret Berger etter poplåten Mathilde fremførte først.

MANGE LOVORD: Dommerne påpekte at Tobias hadde vokst mye som artist i løpet av konkurransen. Foto: TV 2 Foto:,

Dommerne var også godt fornøyd med Tobias' innsats. Han sang«Dance with me tonight» av Olly Murs og «My heart skips a beat» av Olly Murs.

– Det var helt konge å høre på deg i dag. Dette er din beste opptreden så langt på din reise, sier Aleksander With etter Tobias' første låt.

Det var seerne som bestemte hvem som fortjente å stikke av med seieren, og vinneren får gleden av synge under selve «Idol»-finalen.

Det var 1100 unge håpefulle sangere som meldte seg på Idol Jr. Av de ble 27 plukket ut til audition i Oslo, og derfra gikk 18 videre til semifinalerunder. Mathilde og Tobias ble igjen plukket ut sammen med fire andre finalister, og i kveld var det altså de to som kjempet om førsteplassen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder