PREMIEREKLARE: Hele gjengen med kjendisdansere og instruktører samlet i Nydalen under innspillingen av jubileumsshowet. Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

585.000 fulgte «Skal vi danse»-åpningen

Jubileumssendingen til «Skal vi danse» lørdag trakk færre seere enn dansepremieren i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Mens 668.000 fikk med seg den første sendingen i forrige sesong, var det altså 585.000 som benket seg foran lørdagens dansekalas.

Men TV 2 depper ikke:

– Vi er veldig godt fornøyd med denne spesialsendingen som markerer «Skal vi danse» sin tiende sesong. Det er svært gledelig at så mange ville mimre sammen med oss og samtidig møte våre nye dansekjendiser en uke før det hele braker løs på parketten med sesongpremiere for «Skal vi danse» førstkommende lørdag, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Jan-Petter Dahl, til VG.

Han opplyser at dansejubileet hadde en markedsandel på 40,5 prosent.

Programmet ble spilt inn allerede onsdag, «live on tape», før det ble vist på TV tre dager senere. Det er første gang «Skal vi danse» sparker fra med en forhåndsinnspilt episode, og anledningen var altså tiårsjubileet.

Derfor blir det heller ikke helt riktig å sammenligne seertallet på jubileumssendingen med seertallet på den direktesendte «Skal vi danse»-premieren i fjor.

Dansedommer

Christer Tornell, som nå har takket for seg som dansedommer på TV etter syv år, har i høst sagt ja til å være VGs dansekommentator for VG. HER kan du se hva han og VGs egne journalister rapporterte i direktestudio lørdag kveld.

Jeg tror dette blir veldig gøy! Det blir spennende å få direktekontakt med publikum – nå får jeg større frihet enn jeg hadde som dommer. Dessuten er det morsomt å jobbe «på gulvet», uttalte svenske Tornell til VG før jubileumssendingen.

Alle de nye danserivalene kastet naturlig nok glans over jubileumssendingen; Per Heimly (fotograf), Line Verndal (skuespiller og programleder), Fam Irvoll (motedesigner), Agnete Kristin Johnsen (artist), Linnéa Myhre (blogger og forfatter), Kine Hellebust (artist, skuespiller, og forfatter), Idar Vollvik (mobilgründer), Kash King (programleder og skuespiller), Andre Villa (motocrosskjører), Roar Strand (tidligere fotballspiller for Rosenborg), Zahid Ali (komiker og skuespiller).

Jan Thomas:- Jeg drakk fire glass vin før rumbaen

Tshawes hilsen til de nye deltagerne

Gamle kjente

Også alle de tidligere deltagerne var invitert til innspillingen, og kjendisene som tok turen, var blant andre Kristian Ødegård (2006), Lene Alexandra Øien (2008), Mona Grudt (vant superfinalen i 2008), Carsten Skjelbreid (2009), Atle Pettersen (2011), Hanne Sørvaag (2012), EirikSøfteland (2013) og selvfølgelig Katrine Moholt (2006), som siden har vært programleder – også i år.

Nytt av året er at Didrik Solli Tangen er Moholts program-makker.

Førstkommende lørdag starter direktesendingene, men ingen ryker ut under denne sendingen. TV-seerne og dommerne får stemme, men poengene legges sammen med dem som avlegges uken etter. Først da må ett par forlate konkurransen.

PROGRAMLEDERDUO: Katrine Moholt og Didrik Solli Tangen i «Skal vi danse». Foto:THOMAS REISÆTER,TV 2

DISKUTER:Kommer du til å følge med på «Skal vi danse» utover høsten? Så du jubileumssendingen – i så fall, hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Populære idoler

TV 2 kan for øvrig glede seg over at «Idol» er på opptur. Programmet, som hadde premiere mandag for en uke siden med nesten 500.000 seere, kunne på femte sending fredag skilte med 600.000 seere og en andel på 41,7 prosent, opplyser TV 2 til VG.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Eksterne lenker

Skal Vi Danse - TV2.no

Les også

 1. Her er årets «Skal vi danse»-kjendiser

  Fotballfrue Caroline Berg Eriksen er blant de tolv kjendisene som skal konkurrere mot hverandre på parketten til høsten.
 2. Dukket ikke opp på jubileet: Her er Tshawes hilsen til årets deltagere

  Alle de tidligere vinnerne av «Skal vi danse» var invitert til jubileumsshowet, men to av vinnerne møtte ikke opp.
 3. Skal vi danse-Linnea: Jeg fikk en knekk

  NYDALEN (VG) Allerede før første innspilling av «Skal vi danse» fikk blogger og forfatter Linnéa Myhre en vekker om sine…
 4. «Ballettguttene» til VG: - Dansen er en livsstil

  Lukas Bjørneboe Brændsrød (17), Torgeir Lund (18) og Syvert Lorenz Garcia (17) trener minst 20 timer i uken for…
 5. Skal vi danse: Jan Thomas: Jeg drakk fire glass vin før rumbaen

  – Jeg var full, innrømmer en flau Jan Thomas Mørch Husby (47) om den sensuelle rumba-dansen i 2009.
 6. TV-klare Kine Hellebust: - Har aldri sett «Skal vi danse»

  «Tramteater»-stjernen Kine Hellebust (59) takket ja til TV-comeback før hun visste hva slags program det var snakk om.
 7. Her er de nye «Skal vi danse» -dommerne

  Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz blir Trine Dehli Cleves…
 8. Christer Tornell blir VGs «Skal vi danse»-ekspert

  De siste syv årene har «Skal vi danse»-dommer Christer Tornell studert kjendisdanserne på nært hold.
 9. Linnéa om danserivalene: - Like dårlige alle sammen

  Blogger Linnéa Myhre (24) og fotograf Per Heimly (41) er begge rivaler i høstens dansekonkurranse på TV 2.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder