«SKAL VI DANSE»-VETERAN: Egor Filipenko har danset seg til seier i danseprogrammet to ganger. Her er han avbildet i 2012, sammen med Hanne Sørvaag – som han senere vant konkurransen sammen med. Foto:Jan Petter Lynau,VG

«Skal vi danse»-Egor: – Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort

I høst må Egor Filipenko (28) møte i retten, tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand. Selv tar han sterk avstand fra fyllekjøring.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over fire år gammel

Tidligere denne uken omtalte VG tiltalen mot TV 2-profilen, som har svingt seg på parketten i syv sesonger av «Skal vi danse». Lørdag kveld gjør han sin debut i dommerpanelet. Fyllekjøringen Filipenko nå er tiltalt for, skal ha skjedd på Skedsmo i Akershus i slutten av januar – og 28-åringen skal ha hatt en promille på 2,38. – Tiltalte har ikke erkjent straffskyld, opplyste politiadvokat Tone Riksen til VG.

Mener fyllekjøring er uakseptabelt

I et epost-intervju med Dagbladet skriver Filipenko at det var helt uakseptabelt å bli så beruset som han var den aktuelle januarkvelden, og at dette er noe han skammer seg over. – Som småbarnsfar tar jeg sterk avstand fra kjøring i beruset tilstand, et standpunkt jeg alltid har hatt. Jeg er tiltalt for noe jeg mener jeg ikke har gjort, og det er derfor jeg lar det norske rettssystemet avgjøre dette. Skulle jeg bli dømt, vil jeg fortsatt mene at kjøring i beruset tilstand er helt uakseptabelt og noe jeg tar sterk avstand fra, skriver Filipenko. Tidligere denne uken var VG i kontakt med kommunikasjonssjefen i TV 2, Jan-Petter Dahl, som understreket at Filipenko hadde vært åpen om det som har skjedd. – Denne saken skal behandles av rettsapparatet senere i høst, og det er ikke TV 2 sin oppgave å forhåndsdømme, sa han.

Vil vurdere saken etter rettsbehandling

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjefen at hendelsen fant sted på i en periode da Filipenko ikke hadde noen kontrakt med produksjonsselskapet Monster, som produserer «Skal vi danse».

– Da Filipenko ble aktuell som dommer i årets «Skal vi Danse», valgte han å være helt åpen overfor både produksjonsselskapet Monster og TV 2 rundt hendelsen. Vi holder oss fortløpende orientert om utviklingen i saken, sier Dahl. Kommunikasjonssjefen forteller at TV 2 har ansatt Filipenko på grunnlag av hans bakgrunn som profesjonell danser, og at kanalen vil gjøre flere vurderinger av saken når den er behandlet i retten. Lørdag kveld var VG i kontakt med «Skal vi danse»-presseansvarlig Anne Martha Leiland, som formidlt at Filipenko ikke ønsker å gi noen utdypende kommentar til saken.

Les også

 1. TV 2-profil tiltalt for fyllekjøring

  I oktober må Egor Filipenko (28) møte i tingretten, tiltalt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.
 2. TV-kjendis tiltalt for fyllekjøring

  Uten førerkort skal TV-kjendisen ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Nå hevder han saken skyldes en prosessfeil.
 3. TV-kjendis dømt for vold mot politiet for tredje gang

  En kvinnelig, norsk TV-kjendis i 20-årene sparket og slo to politibetjenter. Nå er hun dømt til 36 dager i fengsel.

Flere artikler

 1. Danse-Egor dømt til 30 dagers fengsel

 2. TV 2-profil tiltalt for fyllekjøring

 3. Politiet krever at Egor Filipenko straffes med fengsel

 4. Egor Filipenkos anke til Høyesterett forkastet - må i fengsel

 5. Syk Adelén skal ta flere tester

Fra andre aviser

 1. Kjøreskolelærer hadde én i promille da han kjørte til politistasjonen for å hente lappen

  Aftenposten
 2. Tre gutter møter politiet etter dansing på politibil

  Aftenposten
 3. Jernia-direktør trekker seg etter episode i Lindås

  Bergens Tidende
 4. Gruppevoldtektssaken: «Han sa han hadde tatt klærne av henne, og at jeg kunne gå inn og ha sex med henne hvis jeg ville.»

  Bergens Tidende
 5. "Jeg er ikke overbevist om at politiet har rett i at det beste er å bevare den totale taushet"

  Fædrelandsvennen
 6. - Torbjørn så lyst på livet

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder