Takker kjæresten for all støtten

Pappaen er hennes største forbilde

11 TIL 18 ÅR: Første gang VG møtte Nora Foss Al-Jabri var hun kun 11 år. Siden da har hun flere ganger vært i medias søkelys: Norske Talenter, MGP og «Stjernekamp». Foto:VG/ NTB SCANPIX,

«Stjernekamp»-Nora: Hetsen har gjort meg sterkere

Nora Foss Al-Jabri (18) ble oppdaget da hun var 11 år, og
siden har hun stått fremfor millioner av TV-seere – både i Norge og utlandet. Heldigvis har hun fått en kjæreste som takler når hun blir gretten og lei.

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Hver lørdag kveld siden starten av september har 18 år gamle Al-Jabri kjempet seg videre i «Stjernekamp» på NRK. Til vanlig er hun elev på Wang videregående skole hvor hun går sisteåret på allmennlinjen.

– De siste månedene har det vært veldig mye jobb og lange harde dager, men det er samtidig ubeskrivelig morsomt. Jeg har fått testet ut mange forskjellige sjangre, og samtidig kjenne på hvor langt kroppen og stemmen kan presses. Nå vet jeg at jeg klarer mye mer enn det jeg trodde, sier Al-Jabri til VG, og fortsetter:

– Til tider har det vært litt for tungt ettersom jeg også går fulltid på skole. Ofte møter jeg opp på skolen og er der halve dagen før jeg drar til NRK for å være med på prøver til «Stjernekamp».

– Støtter meg uansett

Al-Jabri forteller at det kan være utfordrende å få alle aspekter av å være en 18-åring til å gå opp: Å være sosial med vennene, prestere bra på skolen og gi alt hver lørdagskveld fremfor tusenvis av TV-seere.

– Det kan være vanskelig å konsentrere seg, men det har aldri vært et alternativ for meg å droppe ut av skolen. Med studiekompetanse kan jeg på et senere tidspunkt studere hva jeg vil uten å måtte ta opp fag. Likevel er det musikken som er min nummer én – uansett. Vennene mine er veldig forståelsesfulle for at jeg har mye å gjøre nå, men jeg prøver å få tid til dem når jeg har pause fra øvingene.

– Hva med kjæresten din da?

– Det er nok ham jeg tilbringer mest tid med. Han er en del av meg og støtter meg uansett. Jeg kjenner det er viktig å ha en som ham nå som det er så mye å gjøre. Ofte når jeg er sliten kan jeg bli litt gretten, og da er det fint å ha en person som forstår deg uansett, sier Al-Jabri og forteller at kjæresten ofte er med på «Stjernekamp»-innspillingene.

– Tåler mye

Allerede i 2007 fikk nordmenn kjennskap til Al-Jabri gjennom sangkonkurransen på Snutter.no. Der ble VG Netts lesere bergtatt av den «silkemyke stemmen» til 11-åringen.To år senere så over 8,5 millioner amerikanere henne synge på «Oprah».

– Hvordan har det vært å bli kjent i så tidlig alder?

– Det kom med både fordeler og ulemper. Det har gjort meg til en person som tåler veldig mye. Hvis noen sier noe negativt til meg så har jeg blitt beinhard og tar meg ikke nær av det – jeg har nesten blitt immun mot negative kommentarer.

Fra hun ble oppdaget som 11-åring og frem til starten på videregående fikk Al-Jabri kjenne på hvordan det er å være på alles lepper.

– Det har vært mye sjalusi, så jeg har fått slengt en del drittkommentarer etter meg – spesielt fra jenter. Det synes jeg er litt trist ettersom vi egentlig skal holde sammen og vise at vi er der for hverandre, sier hun og utdyper:

– Før fikk jeg kommentarer bare jeg var på kjøpesenteret: Smilte jeg var jeg høy på pæra, og hvis jeg ikke gjorde det var jeg overlegen. Kommentarene har alltid kommet via sosiale medier eller SMS, og da jeg hadde blogg fikk jeg noen drapstrusler og beskjed om at de skulle gjøre «livet mitt på skolen til et hevete».

VENNEGJENGEN: Al-Jabri har en travel hverdag, men koser seg på skolen sammen med vennene. Her er hun sammen med Ragnhild Olafsen, Maria Renate Røsæg, Ole Sem, Felix Husum, Ingrid Lind, Kristi Berglund, Matilde Rundgren, Tiri-Alette Halvorsen Dahl. Foto:PRIVAT,

– Varslet du politiet om meldingene?

– Nei, det gjorde jeg ikke. I ettertid har personene unnskyldt seg, og da synes jeg at det er greit, sier hun og understreker at de siste årene har kommentarene blitt færre.

– Hvordan har dette påvirket deg?

– Jeg har blitt sterkere av det, til tider kanskje litt for sterk. Resultatet er at jeg gråter veldig sjeldent, og hvis jeg gjør det må det være noe som virkelig rører meg.

– Emosjonelt øyeblikk

Det gjorde forrige ukes opptreden på «Stjernekamp». Da sang 18-åringen «Don’t cry for Me Argentina», og dediserte den til faren.

– Det var et sterkt og emosjonelt øyeblikk. Pappa har vært min supermann hele livet, så han er et viktig forbilde. Han har selv opplevd mye med å rømme fra krigen i Bagdad, og da jeg var liten spilte han den låten for meg hele tiden. Derfor var det svært rørende å forstå og formidle den låten til ham – og resten av TV-seerne.

Høstens TV-konkurranse er ikke den første 18-åringen deltar på: i 2008 kom hun på 3. plass i «Norske Talenter» og i 2012 endte hun på en 2. plass i MGP – kun slått av Tooji. Nå spørs det om hun klarer å følge trenden og kaprer førsteplassen.

– Haha, jeg har faktisk tenkt på det der. Målet mitt er selvfølgelig å komme til topps! Konkurranseinstinktet og lysten er der nå mer enn noensinne. Jeg vil ikke gjøre noe annet enn musikk – jeg skal være en artist.

Mer om

  1. Stjernekamp

Flere artikler

  1. Raylee ute av «Stjernekamp»: – Det er kjipt

  2. Jørn Hoel ute «Stjernekamp»: – Hadde aldri trodd jeg skulle nå så langt

  3. «Stjernekamp»-Nora synger om eget sammenbrudd i finalen

  4. Nora vant «Stjernekamp»: – Det er uvirkelig!

  5. Silya til Unni Wilhelmsen: - Jeg er så fan!

  6. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder