REALITYKJENDIS: Joar Søhoel - her på Valdres-gården, hvor «Farmen» ble spilt inn i fjor. Foto: ALEX IVERSEN, TV 2

«Farmen»-Joar trues med konkurs - nekter å gi seg

Joar Søhoel (28) måtte stenge restauranten sin for å være med på «Farmen». Det har satt ham i en ny pengeknipe.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Reality-kjendisen , som hadde lagt bak seg fem beinharde år økonomisk da han ble med på «Farmen» i fjor høst, har havnet i et nytt finansmessig uføre. Denne uken ble Joars kjøkken/Laksen Pub & Restaurant AS begjært konkurs av skatteetaten.

Søhoel bekrefter overfor VG Nett at han har vært i en vanskelig periode med likviditeten etter at han måtte holde restauranten delvis stengt mens han selv oppholdt seg på TV-gården.

- Dette var en sjanse jeg tok i håp om at folk ville besøke restauranten min mer etter mitt opphold på «Farmen», sier 28-åringen.

- Ikke konkurs

Han ønsker å avdramatisere pengeknipen og forsikrer at han ikke kommer til å slå seg konkurs, men at han har gode planer for restaurantdriften fremover.

- Jeg har funnet en løsning på problemet. Jeg kan ikke gi meg nå når jeg har så god tro på fremtiden og det går så bra med driften, sier han til VG Nett.

- Så konkursbegjæringen blir trukket tilbake?

VENTER BARN: Joar og samboeren Sandra på et bilde fra 2010. Foto: PRIVAT

- Ja, det blir ingen konkurs. Det er så dumt med alle disse ryktene, sier 28-åringen.

Valg om å jobbe mindre

- Restauranten betyr mye for meg, og jeg har mye jeg vil gi tilbake til kundene mine i året som kommer, forklarer Søhoel og opplyser at han nå betjener kun lukkede selskaper og catering, men at restauranten åpner i perioden 1. juni - 1. september.

- Dette er et valg jeg har tatt for å jobbe litt mindre og få mer tid til fritidsinteresser og samboeren min, som venter vårt første barn i august, forteller Søhoel.

Nyheten om at han og forloveden Sandra Nesse (27) skal bli foreldre, ble kjent tidligere denne uken.

Skatt vest er tause

Skatteetaten vil ikke å kommentere konkursbegjæringen overfor VG Nett.

PÅ EGET KJØKKEN. Joar Søhoel på restauranten sin. Foto: PRIVAT

- Dette er ikke noe vi kan gå ut med, i det saken er unndratt offentligheten, får VG Nett opplyst fra Skatt vest.

Snakket ut

Søhoel snakket for om lag to måneder siden ut i VG om pengeproblemene han slet med tidligere.

- Tre av årene unner jeg ikke min verste fiende. De har vært så tøffe at jeg ikke vet hvordan jeg kom meg gjennom dem, forklarte Søhoel, som ga forloveden mye av æren for at han kom seg gjennom den tunge perioden.

Sogningens mareritt begynte for fire år siden, etter at han kjøpte rettighetene til Laksen pub og restaurant i Lærdal for 1,5 millioner kroner. Kort tid etter at han kjøpte navnet og skulle overta, ble lokalene flyttet til et annet sted i bygget, og Joar måtte holde stengt i ett år. Da han åpnet igjen, uteble suksessen.

- Bygdefolket varskuffet over det nye lokalet og kom ikke.

Skikkelig uføre

Søhoel mener han tapte 1,2 millioner det året - i tillegg til de 1,5 millionene han hadde betalt for det etablerte restaurantnavnet.

Det endte med at han stengte og flyttet fra restauranten og det nybygde huset i Lærdal og satset alt på nye Joars restaurant i Sogndal. Tilbake sto han med null penger på konto og én million kroner i gjeld til leverandører.

- Jeg fikk ikke hjelp av bankene, leverandørene ville ikke utsette betalingen og sendte bare inkassokrav, forklarte han i det åpenhjertige intervjuet med VG.

Etter tre knallharde år med svært lange arbeidsdager hvor han på det verste fryktet «at han skulle stryke med», hadde 28-åringen betalt ned gjelden. Han meldte seg på «Farmen» for å roe seg ned og komme på rett kjøl igjen.

Drømmen om pengepremien måtte han imidlertid se seg snytt for. I stedet var det Ingvild Skare Thygesen (19) som vant «Farmen» .

Søhoel mener likevel at det var et godt valg å være med på «Farmen» for å skape blest om forretningen sin.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder