PROGRAMLEDER Gaute Grøtta Grav demonstrerer "farmens" enkelthet; her ved den utendørs vannpumpa utenfor veggene på berli gård i Grimstad. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

TV: Meget lovende «Farmen»-start

Den rotnorske TV-serien Farmen mister ikke appellen. Snarere tvert om: Kveldens åpningsepisode lover det aller beste!

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det er lagt utrolig mye arbeid ned i å omskape gården Berli i Landvik innerst i Grimstad kommune til en gård à la 1913. Det er i alle fall lagt ned mye arbeid for å få den til å fungere innenfor et TV-konsept! Grimstad turistkontor har dertil all mulig grunn til å være fornøyd!

VG:s terninger viser 5 prikker

Det er idyllisk, det er funksjonelt, det er gammeldags, det er velfylt, både med dyr, mennesker og redskaper.

Er du enig med VGs anmelder? Kast terning og si din mening her

Mennesker

ALFAHANN med klysepotensiale: Frode. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

Det er de ytre rammene. Det som imidlertid teller mye mer, er sammensetningen av deltakerne. Og castingfolkene bak «Farmen» har tilsynelatende gjort en meget god jobb:

Her finnes hjelpeløse Lloyd, kraftkaren Morten, forhåpningsfulle Mari, Frode med sosial manøvreringsevne og klysepotensiale, den utsatte dyrevennen Maren, gammeletikeren Magunus og sluingen Jarle.

Umistelig

UMISTELIG: Bondekjerringa Anne Beate. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

Bondekjerringa Anne Beate vil være umistelig langt inn i serien, polske Davia har trengselserfaring, Marita påstår hun kan utstå lukt, klemmeren Hege, Go`gutten Lasse, sosiale Kristina og asketen og eneboeren Hans Olav.

Unødvendig
Når programleder Gaute Grøtta Grav kommer ridende, virker det nesten som en unødvendig entre; deltakerne har driv nok i seg selv. Og Mentoren - alias tidligere stortingsrepresentant Terje Sandkjær - er koseligheten selv med vest og runde briller.

Drama

FÅR DET NOK VANSKELIG: Dyreverneren Maren. Foto: PETTER EMIL WIKØREN

Men dramatikken kommer, den - allerede i første episoede. Og det er ingen grunn til å tvile på at dette ettrhvert blir en virkelig kamp for tilværelsen - også for andre enn gårdens drektige ku.

Så det er bare å konstatere: «Farmen» åpner råsterkt, enda et år!

(Anmeldelsen er skrevet etter påsyn av første episode som sendes på TV 2 mandag kveld.)

JON SELÅS

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder