CRAWLEY-KLANEN: Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Hugh Bonneville (Robert Crawley), hunden Isis og Allen Leech (Tom Branson) i sesong fem av «Downton Abbey» som sendes på NRK. Foto:Nick Briggs,ITV

Bonneville om «Downton Abbey»: Det kan ikke fortsette evig

Hugh Bonneville (51) mener serieskaper Julian Fellowes vil
vite når det er på tide å avslutte suksesserien.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fem år gammel

Skuespilleren spiller Lord Grantham i periodedramaet som denne uken rundet av sin femte sesong med en julespesial. I november ble det klart at det kommer en sjette sesong i 2015, men ut over det vites ikke seriens videre skjebne.

I et intervju med Press Association snakker Hugh Bonneville om seriens fremtid.

– Det er en unik serie på den måten at den oppleves så stor i skala, samtidig som den står og faller på én persons fantasi: Julian Fellowes, sier skuespilleren.

Fellowes er manusforfatter og produsent på «Downton Abbey». Han har tidligere vunnet Oscar for manuset til periodedramaet «Gosford Park» (2001), og har vunnet Emmy-pris for «Downton».

– Han vil vite når det er på tide å samle alle løse tråder og si farvel til serien, sier Bonneville.

I Storbritannia har 10 millioner seere i snitt benket seg foran TV-en for å følge herskap- og tjener-historien. I Norge har serien hatt opp mot 700.000 seere.

VG+:Slik har «Downton Abbey» endret oss (krever innlogging)

– Jeg føler meg som en veldig heldig skuespiller som får være i en serie folk elsker og som fortsetter å vokse i popularitet verden rundt. TV-serier som «Downton» kommer bare én gang i karrieren, og jeg vet det må ta slutt til slutt. Da kan jeg bare trekke meg tilbake og starte med strikking, sier «lorden».

Da hunden Isis døde tidligere i sesongen, gikk det høylytte diskusjoner i Storbritannia om serieskaperne tok livet av hunden fordi navnet forbindes med Den islamske staten. Til slutt gikk Bonneville ut og avkreftet ryktene én gang for alle.

Selv om Lord Grantham er hans største rolle i karrieren, har han også vært å se i flere andre sammenhenger. Bonneville spilte den litt klønete finansmegleren Bernie som ikke kjenner igjen filmstjernen spilt av Julia Roberts i «Notting Hill» (1999), og i 2012 var han å se i komiserien om OL-byråkratiet «London 2012» på NRK.

KOMISERIE: Hugh Bonneville som Ian Fletcher i «London 2012», eller «Twenty Twelve», som den het i Storbritannia. Foto:,BBC

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Avviser at Downton-hunden må dø på grunn av Isis-navnet

  2. Maggie Smith tror ikke hennes Downton Abbey-karakter overlever neste sesong

  3. Offisielt: Slutt for «Downton Abbey»

  4. «Downton Abbey» går trolig mot slutten

  5. 10 ting du ikke visste om «Downton»-finalen

  6. «Downton Abbey»: - Rømmer til den franske riviera

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder