VGTV-premiere: Oljebarna

I dag kan du se første episode av VGTVs store dokumentarsatsning i vår, «Oljebarna». I hovedrollene: en playboy, en wrestler, en rapper og en superblogger.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over seks år gammel

«Oljebarna» er en dokumentar som tar for seg hvordan det er å vokse opp i oljenasjonen Norge og hvilke konsekvenser dette har på godt og vondt.

Dokumentarserien har åtte episoder med ulike temaer som blogg, naving, kropp, ambisiøs, utenfor, penger, ny i Norge og YOLO (You Only Live Once).

- «Oljebarna» er et av programmene vi virkelig er stolte av denne våren. Serien tar opp et viktig samfunnsspørsmål på en engasjerende og underholdende måte. Dette er en storsatsing i VGTV's fokus på dokumentar. Her kommer vi med mer spennende innhold i tiden fremover, både i form av norske og utenlandske programmer, sier administrerende direktør og redaktør i VGTV, Jo Christian Oterhals.

Den fremadstormende rapperen Kaveh (19) deltar i serien, sammen med blant andre bloggeren Kong Halvor og tidligere Paradise Hotel-deltaker Carl Eliassen fra Bærum.

Kaveh - med etternavnet Kholardi - har et klart mål for å delta i «Oljebarna».

- For å gi et perspektiv, for å motivere og inspirere andre til å følge drømmene sine, men samtidig vise at det krever en viss drivkraft og egeninnsats for å få det til. Ingenting er gratis, selv om du bor i Norge. Folk har kanskje en tendens til å tro at alt er gratis i et så rikt land som Norge, men det er det ikke, sier Kaveh til VG.

Selv definerer han seg ikke som noe «bortskjemt» oljebarn.

I NY VGTV-SERIE: Kaveh (Kholardi) er en av de unge personene vi møter i VGTVs nye dokumentarserie "Oljebarna". Her er han avbildet med sin manager, Gunnar Greve. Foto: Espen Braata


- Hva ligger egentlig i det ordet? Det kommer an på hvilket segment du tilhører og hvordan du er oppdratt. Selv kjenner jeg verdien i å jobbe. Jeg er fra typisk arbeider- og middelklassemiljø på Oslo Øst, og har alltid vært komfortabel med å bidra hjemme fra ung alder.

Nå som jeg er i ferd med å bikke tyve, er jeg klar for å bidra med ressurser både hjemme og ute. Så jeg definerer meg ikke som et bortskjemt oljebarn. Jeg tror også at uansett hvilket land jeg hadde vokst opp i, ville jeg hatt det samme drivet etter å få det til og lykkes, mener Kaveh.

- Startet du med hiphop for å underholde eller fordi du har et budskap?

- For meg er det to sider av samme sak. Jeg ønsker både å være et talerør og utvikle meg i måten jeg kan fange et publikum på, sier han.

Kaveh har i lengre tid vært gjenstand for positiv buzz i bransjen. Etter flere singler, deriblant den ferske suksessen i samarbeid med OnklP, «Snufs», som nådde helt opp til femteplass på VGs singleliste, kommer det endelig et helt album til høsten.

I fjor kom også EPen «Hjertet kommer først», og han har nylig bidratt på låten «Alle vet ingenting» sammen med CC Cowboys, produsert av ingen ringere enn Stargate-gutta.

Svaret på om han har vært utålmodig frem mot albumdebuten, kommer kontant:

- Du vet, tålmodighet er et talent i seg selv!

Flere artikler

 1. Slik gikk det med «Oljebarna»

 2. Kronikk: Stolthet og fordom

 3. Pluss content

  Stolthet og fordom

 4. «Oljebarna»-Magnus: - Jeg får hatmeldinger

 5. Jakter originaler i ny VGTV-serie

Fra andre aviser

 1. Vi hadde hatt godt av at oljepengene tok slutt

  Aftenposten
 2. Dobbelt hiphop-slipp til Østsia

  Fædrelandsvennen
 3. Han har syklet sammenhengende i 11 år

  Aftenposten
 4. Se her snakker bergenserne kinesisk

  Bergens Tidende
 5. Stor vekst for sugardating-nettsted etter NRK-program

  Aftenposten
 6. Så mange ser VIF-serien «Iskrigerne»

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder