FATTIG? David Hasselhoff hevder han tynes for penger. Her er han på en butikkåpning i London i juni i fjor. Foto: Ben A. Pruchnie Getty Images

David Hasselhoff hevder han er blakk

«Baywatch»-aktuelle David Hasselhoff (63) tjener 940.000
kroner i måneden, men sier han ikke har råd til å fortsette med å betale bidrag til ekskona.

Artikkelen er over tre år gammel

«The Hoff», en gang sett av over en milliard mennesker ukentlig på «Baywatch», hevder nå at han eier under 33.000 kroner og ikke har råd til å fortsette å betale underholdsbidrag til ekskona Pamela Bach (52). Det melder kjendisnettstedet TMZ som siterer rettsdokumenter de hever å være i besittelse av.

Leste du: Gir seg i «NCSI».

Nylig hevdet People Magazine, som også referer til rettsdokumenter, at Hasselhoff betaler eksen 175.000 kroner i måneden, eller over to millioner kroner i året. Det har han gått rettens vei for å prøve å slippe.

Vil bli pensjonist

– Jeg er 63 år gammel – en alder hvor jeg burde forberede meg på pensjonisttilværelsen, og ikke måtte fortsette å jobbe for å ha råd til underholdsbidrag, skal Hasselhoff ha meddelt i rettspapirene.

Bach og skuespilleren var gift fra 1989 til 2006 og har to døtre, Taylor Ann (26) og Hayley (23).

«Castle» mister rollefigur: – Hun vil bli savnet.

Hasselhoff fikk sitt store gjennombrudd med TV-serien «Knight Rider» fra 1982, etter å ha spilt i «The Young and the Restless» i syv år. I 1989 kom han tilbake til TV med «Baywatch», der han spilte Mitch Buchannon i 11 sesonger.

Ifølge TMZ ønsker Hasselhoff nå å få bidraget fjernet eller beløpet redusert så mye som mulig, fordi han har så mye mindre økonomiske midler enn før.

– Ikke råd til bidrag

DEN GANG: Hasselhoff og Pamela Bach i lykkeligere dager på en prisutdeling i Sydney i 2005. Foto: Patrick Riviere Getty Images

Angivelig medgir han at han håver inn 940.000 kroner i måneden, men påpeker at han har et forbruk på drøye 550.000 i måneden. Etter å ha trukket fra boutgifter og bidrag til kona i tillegg, mener Hasselhoff at han sitter igjen med nesten ingenting.

Ifølge rettsdokumentene TMZ siterer, oppgir skuespilleren å ha verdier for 8,4 millioner i eiendom, pensjonssparing, biler, smykker og andre eiendeler, men at han altså nesten er tom for penger.

Dameglad: Hun er Hasselhoffs «Baywatch»-favoritt.

Ekskona, derimot, hevder Hasselhoff eier eiendom over hele verden og har verdier for over én milliard kroner.

Ifølge People har Hoff betalt Bach rundt 17 millioner kroner siden de skilte seg for ti år siden, utenom barnebidragene.

Han beskriver angivelig Bach som «en attraktiv kvinne med utmerket helse, som har gjort lite for å forsøke å forsørge seg selv». Hun var skuespiller på 80- og 90-tallet, men siden paret skilte seg, har hun kun vært å se i «Celebrity Big Brother» i 2011.

NY KJÆRESTE: David Hasselhoff med sin walisiske kjæreste Hayley Roberts under en rugbykamp mellom England og Wales i september. Foto: David Rogers Getty Images

I skal være en høring i retten i slutten av mai.

Hasselhoff har i tillegg til skuespillerkarrieren, også gjort suksess som artist fra slutten av 80-tallet. Han har solgt til trippel platina, ifølge ABC News.

Fikk du med deg: Her er Hasselhoff i Oslo.

Ifølge TMZ måtte han kutte ned på europaturneen sin på grunn av dårlig billettsalg, og er usikker på hvordan den nye realityserien «Hoff the Record» kommer til å gå. Men Hasselhoff er også aktuell med den kommende filmatiseringen av «Baywatch», der han spiller mot blant annet Dwayn «The Rock» Johnson og Zac Efron.

I kjærlighetslivet går det i hvert fall bra med «The Hoff»: Han forlovet seg for noen uker siden med kjæresten Hayley Roberts (36) som han har vært sammen med i fem år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder