INNFRIDDE: Denne gjengen innfridde TV 2 forventninger og sørget for en knallåpning for den sterk åpning av TV-året 2018 for TV 2 med «Farmen Kjendis» og siste sesong av «Broen». Foto: Frode Hansen VG

Sterk start for nye «Farmen kjendis»

TV 2 fikk en sterk start på TV-året 2018 med 779.000 seere på premieren på andre sesong av «Farmen kjendis».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Allerede på årets første dag gikk TV 2 rett i strupen på NRK1 med fjorårets store publikumsvinner, «Farmen kjendis». NRK1 svarte med premieren på en splitter ny sesong av «Broen». Begge programmene ble sendt samtidig, men på grunn av innkjøringsproblemer med en ny måte å måle seertall på, foreligger sannsynligvis ikke seertallene for «Broen» før onsdag.

– Etter fjorårets enorme suksess med «Farmen kjendis» er det godt å se at gårsdagens premiere på sesong to levde opp til de skyhøye forventningene og får en meget god start med 779.000 seere. sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2.

Nytt år betyr også nye måter å måle TV-seeing på fra NRK, TV 2, Discovery og MTG-kanalene og etter hvert også TV-kanalene til andre mediehus.

– Kort fortalt betyr det at fra og med 1. januar, vil alle seertallene på nett også være med. Mens det tidligere bare ble registrert hvem som så på programmene på vanlig TV der og da eller i selvvalgt opptakt, får vi nå med all TV-seeing på alle skjermer til alle tider. Dessuten får vi også vite hvem som ser hva og hvor, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VG.

Les også: Dette er de nye «Farmen kjendis»-deltagerne

Da den første sesongen av «Farmen kjendis» hadde premiere på nyåret i fjor, samlet hele 876.000 skuelystne seg. Dermed satte de rekord for tidenes mest sette «Farmen»-premiere noensinne. I snitt fulgte 973.000 seere kjendis sesongen i vår, mens 1,3 millioner nordmenn fulgte selve finalen, der Lothepus (48) vant.

«Farmen kjendis» skal sendes de neste seks ukene – med episoder mandag, onsdag og søndag. «Farmen kjendis» er spilt inn på Finnsvika Gård i Halden. Det er samme gård som ble totalrenovert før fjorårets «Farmen»-sesong. Dette er de som konkurrerer mot hverandre denne vinteren:

Har du lest: Norsk kritikk av «Broen»-Saga: – Ufølsom

Frank Løke (37), tidligere håndballspiller, Aune Sand (51), kunstner, Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35), artist, Erlend Elias (35), make-up-artist og stylist, Dennis Vareide (26), Youtuber i «Prebz & Dennis», Stian Sandø (25), programleder for «Newton», Inga Berit Lein (35), tidligere «Jakten på kjærligheten»-bonde, Martine Ek Hagen (26), skiløper, Johanne Thybo-Hansen (24), «Jegertvilling», Kristine Thybo-Hansen (24), «Jegertvilling», Maiken Wahlstrøm Nilsen (26), tidligere «Top Model»-deltager og Lene Elise Bergum (45), selger/skuespiller.

Fikk du med deg: Sagas nye makker

«Farmen kjendis» i fjor var en publikumsvinner av rang som endte både i solide feider, men også i fjorårets kanskje største kjendisromanse her til lands – nemlig den mellom Vendela Kirsebom (50) og Petter Pilgaard (37).

Den fjerde sesongen av «Broen» som altså hadde premiere på NRK1 mandag, er den aller siste. Krimserien med Saga Norén som helt har hatt rundt 650.000 seere gjennom tre sesonger siden 2011. Med nett og repriser kom siste sesong opp i 830.000 i snitt i totalseing (TSR). 1. januar 2018 begynner siste og avsluttende sesong på NRK1.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder