KLAR FOR INTERNASJONAL FINALE: Alexander Rybak etter den norske MGP-finalen lørdag. Foto: Hallgeir Vågenes

Milliontall for Rybak-seier

Over én million seere fulgte direktesendingen da Alexander Rybak vant den norske finalen i Melodi Grand Prix på lørdag. TV 2 mistet samtidig over halvparten av seerne på «Århundrets stemme» .

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Alexander Rybak blir Norges representant under årets Eurovision Song Contest i Lisboa 12. mai.

Finalen ble sendt på NRK1 lørdag, ledet av Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh og samlet totalt 1.008.000 seere.

På det meste fulgte 1.142.000 seere med, dette var på slutten av sendingen. Nesten 1,7 mill. nordmenn var innom i løpet av lørdagskvelden, i følge Maren Eline Fossan i NRK.

Stig Karlsen som er prosjektleder og musikkansvarlig i Melodi Grand Prix, sier dette om årets seertall.

– Årets store musikkbegivenhet på TV engasjerer som aldri før, og seertall på over en million i dagens mediekonkurranse, er ikke mindre enn helt fantastisk. Sjelden har tilbakemeldingene fra publikum vært bedre, både med tanke på låter, artister og NRKs TV-produksjon. Det er svært gledelig å se at MGP fortsetter å være Norges største underholdningsshow, snart 60 år etter at det hele startet.

les også

MGP: Rybak gjorde det igjen!

Fjorårets norske MGP-finale ble også sett av godt over millionen. JOWST vant i 2017, med 1. 155.000 foran skjermen.

Hovedkonkurrenten TV 2 hadde andre program av «Århundrets stemme» på plakaten. Premiereprogrammet ble sett av 399.000, men tallene dalte ikke overraskende da MGP ble vist hos NRK.

Over halvparten av seerne «forsvant», 131.000 så «Århundrets stemme» lørdag. Tallene tok seg litt opp i del to, da hadde programmet 161.000 seere i følge Kantar Media.

les også

Rybak om presset: - Det blir ikke lettere

– Det er bare å gratulere NRK med et fantastisk MGP-show, og strålende seertall. Vi var godt forberedt på at «Århundres stemme» ville få seg et fall i førstegangsseingen denne lørdagen i direkte konkurranse mot MGP, men mange kommer til å se lørdagens 90-tallsfesten i «Århundres stemme» både i opptak og via TV 2 Sumo. I tillegg er vi sikre på at tallene vil løfte seg igjen kommende lørdag, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

les også

Chris Medina om «What Are Words»: – Ble en forbannelse

NRKs TV-seriesatsing «Heimebane» har hatt en litt annen utvikling. Første episode ble sett av 407.000, mens tredje episode ble sett av 443.000. På grunn av en målefeil hos NRK finnes det foreløpig ikke noen tall for webrating for de to første episodene, men tredje episode er foreløpig sett av 90.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder