Din såpeguide til «Ally McBeal»

VG møtte stjernene

LOS ANGELES (VG) Calista Flockhart spiller tittelrollen i TV 2s «Ally McBeal», men her er resten av gjengen i den populære serien. VG traff dem på settet i Los Angeles, og ba dem sammenligne seg med rollefigurene nærmere 450 000 nordmenn følger hver uke.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

GREG GERMANN (41) spiller RICHARD FISH, sjefen i advokatfirmaet der Ally jobber. Fish er en skikkelig hai, besatt av å vinne, men han har også en guttaktig sjarm. Greg Germann: - Fish er en optimist, og jeg er en optimist. Han liker å tjene penger, og penger er okay for meg også. Han opererer som en guttunge uten tanke på konsekvenser. Jeg er veldig moden (he-he).

Greg Germann har teaterbakgrunn foruten film og TV. Han spilte i Lasse Hallström-filmen «Once Around» med Holly Hunter. Germann er gift og har en sønn på ett år.

JANE KRAKOWSKI (30) spiller ELAINE VASSAL, sekretæren som er kontorets slarvebøtte og intrigemaker med stor sans for menn.

Jane Krakowski: - Jeg er snillere og mye tynnere enn Elaine! Men seerne oppfatter Elaine forskjellig. Noen synes hun er den mest irriterende kvinne på TV, mens andre sier hun er den mest sårbare. Jeg er også blitt kalt seriens lille nymfe, så grensene mellom oss blir litt utvisket . . .

Jane Krakowski begynte med sang og dans da hun var tre år gammel. Hun har vært med i utallige Broadway-show, og får også bruke sangtalentene sine i «Ally McBeal».

LISA NICOLE CARSON (29) spiller RENEE RADICK, som er Allys bestevenninne og romkamerat. Renee jobber for påtalemyndigheten.

Lisa Nicole Carson: - Forskjellene er større enn likhetene mellom Renee og meg. Renee er ildfull, sterk og pålitelig. Jeg er mer selvopptatt . . .

Lisa Nicole Carson spilte i TV-serien «Akutten», og har vært i flere filmer de seneste årene, fra «Devil in a Blue Dress» med Denzel Washington til fjorårets kritikersuksess «Eve's Bayou». Også hun synger i «Ally McBeal».

PETER MacNICOL (44) spiller JOHN CAGE, som er firmaets briljante, men eksentriske strateg. Han må ofte meditere midt under et møte og har irriterende uvaner som å pille seg i nesen.

Peter MacNicol: - Egentlig ligner jeg mest på Courtneys rollefigur i «Melrose Place»! Det eneste jeg har til felles med John Cage, er at vi begge spiller sekkepipe. Pluss hårfrisyren . . .

Peter MacNicol begynte sin lange teaterkarriere som 9-åring. Han hadde en stor rolle i «Sophie's Choice» med Meryl Streep og har vært med i TV-serier som «Cheers» og «Chicago Hope».

COURTNEY THORNE-SMITH (31) spiller GEORGIA, en vakker og intelligent advokat som er gift med Allys gamlekjæreste Billy, noe som ofte fører til komplikasjoner på kontoret.

Courtney Thorne-Smith: - Georgia er smart. Jeg håper at jeg er smart. Hun er en «girl's girl», og selv har jeg nære venninner. Hun kler seg i drakt. Det gjør ikke jeg. Dette høres ikke veldig dypt ut (he-he), men kanskje Georgia er dypere enn jeg er . . .

Courtney Thorne-Smith spilte den alkoholiserte Allison Parker i flere år i «Melrose Place».

GIL BELLOWS (31) spiller BILLY ALAN THOMAS, som var Allys store kjærlighet på college. Nå jobber de i samme firma, og selv om Billy er gift med Georgia, har Ally ennå følelser for ham.

Gil Bellows hadde fri den dagen VG besøkte settet på «Ally McBeal». Han er fra Vancouver i Canada, men studerte drama i USA. Gil Bellows er gift med en skuespillerinne med det svenskklingende navnet Rya Kihlstedt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder