BRILLEFIN: Finn Schjøll får mye pepper fra dommerne i «Skal vi danse» for sine ferdigheter på dansegulvet. I går forsøkte han å sjarmere dommer Anita Langset, som både fikk brillene hans og en uhøytidelig runde etter TV 2-programmet. Foto: Janne Møller-Hansen
BRILLEFIN: Finn Schjøll får mye pepper fra dommerne i «Skal vi danse» for sine ferdigheter på dansegulvet. I går forsøkte han å sjarmere dommer Anita Langset, som både fikk brillene hans og en uhøytidelig runde etter TV 2-programmet. Foto: Janne Møller-Hansen

Måtte skru på sjarmen

«Blomster-Finn» reddet av seerne

TV

TV-seerne elsker blomsterhandler Finn Schjøll (57), men etter å ha fått den laveste poengsummen hittil i «Skal vi danse» på TV 2 fant Schjøll det nødvendig å innlede en sjarmoffensiv overfor dommerne.

Publisert: Oppdatert: 13.02.06 07:40

Da de røde sendelysene ble slukt, var Finn Schjøll raskt frempå og inviterte Anita Langset til en uhøytidelig svingom på dansegulvet, før han like godt ga bort sine flotte briller med fjærkrans til dommeren.

- Hun trenger det. Jeg håper at hun nå kan se på meg med helt andre øyne, smiler danseløven, som blir reddet av TV-seerne hver gang.

Reddet av publikum

Publikum stemte Caroline Dina Kongerud (20) ut av «Skal vi danse», men reddet som vanlig Schjøll, slik at han gikk videre i det populære programmet.

I går handlet det om brasiliansk samba med dertil tilhørende sensuelle hoftevrikk og heftige rytmer.

Hvis dommerne Trine Dehli Cleve, Tor Fløysvik, Anita Langset og Trond Harr hadde fått viljen sin, ville det vært takk og farvel til Schjøll og hans makker Lena Granaas Lillebø.

- Samba er ingen enkel dans. Vekten må fordeles gjennom ankelen, kneet og hoftepartiet. Hvis ikke blir dansen stiv og stakkato, forklarte Dehli Cleve, etter at Schjøll hadde vært i ilden.

Usle 13 poeng var alt dommerfirkløveret hadde å spandere på Schjøll og Granaas Lillebø. Det er poenglavmål i «Skal vi danse» hittil, men publikum ville det annerledes.

- Dere skal bli plaget med meg til siste dag, erklærte Schjøll overfor dommer Harr, som bemerket at mye dårlig dans kan skjules i et flott antrekk.

Schjøll utelukker ikke at det slett ikke spiller noen rolle hva han foretar seg på dansegulvet; TV-seerne redder ham uansett.

- Ikke bittert

Kveldens utslåtte, Caroline Dina Kongerud, og hennes svenske makker, Gustaf Lundin, tok TV-seernes dom med fatning.

- Bittert? Slett ikke, men det hadde selvsagt vært morsomt å gå videre. Jeg har tross alt brukt mye tid på dette. Ikke bare på å øve, men også rent mentalt. Jeg har tenkt dansing nesten døgnet rundt, forteller Kongerud.

- Men jusstudiene kommer definitivt til å ta seg opp, fastslår hun.

Den tidligere skiløperen Anita Moen (38) kom rett til «Skal vi danse» fra OL i Torino, hvor hun har vært guide og reiseleder.

- Om jeg kunne blitt like god til å danse som å gå på ski? Det er umulig å si. Jeg har alltid vært glad i å danse, men har først fått sjansen nå. Jeg har hatt en avslappet holdning til dette, men merker nå at jeg er glad for å gå videre. Det er nok det berømte konkurranseinstinktet som slår ut, tror Anita Moen, som er eiendomsmegler.