Fra Sopranos til Varg Veums femme fatale

TV

BERGEN (VG) Hun har flørtet med stjernegangsterne i Sopranos. Nå skal den til nå ukjente skuespillerinnen Sølje Bergman (32) kapre Varg Veums hjerte i den tredje filmen om detektiven.

Publisert:

Innspillingen av «Din, til døden» pågår i disse dager i Bergen. Og Sølje spiller rollen som Wenche Andresen, en femme fatale mistenkt for å ha drept eks-mannen spilt av Henrik Mestad, og som ender opp å forføre Varg Veum.

- «Din, til døden» er min hittil største rolle i en norsk produksjon, og jeg synes det er veldig spennende. Wenche er mystisk og nøytral, samtidig som hun gjør alt for kjærligheten. En moderne femme fatale som er moro å sette seg inn i. I kjølvannet av debatten omkring mangelen på sterke kvinneroller, er det gøy å få denne jobben, sier Sølje til VG.

Rett på DVD

«Din, til døden» er altså tredje i rekken av seks filmer om Gunnar Staalesens detektivhelt, og går rett på DVD og TV i løpet av 2008.

Sølje Bergman er utdannet i New York, der hun var bosatt i over fem år. Blant hennes største jobber er altså en liten rolle i suksesserien «Sopranos» tilbake i 2002, der hun spilte en islandsk flyvertinne som lot seg sjarmere av gangsterkongen på fest i episoden «For All Debts, Public and Private».

- Det var utrolig å få delta i en såpass stor og anerkjent internasjonal serie som «Sopranos». Jeg ble imponert over hvor ydmyke og sjenerøse stjernene i serien var mot oss. De hadde ikke nykker eller dårlig holdning, og det er noe jeg alltid vil ta med meg videre i yrket som skuespiller, forklarer Bergman - som nå er basert i Oslo og jobber som frilansskuespiller.

- Ny energi

- Er du en femme fatale også privat?

- Ja, litt kanskje. Jeg er ikke redd for å være meg selv. Samtidig tror jeg det viktigste er å ikke være redd for å være kvinne, og spille på det for alt det er verdt - uten at man føler man gjør noe galt, smiler Bergman.

To som har satt stor pris på vitamininnsprøytningen av energi som Sølje har brakt med seg på innspillingssettet i Bergen er hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim og filmregissør Erik Richter Strand.

- Når man jobber såpass lenge med et prosjekt som dette, er det veldig viktig med folk som kommer med ny energi. Det har Sølje gjort, hun er 110 prosent på hele tiden. Hun blir en kjærlighetsforbindelse for Varg og da er det viktig at kjemien er på plass, og det er den, sier Seim til VG.

Her kan du lese mer om