VELTRENT: Gravide Vibeke Klemetsen (35), her på et bilde fra en tid tilbake, trener hardt, blant annet yoga. Hun mener hun er godt rustet til «71 grader Nord». Foto: Trond Solberg

Vil bli Norges tøffeste kjendis i «71 grader Nord»: Gravide Vibeke Klemetsen: - Skjønner skepsisen

(VG Nett) Vibeke Klemetsen (35) forklarer at mange hever øyebrynene over at hun stiller opp i «71 grader Nord» med babymage.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over åtte år gammel

71 grader Nord - hjemmeside

Programlederen og modellen har tilbakelagt to uker med intens realityinnspilling i fjellheimen når VG Nett får henne i tale på telefon torsdag.

- Det går kjempefint. Jeg har ikke vært redd en eneste gang, forsikrer Klemetsen.

Det var strengt hemmelig inntil nylig at 35-åringen, som er nesten fem måneder på vei, er blant kjendisene som kjemper om å stå igjen som vinner på Nordkapp i den strabasiøse realityserien på TVNorge.

- Jeg har fått veldig ulike reaksjoner fra folk. De fleste hever øyebrynene og sier «Hæh? Går det an?». Men de som har vært på tur med meg, vet jeg tar av seg hatten og er veldig imponert. Jeg skjønner likevel skepsisen til folk. Man ser jo alle disse ville tingene på TV, som deltagerne må gjennom, sier Klemetsen.

BLIR FORELDRE IGJEN: Vibeke Klemetsen og Thomas Weeden - her på en kjendisfest i fjor. Foto:

Tenkte seg nøye om

Klemetsen visste selv ikke at hun var gravid da hun sa ja til å være med i «71 grader Nord». Hun tenkte seg nøye om i samråd med samboeren da hun fant det ut. Og de konfererte med lege.

- Det jeg kan si i forhold til meg selv, er at jeg har to barn fra før og har erfaring med å være gravid. De forrige svangerskapene har vært fine, og jeg har aldri hatt fysiske plager. Dessuten er jeg i veldig god form, siden jeg jobber med trening, sier Klemetsen, som er yogainstruktør.

LES OGSÅ: Vibeke Klemetsen gravid igjen

Spesiell kontrakt

Klemetsen forteller at sikkerheten står i høysetet hele veien, og at hun blir tatt svært godt vare på av TV-produksjonen. Hun har en egen kontrakt som innebærer at hun kan stå over øvelser som hun føler er uforsvarlige med tanke på magen.

Avtalen innebærer også at TV-produsentene og legen kan nekte henne å utføre øvelser, dersom de mener de er for drøye for den gravide 35-åringen. Det har så langt skjedd én gang.

VELTRENT: Vibeke Klemetsen (35) jobber også som yogainstruktør. Foto: Privat

- Jeg kan ikke si akkurat hva slags utfordring det var snakk om, for det er hemmelig. Men det hadde med høyde å gjøre. Hvis jeg skulle falle, var det en viss risiko for slag. Dette var legens vurdering. I utgangspunktet var det en øvelse jeg var supergira på, som jeg trodde jeg kunne mestre godt. Det kommer nok frem på TV hvor skuffet jeg ble da de sa nei, sier Klemetsen til VG Nett.

- Men jeg er selvsagt glad for at de tar forholdsregler og tenker sikkerhet, legger hun til.

Ikke særbehandling

Klemetsen nekter for at hun får særbehandling på grunn av graviditeten.

- Når jeg må stå over utfordringer på grunn av magen, så får det konsekvenser for meg på den måten at jeg ikke kan sikre meg frikort. Den eneste fordelen jeg har, er at de andre på laget mitt er flinke til å tilby hjelp med tunge bører, forteller hun.

Sov i steinrøys

35-åringen forsikrer at hun får i seg nok mat hele tiden.

- Turen er utrolig fysisk krevende, så det er viktig å få i seg nok næring. Men det er hver enkelts eget ansvar å sørge for det, opplyser hun.

- Hvordan er det å sove i telt når man er halvveis i et svangerskap?

- Det går fint. Jeg er vant med å sove hvor som helst. Uten å røpe for mye kan jeg fortelle at vi så langt også har overnattet på en isbre og i en steinrøys. Jeg har ikke merket noen problemer på grunn av det, selv om liggeunderlaget er veldig tynt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FJELLVANT: Vibeke Klemetsen - her på en fjelltur tidligere i sommer. Foto: Privat


Tror ikke på seier

- Hvor viktig er det for deg å vinne?

- Hadde jeg ikke vært gravid, ville jeg vært veldig ivrig på å vinne. Men jeg blir ikke noe mindre underveis her. Magen vokser. Særlig vanskelig blir det å slå gutta. Det skal mye til at jeg som er fem måneder på vei, skal vinne over en topptrent idrettsutøver. Min ambisjon er å få med meg flest mulig fantastiske turer og være sammen med gjengen så lenge jeg kan. Tittelen betyr ikke mest, selv om jeg ikke vil legge skjul på at konkurranseinstinktet slår inn.

Vil ikke oppfordre andre

Selv om Klemetsen føler seg godt rustet og trygg under innspillingen, betyr ikke det at hun vil anbefale andre gravide å gjøre det samme.

- Jeg ville aldri oppfordret en førstegangsfødende, utrent dame til å stille opp på dette. Overhodet ikke. Det er ingen «walk in the park», sier Klemetsen, som kjemper mot følgende andre kjendiser i konkurransen:

Espen Bredesen, Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen, Gustav Nilsen, Stig Inge Bjørneby, Anita Valen, Phung Hang, Trine Rein og Marian Aas Hansen.

Den vakre programlederen for NRKs «Extra»-trekninger, og tidligere værmelder for TVNorge, blir trebarnsmor. 35-åringen, som også jobber som modell, har en datter på 12 år fra ekteskapet med snøbrettstjernen Daniel Franck, og for to år siden fikk hun en sønn med sin nye kjæreste, Thomas Weeden.

«71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis» skal på lufta på TVNorge til våren. TV-kanalen viser i disse dager den ordinære versjonen av realityserien, med «vanlige» deltagere.

LES OG SE VGTV: - Føltes som ansiktet revnet

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPLEYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Realitydeltaker skadet: - Føltes som ansiktet revnet

  (VG Nett) Wenche Witberg (39) var livredd allerede før hun hoppet i strikk - og det gikk fullstendig galt.
 2. Tones manager: Avkrefter «71 grader nord»-rykter

  (VG Nett)Tone Damli Aaberge skal ha fått spørsmål om å være med i TVNorge-programmet «71 grader nord», men takket nei.
 3. Tommy Steine ler av sippe-parodi

  (VG Nett) Tommy Steine fikk et sammenbrudd da han skulle klatre i en fjellvegg i «71 grader Nord» i fjor.
 4. Derfor kunne ikke Abid Raja vinne 71 grader nord

  (VG Nett) Abid Raja (34) visste at han ikke kunne være med på en eventuell finale i 71 grader nord før han startet…
 5. Vibeke Klemetsen gravid igjen

  (VG Nett) Programleder Vibeke Klemetsen (35) røper nyheten på sin egen blogg.
 6. Vibeke Klemetsen mistet håret

  (VG Nett) Extra-programleder Vibeke Klemetsen (36) opplevde skjønnhetsmarerittet i ungdommen: Hun mistet håret.

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Anita Valen sydde selv kveldens korteste kjole

 2. Han er Norges tøffeste kjendis: Didrik: - En helt syk opplevelse

 3. Stolt Vibeke vant «MasterChef»: - Men jeg er ingen superkvinne

 4. Her besvimer NRK-Phung under «71 grader nord»

 5. Nadya og Jan Thomas skal gi jernet i «71 grader nord»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder