... og Samantha får språkkritikk fordi hun sier «Sjina», og ikke Kina

TV 2-Samantha om skiskytterforholdet: - Jeg var bekymret for jobben min

TV 2-Samantha Skogrand (24) liker ikke å bli intervjuet eller gå på den røde løperen. Nå snakker hun ut om forholdet til skiskytterkjæresten Emil Hegle Svendsen (28) i VGTV Rampelys nye intervjuserie «I sofaen med Morten».

Artikkelen er over fem år gammel

- Du er en av landets mest profilerte sportsankere og har i tillegg kjendiskjæreste, men vi har aldri sett et intervju med deg - heller ikke på den røde løperen. Hvorfor ikke?

- Jeg føler ikke at jeg har hatt så stort behov for det. Jeg er på TV, og det er jobben min. Jeg er såpass fersk, så jeg vil fokusere på jobben min, og det holder. Jeg føler meg ikke så komfortabel i sånne settinger.

- Hvorfor ikke?

- Jeg vet ikke, det har noe med at jeg er kanskje er litt sjenert. Sånne settinger som dette føles mer naturlig, for da kan vi sitte og prate. Rød løper, bli tatt bilde av - det bare faller meg ikke naturlig.

- Du er en sånn programleder og skuespiller med kremjobb som sitter og sier sånn: jeg vil ikke være kjendis?

- Ja, nå er jeg en av dem. Og jeg mener det. Som profilert person så kan du velge mye selv. Man må ikke være i ukeblader og aviser. Jeg har en jobb, og så lenge man gjør den, og tar det seriøs - så må man ikke gjøre alt det der.

ROLLEBLANDING: Det skapte trøbbel i TV 2-sporten da Samantha Skogrand ble kjæreste med Norges skiskytterstjerne Emil Hegle Svendsen. Da han vant OL, måtte hun tas av skjermen.

I februar sprakk nyheten om at Samantha var blitt kjæreste med skiskytterstjernen Emil Hegle Svendsen - og hun og TV 2 måtte tåle kritikk etter at hun som anker presenterte en sak om kjæresten i Sporten. Medieviter Svein Brurås mente dette var problematisk, og sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sa til VG den gangen at de fra gang til gang vurderer hva hun kan presentere av nyheter.

Da skiskytterkjæresten vant OL, ble hun tatt av skjermen.

Nå innrømmer Samantha at hun har vært bekymret for jobben etter at forholdet ble kjent.

- Vi visste jo at det kom til å skje. Selvfølgelig. For meg var det aldri problematisk i forhold til jobben, fordi jeg var så åpen med sjefene mine, og de var veldig støttene. Vi kom frem til en plan om hvordan vi skulle takle det, og det gjorde det lettere for meg også å takle det utad. Men selvfølgelig var jeg bekymret for jobben min. Og for seerne, sier Skogrand om hvordan hun opplevde å bli tema i alle kanaler den dagen det ble kjent at de to var et par.

- Det var ikke så gøy selve den dagen, men det var bare en dag, og så blåste det over.

- Måtte dere gjemme dere?

- Hehe, nei. Hadde vi bodd i USA, kanskje, men ikke her.

- Hadde dere definert dere som kjærester før det kom ut at dere var et par?

- Nei, det husker jeg nesten ikke. Ting skjedde bare underveis.

- Når du jobber som sportsanker og blir sammen med en av de største idrettsheltene i Norge, går du da og sier det til sjefen med en gang?

- Jeg visste jo med en gang at det ikke var ideelt. Men sånne ting skjer, og som sagt: Jeg er veldig heldig med sjefene mine og kollegaene mine. De er lojale og løsningsorienterte. Jeg forsto med en gang at hvis jeg er ærlig, så går det fint. Som journalist og sportsanker, så visste jeg at jeg måtte ta avstand fra alle saker som omhandlet ham.

Senest i april dukket problemet opp igjen da Emil Hegle Svendsen viste seg å være involvert i en fylleskandale under verdenscuphelgen i Pokljuka i mars. Etter en fuktig bytur tappet han sammen med Tarjei og Johannes Thingnes Bø luft av dekkene på biler og busser som sto parkert utenfor utøverhotellet i Slovenia - noe de tre har beklaget i ettertid.
Denne gangen løste rolleblandingsproblemet seg, da Samantha ikke var på jobb den uken det stormet som verst.

- Det gjelder bare å være flink til å skille jobblivet og privatlivet, og jeg jobbet ikke den uken, så det gikk veldig bra, sier Samantha som egentlig ser på det som positivt at de to har idretten som fellesnevner.

- På en måte er det hyggelig, man forstår begge hva det går ut på. Vi jobber begge med idrett på to forskjellige måter, og jeg ser bare på det som positivt. Jeg vil bare gjøre jobben min, og ta det seriøst - og så lenge det ikke går utover det, så går dette veldig fint.

- Hvordan er du som kjæreste?

- Det får du spørre ham jeg er sammen med om.

- Hva tror du?

- Jeg håper at jeg er grei, da. Jeg er veldig glad i familien min og venner. Jeg er forhåpentligvis snill med de jeg er glad i.

Samantha fant veien inn i TV 2-sporten gjennom student-TV i Bergen og har selv drevet med fotball i hele ungdommen. Nå har hun i halvannet år vært anker for TV 2-sporten - og der har hun blant annet fått gjennomgå for språket sitt.

- Hehe, jeg vet hva du sikter til, sier hun når hun får spørsmål om hun har fått kritikk for språket.

- For jeg sliter jo litt med kj-lyden. Kina blir sjina. Jeg tror det er litt sånn generasjonsgreie. Men dette får jeg høre veldig mye, og jeg jobber mye med saken. Jeg klarer å høre forskjellen nå, det kunne jeg ikke før. Det var ingen som sa det til meg heller, så jeg forsto det ikke. Men nå har heldigvis folk på jobb kommet til meg og sagt at jeg kan bare ikke si sjina.

VGTV: Se resten av «I sofaen med Morten» her - og hør Samantha fortelle om at hun følte meg annerledes i barndommen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder