Ny seerrekord etter «Game of Thrones»-finalen

Spoileradvarsel! Hvis du ikke har sett HELE sesong 5 bør du ikke lese videre

Rekordmange amerikanske seere satt klistret fast til TV-skjermen for å få med seg sesongavslutningen av «Game of Thrones».

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mange kritikere og tidligere fans av serien har den siste tiden gått ut og sagt at de ikke skal se mer av serien etter flere sjokkscener og dødsfall, men nå viser det seg at flere av dem er en større løgner enn Olly:

For da episoden «Mother’s Mercy» ble sendt på luften i USA hadde 8.11 millioner benket seg fremfor TV-skjermen, melder Huffington Post.

Og med det har serien slått sin forrige rekord, som ikke er mer enn to måneder gammel, fra åpningsperioden av den femte sesongen. Da fikk nemlig rundt åtte millioner seere med seg episoden «The Wars to Come».

OBS! Slutt å les nå hvis du ikke har fått med deg årets sesongfinale av «Game of Thrones»!

Fjorårets sesongfinale hadde seertall på 7.1 millioner, og da annonserte HBO at «Game of Thrones» var deres mest populære show, mer populær enn «The Sopranos».

– Jeg kommer ikke tilbake

Fans over hele verden satt sjokkerte igjen da rulleteksten rullet over TV-skjermen. Siste vi fikk se fra Westeros var nemlig en av favorittkarakterene ligge blødende i snøen.

Angrepet på Jon Snow kom ikke overraskende på fansen som har lest bøkene, men veien videre vet man ingenting om.

BORTE FRA SKJERMEN? Kit Harington's rollefigur Jon Snow har vært en av favorittene i de fem sesongene av «Game of Thrones». Foto:Helen Sloan,HBOLes også: Danske Birgitte hylles etter «Game of Thrones»

Kit Harington, som spiller Snow, ble intervjuet av Entertainment Weekly, og fikk spørsmålet «Er Jon virkelig død?»

– Jeg har fått fortalt at jeg er død. Jeg er død. Jeg kommer ikke tilbake i neste sesong. Det er alt jeg kan fortelle dere, svarte skuespilleren.

Fanteorier

DØR: Stannis Baratheon er en av flere rollefigurer som må bøte med livet i sesonfinalen. Her er han sammen med Melisandre. Foto:HBO,

Men vil det si at det er ingen mulighet for fansen å se Jon Snow igjen?

Jo, mener flere fanteorier:

* Snow har samme evne som lillebroren Bran, og kan med det forflytte seg over til ulven sin Ghost. I boken «A Dance With Dragons», er Snow’s siste ord «Ghost», og dette er en av grunnene til at flere fans tror at Snow kan overleve på denne måten, skriver Vanity Fair.

HBO om «Game of Thrones»: TV-serien vil «spoile» bøkene

* Melisandre kan gjenopplive Snow. Denne teorien er en av de mest populære. Nå som Melisandre ikke lenger følger Stannis, er hun på jakt etter en ny person hun kan lede mot seier – og da passer jo ingen bedre enn Jon Snow. Til nå har vi ikke sett Melisandre gjenopplive noen, men i sesong tre møtte hun Thoros of Myr, en annen rød prest, som gjenoppliver vennen sin flere ganger, skriver Time.

* Selv om Kit Harington sa intervjuet at han ikke er med i neste sesong, så er det mulig at de allerede har spilt inn noen scener med ham på settet – og at disse kan brukes i en senere sesong.

Om Jon Snow gjenoppstår eller ei må vi vente til neste år for å finne ut av: «Game of Thrones» vil få premiere en gang i april 2016.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder