KJENT: Neste år kan du se den kjente, danske skuespilleren Mads Mikkelsen spille den kanskje enda mer kjente Hannibal Lecter. Foto: AFTONBLADET/NBC

Slik ser den danske «Hannibal» ut

(VG Nett) Danske Mads Mikkelsen skal spille en av filmhistoriens mest kjente massedrapsmenn. Slik ser Hannibal Lecter ut i Mikkelsens tolkning.

Ole N. Olsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Mads Mikkelsen, som i sommer ble hedret som beste mannlige skuespiller i Cannes for rollen i «The Hunt», er godt i gang med innspillingen av den amerikanske TV-serien.

Mikkelsen takket ja til rollen i sommer.

Dette er det første bildet av hvordan dansken ser ut som Lecter, en rolle som i filmens verden tidligere er tolket av Brian Cox, Gaspard Ulliel og ikke minst Anthony Hopkins.

Serien er skrevet av Bryan Fuller, og handler om hvordan den menneskespisende psykiateren Lecter hjelper den unge FBI-agenten Will Graham (Hugh Dancy) med å oppklare bestialske drap i starten av sin karriere.

Handlingen i den kommende TV-serien utspinner seg nemlig før «Red Dragon» - som er den første av forfatter Thomas Harris' bøker om seriemorderen.

På TVNorge

Serien får premiere til neste år, og TVNorge har allerede sikret seg rettighetene.

- Vi gleder oss og synes Mikkelsen er et spennende valg av

OSCAR: Anthony Hopkins vant Oscar for sin rolle i «The red dragon». Foto: FILMWEB

skuespiller, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride, til VG Nett.

Hopkins fikk Oscar-for «Nattsvermeren», men selv om han er den som de fleste forbinder med rollen, har også andre skuespillere spilt «Hannibal» før Mikkelsen nå overtar stafettpinnen. Brian Cox (56) og Gaspard Ulliel (27) har også tatt utfordringen.

Mikkelsen, tidligere kjent fra filmer som «James Bond: Casino Royale», «Arn - tempelridderen» og «Clash of the Titans», er også aktuell i «Thor 2», som får kinopremiere til neste år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder