TO STORE TV-JOBBER: To store TV-jobber står på programmet Petter Northug til høsten. Størst er «Landskampen» på TV 2. Foto: Line Møller

Petter Northug blir programleder med Gunde Svan

Petter Northug (34) får en travel TV-høst. Han er aktuell både som programleder i «Landskampen» på TV 2 og som deltager i «Vem kan slå Anja og Foppa» på svensk TV.

 • Jørn Pettersen

Svenskenes skilegende Gunde Svan (58) og vår egen skikonge Petter Northug er nye programledere for høstens sesong av TV 2s konkurransereality «Landskampen», der norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

– Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, sier Petter Northug i en pressemelding.

Gunde Svan, som har ledet flere svenske tv-suksesser i Sverige de siste årene, tror den nye makkeren hans vil klare seg bra i programlederrollen.

– Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan.

TOSPANN: Her er Gunde Svan sammen med en plakat av Petter Northug. Nå blir de to programledere sammen. Foto: Markus Aarstad / VG

Svan tror likevel det kan bli litt kniving mellom de to.

– Vi får se om vi blir programlederduo eller konkurrenter, fleiper han.

les også

Kjetil André Aamodt leder ny storsatsing på NRK

Det er ikke første gang Petter Northug får med «Landskampen» å gjøre. Han var nemlig en del av det norske laget som vant over svenskene i første sesong av serien. Den gangen med Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff på laget forsvarte han Norges ære mot svenskene Calle Halfvarsson, Charlotte Kalla, Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson.

«Å sende stikk til svenskene» får Northug også virkelig anledning til i «Vem kan slå Anja og Foppa» som sendes på TVNorges søsterkanal i Sverige, Kanal 5. Her slår han slår seg sammen med den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson i kampen mot ishockeylegenden Peter Forsberg og den tidligere stjernealpinisten Anja Pärson i en rekke forskjellige øvelser.

– Petter har alltid vært best på å snakke, så han fikk ta seg av pjattet, sier Karlsson til svenske TT.

les også

Dette blir Petter Northugs nye liv på TV

I denne programserien er for øvrig Petter Northug i godt svensk selskap. Av andre svenske idrettskjendiser som skal prøve seg i «Vem kan slå Anja og Foppa», er Ingemar Stenmark, André Myhrer, Emil Jönsson Haag, Anna Jönsson Haag, Isabelle Gulldén og Torgny Mogren.

For Frida Karlsson er ikke akkurat Petter Northug hvem som helst, heller.

– Han har alltid vært forbildet mitt, så det var stort og mektig at vi fikk utgjøre et lag. Det krevde samarbeid mellom Norge og Sverige. Vi hadde noen utfordringer med kommunikasjon og lagkjemi, men det var gøy å være på samme lag som ham, sier Karlsson.

Det var i slutten av 2018 at Northug kunngjorde at han ga seg som skiløper. Med det satte han punktum for en 13 år lang karriere som inkluderer 13 VM-gull, derav syv individuelle, samt fire OL-medaljer, derav to gull.
Vil du mimre til gamle Northug-øyeblikk? Se her:

Men flere år før han la opp, hadde Petter Northug begynt å stake seg ut en TV-karriere. I 2015 lanserte han med brask og bram sin egen TV-kanal på nett, NorthugTV. Satsingen ble presentert som en stor satsing på levende bilder der langrennssportens største stjerne tar rollen som programleder, videoblogger, humorist og treningslæremester.

les også

Northug drømmer om å intervjue Justin Bieber

– Det er mye man vil formidle. Og jeg tror vi har mange spennende tanker å dele med folket. Da tenker jeg ikke bare på langrennstips og teknikkvideoer, men vi ønsker også å komme med litt humor. Gi et innblikk i hvordan min hverdag er, fortalte Northug den gangen.

På spørsmål fra VG om hvem han har mest lyst til å intervjue, svarte han:

– Justin Bieber.

Men kort tid etter ble navnet på kanalen og nettsiden northugtv.no endret til skirkustv.no.

Allerede den gangen sa Northug at det «ikke er umulig» at han satser på en TV-karriere når han gir seg som langrennsløper.

Under Ski-VM i Seefeldt i 2019 var Northug en del av TV 2, hvor han frontet en større digital satsing for kanalen.

– Nok en gang klarer jeg ikke å holde meg unna, så jeg skal ned til VM, ja. Vel å merke for TV 2 denne gangen. Jeg liker at det er litt drama, så jeg håper selvsagt vi får en del av det i skisporene i Seefeld. Jeg gleder meg masse til dette, sa Petter Northug til TV 2.

Mer om

 1. Langrenn
 2. Petter Northug
 3. Sebastian Samuelsson
 4. Tiril Eckhoff
 5. TV 2
 6. Ski-VM

Flere artikler

 1. Jönsson om Northug-duellene: – Gikk ofte best i dine heat

 2. TV 2 om Northug-saken: – Skal bruke dagene fremover på å ta en avgjørelse

 3. Svans reaksjon etter Northug-hendelsen: – Det kan ikke være sant!

 4. Nå er det slutt på feiden – her er Northug og Svan arbeidskamerater

 5. TV 2s Northug-dilemma: – Forståelig at flere kan reagere

Fra andre aviser

 1. Northug blir programleder med svensk skilegende

  Aftenposten
 2. Arbeidsgiver TV 2 skal diskutere fremtiden med Northug: – Dette er en alvorlig sak

  Aftenposten
 3. Northug og svensk skiyndling samarbeider i TV-show: – Hadde utfordringer med lagkjemi

  Aftenposten
 4. Northug og svensk skiyndling samarbeider i TV-show: – Hadde utfordringer med lagkjemi

  Bergens Tidende
 5. Northug og svensk skiyndling samarbeider i TV-show: – Hadde utfordringer med lagkjemi

  Fædrelandsvennen
 6. Arbeidsgiver TV 2 skal diskutere fremtiden med Northug: – Dette er en alvorlig sak

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no