KJÆRLEIK: Laura Prepon og Taylor Schilling har to av hovedrollene i «Orange Is the New Black». De har vært både kjærester og fiender i serien. Foto: JoJo Whilden/Netflix

Slutt for «Orange Is the New Black»

Sesong 7 blir den aller siste for «Orange Is the New Black», ifølge Netflix.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den nye sesongen som er ventet 2019 blir den aller siste for dramakomedien «Orange Is the New Black». Serien handler om kvinnene, og noen ganger de ansatte, i Litchfield Correctional Institution.

Det meldte strømmetjenesten selv på serien Twitter sent onsdag kveld norsk tid. En rekke av de kjente skuespillerne i serien forteller der i en video at sesong 7 blir slutten av sagaen.

– Etter sju sesonger er det på tide å slippe ut av fengselet. Jeg kommer til å savne alle de rå damene i Litchfield og det utrolige arbeidslaget vi har jobbet med. Hjertet mitt er oransje, men går over i sort, sier serieskaper Jenji Kohan til Deadline.

– Det blir trist å si farvel, men vi gir oss definitivt på topp, sier nestleder for originalinnhold på Netflix, Cindy Holland.

les også

Netflix-serien «13 Reasons Why» gjør endringer etter kritikk

«Orange Is the New Black» var en av Netflix’ første originalserier da den kom i 2013, og ble deres mest sette. Serien, basert på Piper Kermans biografi «Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison», fikk 12 Emmy-nominasjoner for den første sesongen og vant tre. For sesong 2 vant også Uzo Aduba Emmy for Beste kvinnelige birolle. Serien har også fått seks Golden Globe-nominasjoner.

les også

Laura Prepon og Ben Foster har giftet seg

Etter sesong 3 ble «OITNB» fornyet for tre sesonger med en avtale om at serieskaper Jenji Kohan fortsatte på laget til og med sesong sju. I sesong 6, som kom 27. juli, ble flere av de faste rollefigurene flyttet fra Litchfield til et høysikkerhetsfengsel som var mye omtalt i serien.

les også

«Orange Is The New Black»-skribent skilles - forelsket seg på settet

Sesong 7 har forventet premiere sommeren 2019.

I 2014 møtte VG skuespiller Laura Prepon, som da fortalte hun at hun ble nedrent med ekteskapstilbud fra kvinner etter suksessen som Alec i TV-serien.

Les hele intervjuet her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder