Norsk «Top Model» for andre år på rad: Slankepresset var tøft for Frøydis

TV

Frøydis Elvenes (18) slanket seg syv kilo og klippet seg kort i kampen om å bli årets «Top Model».

Publisert:

- Det var veldig kult å vinne, men også overraskende, sier Frøydis til VG.

Elvenes gikk på videregående i Narvik, og hadde aldri før jobbet som modell da hun meldte seg på «Top Model». Veien til topps har vært tøff.

Endret livsstil

Uerfarne Frøydis var langt fra noen favoritt i starten av konkurransen, og måtte jobbe hardt med seg selv under den månedlange innspillingen.

- Juryen var ikke begeistret for meg i starten. Men etter at jeg klippet håret, da ble det større interesse etter som dagene gikk. Med en gang jeg kom ned til Paris, fikk jeg beskjed av juryen om at jeg måtte gå ned i vekt. Det var ikke noen stor greie, men jeg måtte stramme meg opp, forteller Frøydis til VG.

Hun kuttet derfor ut all «junk food» og bannlyste godterier, i håp om positive resultater.

- Jeg gikk ned omtrent syv kilo i løpet av de fire innspillingsukene. Før gikk det bare i «junk food», jeg hadde ikke noe ordentlig kosthold. Syv kilo er mye, men det var bare å kvitte seg med godteriet som lå på kroppen, sier Frøydis, som presiserer at hun i dag spiser sunt og trener.

- Det aller tøffeste var å få juryens kommentarer slengt i trynet. Som «Du er altfor høy og maskulin», eller beskjeden om at jeg måtte slanke meg. Det tar på, men jeg ble sterk. For det man må forstå, er at kritikerne vil ditt beste. De vil jo bare at du skal jobbe med deg selv, slik at du kan få oppdrag og klare deg i bransjen, forklarer Frøydis, som sier hun har lært å kjenne seg selv på en annerledes måte etter innspillingen.

Utlandet frister

Hun har nå sluttet på skolen og satser fullt på modellkarrieren.

I Norge er Frøydis tilknyttet modellbyrået Heartbreak og har allerede gjort en rekke småoppdrag i Oslo. Det er imidlertid utlandet som frister mest.

- Det er ikke et superstort marked i Norge, så jeg må ut i verden. Forhåpentligvis kan jeg drive med catwalk og fashion. Drømmen er å komme i Vogue eller gå visning for Gucci. Det hadde vært fantastisk. Det er klart bransjen er tøff, men sånn som jeg ser det, er det meste positivt, sier Elvenes.

PS! TV3 har bestemt seg for å gå i gang med enda en sesong av den populære modellkonkurransen til våren.