BLIR ROMANHELT I TV-SERIE: Jakob Oftebro skal spille Hamilton. Foto: Vågenes, Hallgeir

Jakob Oftebro blir Hamilton i ny storsatsing

Den norske skuespilleren fronter en kommende spionthriller basert på Jan Guillous populære romanfigur.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er det amerikanske bransjebladet Variety som melder nyheten om at Jakob Oftebro har sikret seg en ny, stor rolle på CV-en.

Serien «Hamilton» er en internasjonal satsing produsert av det nye selskapet Dramacorp-Pampas Studios.

les også

Pappa Oftebro: – Må glemme litt at han er sønnen min

Serien har blitt filmatisert flere ganger, sist med Mikael Persbrandt i hovedrollen i 2012. Norske Harald Zwart regisserte sin versjon i 1998, noe som ble hans gjennombrudd. Zwart regisserte også TV-serien «Hamilton» i 2001. Første gang det ble laget TV-serie om romanfiguren var i 1989, med Peter Haber i tittelrollen.

Jan Guillou har til sammen skrevet 12 «Hamilton»-romaner. TV-serien skal regisseres av danske Kasper Barfoedm og manuset skrives av Petter S. Rosenlund, som var hovedforfatter på «Kampen om tungtvannet».

– Vi har fulgt Jakob lenge, og endelig har vi funnet det riktige prosjektet for ham, sier dramasjef Josefine Tengblad i CMore og TV4 som skal vise serien. I Norge skal serien vises på TV 2.

Innspilling av serien starter senere i år, i Sverige, og i andre foreløpig ukjente steder i Europa. Jakob Oftebro var sist å se i en internasjonal satsing i filmfloppen «Snømannen», hvor han spilte Daniel Skarre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder