PROGRAMLEDERDUO: Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid. Foto: NILS BJÅLAND
PROGRAMLEDERDUO: Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid. Foto: NILS BJÅLAND

Moholt og Skjelbreid blir «Skal vi danse»-makkere

TV

Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid gleder seg til å samarbeide igjen. Drømmen er å få prinsesse Märtha og Ari Behn til å kjempe på parketten.

Publisert:

- Casting-prosessen pågår nå, så vi vet ikke ennå hvilke kjendiser som stiller, forteller Moholt (38) og Skjelbreid (39) til VG.

- Hvem vil dere helst se i konkurransen?

- Märtha og Ari hadde vært bra, svarer Moholt raskt.

- En rojal kamp mellom de to med hver sin partner hadde vært noe. Tenk den finalen, da! sprudler programlederen før en ivrig Skjelbreid skyter inn:

- Erna Solberg kunne nok også svingt seg. Erna og Jens Stoltenberg! Så kunne vinneren få statsministerposten, ler han.

Begge har vunnet

Moholt vant «Skal vi danse» i 2006, og Skjelbreid i 2009. Siden har de to blitt kjempegode venner. Ikke minst ble de godt kjent da de stilte som dansepar i VM i latindans i 2010. De har også vært programledere sammen før - under Artistgallaen i desember.

- Det blir morsomt å jobbe sammen i hele høst. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Vi kjenner hverandre godt og stoler på hverandre. Kjemien er på topp, og vi fullfører gjerne hverandres setninger. Carsten og jeg er litt like typer. Vi improviserer godt i fellesskap, forteller Moholt.

Blir utfordret

- Katrine er leken og proff til fingerspissene - uten å detaljstyre. I tillegg har hun et hjerte av gull, skryter Skjelbreid, som mener at Moholt er ekspert på å få ham til å gjøre ting han ikke kan.

- Ikke bare sa jeg ja til å danse i VM. Hun overtalte meg også til å synge under «Allsang på grensen», flirer Skjelbreid.

- Men det blir jo alltid bra, da, minner Moholt ham på.

Anbefaler

Det er åttende gang TV 2 arrangerer «Skal vi danse». Programlederduoen røper at studioet i Nydalen skal bygges om for anledningen. De synes også at kjendisene som får mulighet til å kjempe, bør takke ja.

- For en fantastisk sjanse til å komme i trening, oppfordrer Moholt.

- Og kroppen tåler virkelig mye mer enn man tror på forhånd, legger Skjelbreid til.

Ut mot netthets

Skjelbreid overtar som programledermakker etter Yngvar Numme (67), som hadde oppdraget i fjor.

Numme måtte tåle hard kritikk i sosiale medier fra TV-seere som mente han ikke presterte etter forventningene. Moholt har liten forståelse for mennesker som bruker tid på å slakte personer som gjør sitt beste for å underholde andre.

- Det skrives jo nesten bare stygt i kommentarfelt på nettet. Når det er sagt, så fikk Yngvar mye ros oss. Det er viktig ikke å google seg selv dersom man skal overleve i denne bransjen. Hvem er det som tar seg tid til å hetse andre på denne måten? undrer Moholt.

Skjelbreid lar seg imidlertid ikke skremme.

- Jeg er for gammel til å bry meg om hva folk mener. Og for øvrig er ingen mer kritiske til innsatsen enn programlederne selv, sier 39-åringen, som ble pappa til en jente i desember.

- Det er så gøy, mye morsommere enn jeg hadde forventet. Kanskje jeg tar henne med i dansestudio selv om det er godt etter leggetid, sier TV-kjendisen, blant annet kjent som sportsanker og programleder for «Vinn på minuttet».

Beste minner

På spørsmål om hva som er deres beste «Skal vi danse»-minner, svarer Moholt: - Den dagen jeg vant. Det var stort.

Skjelbreid: - Den aller første gangen, da jeg stilte i gjennomsiktig trikot. Det er både beste og verste minnet. Jeg har aldri i mitt liv vært så nervøs før.

Før «Skal vi danse»-innspurten starter for fullt i august, skal Moholt tradisjonen tro lede «Allsang på grensen» på samme kanal.

- Sommerferie blir det ikke tid til. Jeg får satse på å gå av dette ekspresstoget før jul, ler 38-åringen.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om