X-FACTOR-FINALIST: Tommy Fredvang. Foto: Line Møller

«X-Factor»-Tommy har mistet stemmen

Jan Fredrik fortviler foran morgendagen

(VG Nett) Tommy Fredvang (27) er på Rikshospitalet. Han har helt mistet stemmen.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Pop-håpet, som er én av seks gjenværende finalister i «X-Factor», måtte avbryte øvelsene i dag da stemmen forsvant. I skrivende stund, kl. 14.30, befinner han seg på øre-, nese- og halsavdelingen på Rikshospitalet i håp om å få hjelp. Senere i dag skal ha få akupunkturbehandling.

Kan bare hviske

Tommy er likevel fast bestemt på å gå på scenen i morgen, uansett om han har stemme eller ikke. Nå bare hvisker han, og han kan ikke snakke med pressen. VG Nett får likevel følgende uttalelser fra Tommy via TV 2:

- Det er klart dette er en strek i regningen, men jeg kan ikke la dette stoppe meg nå. Uansett hva som skjer, så kommer jeg til å stå på den scenen i morgen. Og jeg skal gi absolutt alt jeg har.

Jan Fredrik fortviler

Jan Fredrik Karslen, som er dommer og mentor for Tommy, sier til VG Nett at han er svært bekymret.

- Tommy har rett og slett ikke stemme i det hele tatt. Den er helt borte! sier Jan Fredrik som befinner seg på sykehuset sammen med 27-åringen.

- Det ser ikke bra ut foran morgendagen, men Tommy skal på podiet uansett. Kan han ikke synge, så skal han danse. Da får han bare stå der og se glad ut og la koristene gjøre jobben, sier Jan Fredrik til VG Nett.

- Bedre låt

Jan Fredrik, som forrige uke faktisk kritiserte Tommys fremføring til tross for at han er hans «egen» deltager, lover å se på Tommys helseproblemer som formildende omstendigheter i morgen.

- Sist fredag valgte Tommy å synge en låt jeg ikke mente var riktig for ham «Against All Odds», red. anm.). Da måtte jeg være ærlig å si hva jeg mente, nemlig at det ikke fungerte. Denne gangen har jeg større tro på låten, sier Jan Fredrik. Tommy skal fremføre «Life is a highway» av Rascal Flatts.

TV 2: - Uheldig

TV 2 synes også det er en kjedelig situasjon.

- Det er klart at dette er veldig uheldig for Tommy. Men han er heldigvis ikke typen som setter seg ned og fortviler. The show must go on, og dette bare tenner ham. Vi kan ikke annet enn å krysse fingrene for at han skal klare å gjennomføre i morgen, sier pressekontakt i TV 2, Bjarne Laastad, til VG Nett.

Filmlåter

I morgen er det filmlåter som står på programmet:

1. Tommy Fredvang (27) fra Stavanger:
«Life is a highway» - Rascal Flatts - fra filmen «Biler»

2. Pernille Svensen Øiestad (17) fra Nøtterøy:
«All dressed in love» - Jennifer Hudson - fra filmen «Sex and The City»

3. Mari Lorentzen (25) fra Tvedestrand:
«Blaze of glory» - Jon Bon Jovi - fra filmen «Young Guns 2»

4. Shackles: «Move» - Jennifer Hudson, Beyoncé, Anika Noni Rose - fra filmen «Dreamgirls»

5. Lise Mæland (20) fra Sandefjord:
«Work it out» - Beyoncé - fra filmen «Austin Powers»

6. Chand Torsvik (27) fra Namsos:
«Love don't bother me» - Stage Dolls - fra filmen «Frida - med hjertet i hånden»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder